Jedan od najtajanstvenijih brojeva: ni ne čudi kada su mu vibracijski „skrbnici“ Pluton i Uran... Broj energije preobrazbi, promjena, smrti staroga i rađanja novoga.

Trinaest je temeljni sveti broj u astronomiji, kalendaru i teologiji starih Meksikanaca: Sunce u zenitu i dvanaest zvijezda; dvanaest bogova kiša, osoba trinaestog...

Broj jedan je simbol uspravna čovjeka. Susreće se i u slikama uspravljena kamena, uzdignuta falusa, okomita štapa – predočuje djeloatnog čovjeka koji sudjeluje u činu stvaranja.

Jedan je i počelo. Premda sam nema pojavnosti, svaka pojavnost proistječe iz njega i vraća se njemu kada se iscrpi njezina prolazna egzistencija. Jedan j...

Kada vam se neki broj i simbol ponavljaju, obično imaju poruku za vas. Stoga je mudro poznavati njihova arhetipska obliježja: predstavljamo 9, broj zaokruženja.

1. U Homerovim djelima, broj devet ima ritualnu vrijednost. Demetra je, tražeći svoju kćerku Perzefonu, obišla svijet za devet dana; Leta trpi porođajne boli devet dana i...

​Istina jest da kao ljudi nosimo specifičnu mentalnu strukturu – poznatu kao ego, a u njemu niz programa uma koji se od pojedinca do pojedinca razlikuju samo po omjerima, kao kokteli: u nekim su programima neke stavke naglašenije i aktivnije, u nekima mirnije, no svagdje prisutne.

U suštini, svi nosimo sve programe – temeljnih de...

Da, Jedno se manifestira u bezgranično mnoštvo oblika: znamo to, jedan Izvor, a toliko nas, toliko vrsta, bilja, životinja, različitih ljudi&karaktera... Svatko jedinstven, svatko poseban, sa svojim scenarijima i učenjima.

 

Pa ipak, obJedinjuje nas Ista želja: svatko želi Ljubav, voljeti i biti voljen. Bilo kroz svoje odnose, ili...

Šaliti se na vlastiti račun - kao i na temu onoga što nam je najmilije i najsvetije - posebno je umijeće. Ne može se svatko pohvaliti njime. No, predstavljamo jednog od rijetkih koji - koliko god mu Numerologija i Brojka mila - zna računati, simbolizirati i šaliti se s njima.

 

Poštovani čitatelji, obzirom da je danas 1. travanj,...

Znanost o utjecaju brojeva i simbola na čovjekov život danas se etablirala kao način poboljšanja kvalitete individualnog i korporativnog života.

 

Riječ numerologija je složenica od latinske riječi numerus što znači broj, brojka i grčke riječi logos, što znači govor, riječ, pojam, misao; te bi pojam numerologija mogli definirati k...

Riječ koju čujemo najviše puta u životu je naše ime. Moć koju ono ima je neizmjerno: na razini ega predstavlja identifikaciju, no znatno ja jača energetska dimenzija imena – ona uslijed koje ono služi kao mantra, odnosno zaziv energija koje utjelovljuje u svojim slovima.

 

Time se – sad je već naširoko poznato, zahvaljujući pionir...

Dok sistemi zapadne numerologije brojeve uglavnom tumače kao jedinične simbole, od kojih svaki za sebe neovisno o jedan o drugom prenose određene frekvencije, sistem orijentalne numerologije Nine Star Ki govori o brojevima kao elementima te njihovom cjelovitom i povezanom utjecaju na sve sfere čovjeka.

 

Ono što je zajedničko obje...

Please reload

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram