Ž  i v o t . . . 

 Rođena u Zagrebu, 1978., odgojena u Splitu, ali taman kada sam počela usavršavati legendarni dalmatinski dišpet - vratilo me u Zagreb. U školu, klasičnu osnovnu, pa srednju. Tamo gdje za domaću zadaću prevodiš s grčkog Platona i Aristotela u dobi kada bi se samo zaljubljivao i ludovao, pa si ljut, ali poslije zahvaljuješ Bogu i Životu i Roditeljima na tom usmjerenju i obrazovanju jer.. arhetipovi, jezik... čudo. Pa magisterij na Fakultetu političkih znanosti.

A od 1998. u novinarstvu: novinarka pa urednica, ma tamo je zapravo čovjek "Katica za sve.." - prvo Večernji, onda Gloria, onda Story, pa opet Gloria da pokrenem izdanje In, paralelno i Joy, a u ilegali pisanje dijaloga za serije. S godinom provedenom kao PR Geralturista, sa zahvalnošću završavam boravak u tom svijetu 2009., i konačno se u miru posvećujem Tarot Divinacijama te pokrećem Elemente 2010. 

Č a r o l i j e . . . 

To su, barem, tehnički podaci. Ali najvažnije - bar za mene, nekako se time ponosim više nego diplomama - jest da čitam karte, najviše Tarot, od svoje pete godine. Cijela priča o tome je ovdje (klik na link), a poanta je da me naučila Mama, prva profesionalna hrvatska savjetnica numerologije, Virna Heles. Ona je jednostavno bila lik kojemu je dosadno djetetu na plaži nešto bezveze pričati, pa hajde da vježbamo telepatiju.

Tako da sam, hvala joj, naučila vrlo rano mentalne tehnike samorazvoja, poput Silva metode, Autogenog treninga, Eskalibura...), energetske kao Rei Ki, te paraznanstvene poput astrologije (zapadne, indijske i japanskog sustava Nine Star Ki), numerologije i kristaloterapije. Kasnije je sve to sjelo na svoje mjesto tehnikama rada na tijelu te najdražim - shiatsuom - i pomoglo mi da oformim jedinstven sistem rada s Tarotom koji je moj doprinos toj Tradiciji, a zovem ga Ki Tarot jer u njemu kombiniram zapadna i kabalistička magijska znanja te istočne sustave duhovnog razvoja (vedsku yogu i taoističke prakse) uz šamanske pristupe iscjeljivanju i geomantiju kao rad sa silama Majke Zemlje Gee.

D a n i . . . 

Huh, puno podataka... a možda jednostavno ovako: ja sam čovjek koji živi u šumi, voli fino vino, obožava mačke. Dobre serije. Mozarta, Tolkiena, Malog princa. Znam, staromodno, ali ipak sam ja stara generacija. Još se sjećam kazni u videoteci za nepremotanu kazetu i telefonskih govornica. Naravno, obožavam karte i mahnito ih skupljam. Sve s opravdanjem "u znanstvene svrhe, za istraživanja". 

Volim obradovati druge korisnim stvarima, spoznajama - odatle cijeli sajt. 

I... više ne znam što bih rekla, osim da... ako te mogu podržati čitanjem Tarota... tu sam, a Tebi hvala što ovo čitaš i nadam se da u sajtu uživaš. Zagrljaj! 

8 kat Veliko proljetno čišćenje Dea Devidas, 19 3 2012

O disanju i hari, i buđenju energije

Divinacija

S jednog od Tarot Krugova u mom zagrebačkom stanu

Centriranje

Priprema za grupnu divinaciju na Tarot Krugu

Please reload

Intervju sa Sonjom Šarunić na Radio Sljemenu, 20.12.2012. o tome kakve 

promjene u svijesti, društvu i svijetu dolaze nakon 21.12.2012. kao portalne točke

P i š i...

Ako hoćeš da pogledamo u karte oko neke dileme, ii želiš iskomentirati neki tekst, predložiti suradnju, ili se jednostavno javiti... tu sam! Odgovorim čim stignem.

"Pusti me da odgovorim, onda te slušam" - zahvalna što moji prijatelji razumiju taj stav. *

Snimila: 2013., Sana Vitas tokom šetnje u Maksimiru

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram