J a s n o ć a  

Cilj mi je odgovoriti na pitanje čovjeka za kojeg čitam Tarot što preciznije. Nema blabla filozofije i magle, pustih priča: iskreno, konkretno i jasno. Tako da kad čovjek sam pogleda svoje karte - vidi to isto.

Cilj je podržati Čovjeka istinom, probuditi njegovu svijest i ponuditi konkretno rješenje. Ukazati na opciju koju možda ne vidi, jer nekad se drvo ne vidi od šume, a nekad jednostavno - ljudi ne vide jer ne misle izvan kanona, a karte su majstori u pokazivanju baš takvih slika.

Cilj je vratiti čovjeka Sebi, u svoju moć, u svoje SAD... odakle kreće čarolija bivanja. 

Kada je pravo vrijeme za krenuti u određenom smjeru, a kada stati? Što učiniti da se pokrene dotok novca? Hoću li se vjenčati s trenutnim ljubavnim partnerom? Koji prvi korak poduzeti, kako i u kom smjeru, da se raspetlja komplicirana zbrka života?... samo su neka od pitanja na koja odgovara Tarot - najizravniji, najiskreniji i najmudriji savjetodavac kojeg čovjek može imati.

 Moćan je jer govori jezikom Vječnosti - slikama i simbolima - znakovima Istine koju, kroz čitavu njegovu povijest, nisu uspjeli izmanipulirati službeni sustavi dogmi i vjerovanja. Zato ne vara: onome koji želi čuti istinu, odgovorit će na sva pitanja. 

 Sastoji se od 78 karata koje se dijele na sustav od 22 velikih te 56 malih arkana. Tradicionalno, Velike arkane (karte) predstavljaju transformativni Put osobne svijesti te faze života povezane s njim. Male, pak, kroz četiri „boje“, odnosno elementa - vatru, vodu, zrak (tj. metal) i zemlju - pokazuju manifestiranu svakodnevicu te događaje u njoj. Više o kartama...

Please reload

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram