Search
  • Dea Devidas

Uvijek nešto...


Činjenica jest da izvjesni nebeski aspekti djeluju jače, mnogo jače na nas, od nekih drugih. Ali, glupo je visiti na njima jer... uvijek nešto djeluje.

Uvijek zviježđa i planete putuju nebom, uvijek je neka dinamika na zemlji i uvijek je neki proces... Uvijek nešto – u eteru, u životu. Tako da, ako prihvatimo „visiti“ na tome kako se osjećamo i razmišljamo zato što je neki proces, stalno ćemo hvatati kraj istoga i provoditi vrijeme u čekanju povoljnoga. A činjenica jeste da je cijeli život proces. Stalno se u njemu nešto zbiva i procesuira, ovako ili onako. Takav je ritam življenja, a i našeg uma koji po svojoj prirodi oscilira iz yina u yang... iz pasivnih stanja u aktivna... od sretnih misli do tužnih i natrag. Kao velika vječna klackalica. Ostati uhvaćen u tim oscilacijama, znači biti kao list bacan vjetrom. Ako Um, najkarikiranije rečeno, zamislimo kao maestralni program, onda nam se lakše nositi s njim. Jer on to, u suštini, i jest. Svatko ima svoj „individualni“ program – misli, emocija, svoju jedinstvenu psihu, a opet tako osjetljivu na kolektivna zbivanja jer smo iz istog izvora, jer nam je hrana uma „iz iste zdjele“. Tako, primjerice, ovih dana – dok je jak energetski utjecaj kvadrata Saturna i Marsa - osjećamo svu silu neugodnih unutarnjih pritisaka, stanja... Možemo tumačiti utjecaje ovako i onako, ali ih uvijek možemo okrenuti i u svjetlo. To je umijeće uma. No, način da se stvari i pojave „orgoniziraju“ sviješću (dakle, da im se energija okrene i transformira u pozitivnu, životnu podržavajuću i kreativnu) je jaka volja. No to nije volja ega, nego volja božanskoga u nama, volja Višeg uma.

Majstorstvo Volje

Svako majstorstvo se, pa tako i ono življenja iz Božanske volje, razvijamo treningom. Onom stalnom disciplinom uma koji budno drži na oku sebe, svijest o svojim mislima i osjećajima, vanjskim okolnostima i unutarnjim stanjima. A nema boljeg treninga i prilike za isti u zahtjevnim vremenima poput ovih kada trese. Um divlja, misli su lude i osjećamo se svakako – to je idealna prilika za izmaknuti se u onoga koji gleda. Da, jednostavno je to reći, no kako to efikasno provesti u praksi? Kroz tijelo: u ovim situacijama vratiti se u tijelo. To je jedini i najefikasniji način. Jer um je sklon divljati kada uhvati panika, a zapravo se treba povući. Izdati si mentalnu komandu za povlačenjem nije dovoljno jer se tada ne slušamo, nemamo snage izvesti to jer je dosta energije već u kovitlacu. Dakle, najefikasnija stvar je povratak u tijelo: staviti dlanove na prepone i disati zlatnu svjetlost u njih; stisnuti blago šake i „lupati“ se po stražnjici, skakati kao mali majmun tabanima po zemlji i disati kroz tabane. Što god, samo se vratiti u tijelo (spremanjem stana, fizičkim radom). Pustiti u tim trenucima sve analize i promišljanja, da se čujemo iz mira tijela, a time dobijem uvid uma, božanskog vodstva. Jer procesi će uvijek trajati, biti ovakvi ili onakvi, slabiji ili jači... To je Život. A mi možemo postati Majstori Življenja tek kada se odmaknemo od filmova koji se zbivaju, gledati ih kao Promatrač, slobodan od svojih misli i osjećaja. Zato što je najbrži način puštanja karme – puštanje svog ega. Ima li bolje prilike da se probude nemani ega od zahtjevnih vremena? E, pa, u tom smislu hvala svim procesima jer brže nego išta bude nemani iz podruma. Pokazujući nam da nisu stvarne kao što se čine nego su konstrukcije, kreacije Uma. I baš zato možemo njima vladati, Majstorstvom volje božanskoga.

#sMisli #sloboda #svijest #111

31 views

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram