Search
  • Dea Devidas

Iscjeljivanje korijena

​Naša maestralna proljetna inicijacija zaokružuje se sutrašnjom pomrčinom Sunca: glavni značaj joj je taj da ona, i prateće sile eklipse, u nama aktiviraju buđenje drevnih znanja iscjeljivanja fizičkog tijela i materijalne stvarnosti svog života i planete Zemlje.

Jasno, ne bez borbe i trikova – ipak je to pomrčina, i događa se pod jakim utjecajem onih sila koje nas igri dualiteta uče kroz manipulaciju uma i nametanje snage sistema, no kako je utjecaj Križa još jak – kako i aspekti ove pomrčine koji podržavaju vjeru u vlastita znanja - tako je veća vjerojatnost da će pobijediti naša intuicija i viša svijest, nego ona druga.


No, krenimo redom. Pomrčina Sunca događa se tijekom mladog Mjeseca (za razlike od pomrčine Mjeseca kakvoj smo svjedočili prije dva tjedna, kao uvertiri u našu inicijaciju). Kada se Mjesec 15.4. smračio, to je bilo u znaku Vage kojim vlada Venera, a sutrašnji mladi, koji prati pomračeno Sunce jest također u Venerinom znaku – Biku.Rječnikom Tarota, ove energije opet čine poker karata: Sunce predstavljeno kartom Sunce, Venera iskazana kroz kartu Carice te Mjesec čiju svijetlu stranu nosi Svećenica (karta pod brojem 2 koji također zrači iz datuma pomrčine jer je 29. Zapravo 2 + 9 = 11 tj. 1 + 1 = 2), a sjenovitu energiju priča sama karta Mjeseca koji se Drvetu Života nalazi upravo na stazi broj 29.

Sunce je sila našeg uma u prosvjetljenom stanju, u najljepšem izdanju kada su intelekt i emocije, lijeva i desna polutka ujedinjeni. Ono je slika našeg kauzalnog sloja aure, zlatnog jajeta koje nas obavija prije i prenosi u kozmičke čakre, a u svojoj prvoj materijalnoj instanci, ona je sjedište našeg solarnog pleksusa. Zbog toga je u vremenima pomrčine Sunca posebno mudro jačati ovaj centar, tim više što je on hvatište našeg mentalnog polja i time glavna meta telepatskih i energetskih masovnih manipulacija umom. Svećenica je, pak, sila naše uzvišene Intuicije, našeg unutarnjeg znanja, dubokih osjećaja, višeg sebstva, duhovnosti, svetosti, ženske mudrosti koja jednostavno zna na javi i u snovima. Karta Mjeseca je, pak, sjenovita slika mjesečeva sjaja koji budi naša znanja s mračne strane, no prođemo li je svjesno i u miru odvojeni od vizija imamo mogućnost s njom iscjeliti iskustva patnje i učenja kroz izgubljena lutanja crnim predjelima života, preplašena srca i zbunjeni od zastrašujućih sjećanja, vizija, ideja... I, konačno Carica koja, osim Venere, predstavlja Majku nad Majkama: silu ljepote i plodnosti stvaranja, uzgajanja, kreiranja i njegovanja, snagu prirode i majku zemlju samu. Dakle, pred nama je slika u kojoj su muški princip Sunca i ženski princip Mjeseca zagrljeni blagoslovom Boginje – Carice Tarota.


Što nas navodi na prvi set zaključaka ovog pomračenja:

  1. Mudro je ostati uzemljen jer majka Gea pruža najsigurnije vodstvo i aktivira znanja o iscjeljenju tijela kojih se sjećamo kroz svoje šamanske, druidske, svećeničke iscjeliteljske inkarnacije i iskustva (Svećenica i Mjesec): vježba ovdje

  2. Bitno je ostati centriran u svom solarnom centru (vježba ovdje) jer ćemo, moguće, biti izloženi pojačanom utjecaju manipulativnih energija (detalji o utjecajima pomrčine dalje u tekstu).

  3. Zaključno, važno je svoje osjećaje povezati s osjećajima Majke Zemlje: vode Gee, naime, nose emotivnu mrežu Zemlje i svega na njoj, zbog čega je važno disati svjetlost u njih jer čisteći vodu, čistimo Sebe i svoje emociju, održavajući ih na taj način protočnima.


A to je važno zato što izazovne energije ove pomrčine upućuju na spomenutu manipulaciju umom, kroz informacije u javnosti i snove. Ne čudi, već je Križ najavio buknuće fanatičnih gurua i cijelu igru umom koja se odvija: internet, koliko god božanski prekrasan zbog mogućnosti povezivanja, ima i svoju drugu stranu masovne manipulacije – i informacijske i frekvencijske, kroz šibanje valova - kojoj sada pojačano svjedočimo kroz poplavu poluistina i duhovnih euforija.

Uglavnom, važan pozadinski igrač ove pomrčine je Mag Tarota, odnosno Merkur – majstor komuniciranja, trikova, prijenosa, ali i okreta informacija – zato što se pomrčina zbiva u prvom dekanatu Bika koji je pod vladavinom Merkura. Osim toga, sam Bik je u Tarotu predstavljen kartom Hijerofanta/Propovjednika – Guru ili Duhovnog učitelja. Paralelan proces u nama: na jednoj ravni, gomila informacija – što istinitih što lažnih – ima moć probuditi Učitelja u nama, onu silu koja svjesno zna i povući to znanje iz prošloparalelnih stvarnosti u ovdje i sada: na način da osvijestimo da su osjećaj u našem želucu i naši jajnici (kojim vlada Carica) glavni hram Učitelja u nama i da ulazimo u vrijeme kada sve informacije i znanja koje trebamo izvlačimo iz njih (moć Maga). Ovu stranu procesa aktiviramo sviješću te rukopolaganjem (link ovdje) na jajnike i disanjem plavozlatne svjetlosti u njih. U slučaju proste inercije, možemo dobiti drugu stranu procesa, a to je spomenuta manipulacija, vlastita zaluđenog vanjskim autoritetima i totalno naiva na temu onoga što nam moderni gurui i igrači iza njih serviraju preko interneta. Ovo je dosta naglašena informacija iz Mjesečevih karata koje, kao sama karta Mjesec, sadrže energiju Neptuna, ovu pomrčinu čini zanimljivom i to što je tijekom nje Sunce u lijepom zagrljaju s Neptunom. Što znači da je veća vjerojatnost da će naša neptunijanska znanja iz karte Obješeni (koja ga predstavlja, govoreći o našoj dubokoj inicijaciji) biti probuđena kroz snove ako upotrijebimo tehnologiju Atlantide, odnosno kristale čiji je čuvar i zaštitnik Obješeni. Dakle, očistimo svoje kristale, stavimo ih u dlanove i programirajmo za čistoću svoje svijesti te spavajmo pokraj njih (jer Obješeni također predstavlja podsvjesno i snoliko stanje mirovanja u inicijaciji). No, još bitnije, očistimo kristale koji jesmo: naše kristalno tijelo jer su naše stanice u strukturi kristalne.

To je način da oslobodimo iz svoje psihe sve obrasce iz iskustava kroz prostor i vrijeme kada smo učili (Mag) kroz žrtvovanje (Obješeni) sistemu (Hijerofant). To je način da svoje kristalno, odnosno kristovo tijelo vratimo na mjesto koje mu pripada – uzdignemo iz dubokih voda pribijenosti na križ kao koncepta u svijesti (i svijetu) u venerijansku sferu radosti, pjesme i plesa (koja mu i pripada kao jednom od Majstora što je došao propovijedati ljubav – pozitivan aspekt Hijerofanta). To je način da krenemo dalje iz nezadovoljavajućih okolnosti, bilo svog fizičkog tijela, bilo materijalne stvarnosti u neku vođenu našom iskonskom potrebom duše.

O tome, također, govori karta Tarota koja ujedinjuje vibracije Merkura i Bika, odnosno 5 diskova: ona predstavlja sva životna učenja kroz materijalne gubitke, bolest, ostanak bez doma, novca... iskustva egzila i rana zadobivenih kada smo ugušili svoj glas te nismo izrazili, ma ni osvijestili najdublju potrebu svog bića. Bilo u odnosima, u poslu.... No, s peticama (kartama broj 5) nema zezanja: htjeli mi to ili ne, one nas pokreću na promjenu i povratak u stanje ravnoteže jer je 5 na Drvetu života sefira (sfera) Marsa.

A Mars se u ovoj pomrčini samo naizgled vješto skriva: zapravo je značajan jer šiba iz karte Cara koja predstavlja društvo, vlast i Ovna, inače Marsov znak. A pomrčina se događa upravo na zvijezdi Hamal, u sazviježđu Ovna: ne smatraju je sretnom zvijezdom, dapače opisuju brutalnom i okrutnom. Mjesečev utjecaj je malo smiruje, no najviše od nje možemo učiniti baš po naputku Obješenog i Svećenice (snovi, mirovanje, pasivnost). Da, ovo je udar ravno među rogove jer je spomenuta zvijezda na čelu zviježđa Ovna što simbolički znači da je važno svoju viziju i čeonu čakru očuvati čistom. Najjednostavnije ovo možemo napraviti tako da Marsovu vibraciju – vatru – gledamo i dišemo, posebno prije spavanja: dakle, napravimo meditaciju pred plamenom svijeće i pustimo da nas vatra čisti dok je gledamo, posebno rastvarajući eterske implante ispred čeone čakre. Tako ćemo energijom Marsa tj. Kule Tarota, srušiti okove društva i „velikog oca“ Cara u nama, budeći vlastitu viziju svog bića. Isto tako, osigurati se od utjecaja i ubacivanja vizija bilo tehnologijom sistema, bilo nesvjesnom manipulacijom bliskih ljudi, te još važnije – jasno vidjeti što je naša potreba i želja, umjeti je prepoznati i izraziti (iscjeljenje 5 diskova) te krenuti dalje. Ostvarit ćemo i jasnoviđenje te uviđanje i kada spavamo ili mirujemo (Obješeni) te intuitivno jasno primiti kako se pomaknuti. Prema aktualnim energijama je mudro je ove dane što je više moguće provesti u miru (Obješeni i Svećenica) jer se tako ostvaruje pomak: sfera Marsa (5) na Drvetu Života je upravo stazom Obješenoga povezana sa sferom Merkura (spomenutog Maga koji će, dopustimo li mu mirno i svjesno, učiniti da primimo informacije koje nam najviše trebaju za iscjeljenje svog fizičkog tijela i materijalne stvarnosti).


Koliko god djelovalo brutalno i žestoko, rekosmo Boginja nas podržava u svemu ovome – sasvim fizički, kroz Majku Zemlju te zvjezdano, kroz Svećenicu (Mjesec) koji se u pomrčini povezan s „ženskim“ tijelima: asteroidom Filomela te zvijezdom Schedir u sazviježđu Kasiopeja. Mitološki, Kasiopeja i Filomela dijele slično iskustvo – objema su stradale zbog govorenja toga što misle. Legenda kaže da je Kasiopeja bila očaravajuće lijepa, ali arogantna i tašta do te mjere da se jednom prilikom pohvalila kako su ona i njena kći ljepše od prekrasnih morskih nimfi. To je razbjesnilo njihovog oca Posejdona – kojeg znamo kao Obješenog Neptuna iz Tarota – te je kaznio Kasiopeju uništenjem zemlje, no konačno joj je oprostio smjestivši je nakon smrti na nebo u spomenuto zvijeđže. Pa ipak, kao i Obješeni, i zvijeđže Kasiopeja je Obješeno: to je cirkumpolarno zviježđe što znači da polovinu vremena kruži oko Sjevernog pola naglavačke. S druge strane, Filomela je stradala jer se u nju zaljubio nasilnik kojeg nije voljela, pa ju je zlostavljao i bacio u zatvor, a kada mu je rekla da o njegovom zlodjelu neće šutjeti i da će reći što je istina – odrezao joj je jezik. Znači, jezik i govor (područje Maga/Merkura) u mirovanju (Svećenica i Obješeni) ključ su iscjeljenja – zato je mudro prije spavanja govoriti na glas afirmacije u svoje kristale te pritom koristiti rukopolaganje na srce (jer je zvijezda Schedir u srcu sazviježđa).


Da, svemir nas podržava, nježno, ali uporno i tvrdoglavo kao bivol – koji je u ovoj pomrčini prisutan kroz Bika, ali i asteroid Toro s kojim je Mjesec u konjukciji što mu samo pojačava utjecaj. To znači da imamo priliku probuditi jednaku takvu upornost da se maknemo korak dalje prema svojoj viziji svjetla. Pa čak i ako smo tvrdoglavo destruktivni. Jer su u pozadinskoj vibraciji pomrčine i dalje igrači Križa: plutonovske vibracije lejdi Smrt, mr. Eon/Posljednji sud i bejbi Luda pokreću nas jer je u pomrčini Pluton u zagrljaju sa Suncem i Mjesecom. Tako da, nema cile mile – krenuli smo, i idemo. U manifestaciju sebe koji govore i žive svoju istinu, pa konačno i takvog društva. Gdje svatko ima probuđenog svog Učitelja (Hijerofanta) iz vlastitih zdravih jajnika i želuca te solarnog pleksusa; gdje u snovima (Svećenica i Obješeni) primamo kozmičke inicijacije svjetla; gdje su u skladnom odnosu naš unutarnji muški i ženski princip (jer se Mjesec nalazi između yang Hamala i yin Schedira); i gdje prenosimo informacije i znanja (Mag) koja vraćaju zemlju u njezino stanje Carice tj. ljepote i obilja (dakle društvo koje se aktivno i svjesno bori za zdravu hranu, nebo slobodno od chemtraila, gdje pojedinci stvaraju umjetničko djelo od svog života u skladu s prirodnim zakonima...).

Eto, sretno nam. Pioniri smo i važno je ostati u fokusu ne nužno da bismo već u ovoj inkarnaciji pljeskali svim svojim rezultatima (slobodno korištenje energije i Teslinih otkrića, ravnomjernu raspodjelu hrane...), nego zbog držanja Polja Svjetla – zbog čega smo i došli na Zemlju u žestokim rock'n'roll vremenima, da stvarajući individualne Rajeve na Zemlji, stvorimo ponovo Rajsku Zemlju usklađenih polariteta, a transcendirane svijesti o njima.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram