Search
  • Dea Devidas

Konflikt za Sklad

​U ljubavnim odnosima, volimo misliti kako ljubav sve pobjeđuje sama po sebi. I to je istina.

Samo nekad pobjeđuje tako što, kako bi se očuvala, razdvoji ljude, da se ne prezru ili omrznu. Tako se ljubav bori sama za sebe. Odnos ako propadne, nije joj važno – bitno je da oni koji su bili u odnosu ostanu u ljubavi. Tako se mnogo odnosa razdvoji.

A točka razdvajanja je često (ne uvijek i nije pravilo jer su odnosi vrlo individualni I kompleksni), ali često – sukob sjena, tj. odnos onoga što nas razdvaja. Znamo: postoje stvari koje nas privlače jedne drugima, koje nas čine sukladnima. Isto tako, postoje one koje nas, u partnerstvu, čine suprotnima. Da, te suprotnosti su točka razvoja: ona raskrižja u odnosu na kojima rastemo, prihvaćajući I razmijevanjući nešto suprotno našem svijetu.

Hoće li odnos uspjeti ili ne, presuđuju stvari koje nas razdvajaju, ne spajaju. Bez obzira na to što je spajajućih stavki više. Primjerice, spaja vas razumijevanje života, sličnost karaktera, nevjerojatne podudarnosti u doživljaju energija, ljudi, vizija… Niz zadivljujujućih preklapanja. A razdvaja “samo” jedna. E, ta je presudna. O njoj ovisi hoćemo li zajedno rasti I ostati ljubavni partneri, ili nestati. Zato je važno o njoj misliti I razgovarati. Ne manijački, ne jahati po njoj. Ali je biti svjestan. Ignorirati je znači stvarati minsko polje u odnosu i učiniti da jednog dana crv preraste u aždaju koja guta – to je sve ono što si ljudi krenu luđački predbacivati kada nastupi rastava. A nema potrebe za tim. Jednostavnije, vrijednije i efikasnije je – osvijestiti što režuća stavka sjena znači. Vidjeti što nas uči? Koja je moja I partnerova lekcija I karmička pozadina iz ovog iskustva? Što da radimo s njom – kako da se nosimo zajedno I svaki pojedinačno? Čemu nam služi I gdje nas “napada”.

Partneri se, posebno kada su zaljubljeni, oglušuju o nju I nerado ulaze u taj konflikt. Ali konflikt je potreban: on pokreće odnos, ili ga razjašnjava do stupnja da pošteno uvidimo je li ili ne za nas. Malo mačevanja uma, sukoba uvjerenja, prinicpa… služi da se iz ormara nesvjesnog izvuče prava stavka razvoja. Zato ne dopustite da vas razdvoji prešućena stavka. Usudite se, pokrenite je – jer ste je svjesni od početka. Vrlo se brzo u odnosima pokaže sjena, ne da bi nas strašila, nego jačala. Jedini način da to ostvarimo jest kroz iskreno suočavanje sa slabostima. Samo to nas čini snažnijima, I ljubavnijima. Jer ljubav nije samo “nja nja”… Ljubav je čista I odlučna. Nekad nježna kao latica, nekad britka kao oštar zrak. Biti mač koji reže jednako je ljubav kao biti kalež koji zalijeva: ljubav je moćna zato što je cjelovita. A mi smo ljubav kada svjesno gledamo u oči sjenovitim stranama, i ispoljavamo snage svjetla.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram