Search
  • Dea Devidas

Navike za dinamike

Nova faza ima novi ritam, pa rekoh da pretresemo glavne kategorije života, onako orijentacijski - u smislu koja je glavna vibracija i kako to furati.

Prvi filmić je sa štapovima, simbolima rada i karijere - da vidimo kako je mudro u novoj fazi vitlati za uspjeh, a bome i kako vjetar puše. I puše puše, onako dinamično da se traži budnost i spretnost, hvatanje novih prilika, a opet bez srljanja. No, nije kaotično, iako se može činiti onima koji se "preko noći" probude i shvate da je nešto sasvim drugo od dosadašnjeg karijera njihovog života. A čak i takva buđenja prati optimizam.


Naravno, stvari su individualne uvijek, i svaka osobna priča se treba osobno istražiti, no ovo je generalni pogled u tok. Uživajte!Kako najviše dobiti iz filmova... Inspirirala me prijateljica rekavši kako "čezne da čuje moj glas u filmovima...". A ja sam joj odgovorila "neeeee, to uopće nije poanta - cilj je da ljudi gledajući slike čuju SVOJ GLAS!". Fora je u tome da, recimo vidiš neku sliku - Kulu, recimo - i ne misliš što to znači nego prepoznaš strah u prizoru kuće koja se ruši. Taj strah, ili negdje radost, uglavnom tvoja REAKCIJA na vizualnu informaciju je tvoj prvi pokazatelj onoga što se zbiva u tvojoj unutarnjoj stvarnosti, na čemu raditi, što te muči ili jača. Zato su kadrovi na početku i na kraju bez mog teksta, da stigneš čuti što u tebi pjeva ili vrišti na neki prizor. I kad te dojmove pratiš, možeš najviše od filmova dobiti - oni su mala putovanja svijesti koja, nadam se, gledatelje na tren pomaknu u neke druge stvarnosti.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram