Search
  • Dea Devidas

Putovanje u blagostanje


Pehar pun, grad u kojem jesi veseo i šaren, ali pojavi se ta jedna nova ideja, kao kamenčić koji izaziva valove tvog uma, sve više i više, da te pokrene. Misao o vrijednosti, spoznaja o nečemu što imaš kao dragocjenost, a tek sad to vidiš... i mic po mic, iz tebe izroni odluka: moraš krenuti dalje, da to ostvariš. Napustiti sve što znaš i što je, nekad privremeno nekad zauvijek, nekad vanjsko nekad unutrašnje i otići dalje, na novi cilj.

Tako kažu za fokus ovog tjedna AS PEHARA, 9 DINARA, KOČIJA, najavljujući procese koji se inkubiraju u kolektivnom umu sad, što ni ne čudi jer energija o novoj vrijednost i novoj ideji te revolucionarnom kretanju iz njih baš jako liči na -novu frekvenciju Urana u Biku. Ta nova vrijednost može biti nova ideja, ali zapravo je češće stara-nova: neka zakopana koju čovjek nije znao da ima, nije prepoznavao u sebi jer je bila zarasla 'ko zna čim, no sad izranja... obično „slučajno“ izleti u društvu, kroz neku diskusiju, spontano odmjeravanje mišljenja.


Ovaj tjedan, pecaj takvu ideju, budno promatraj što imaš, a da ni ne znaš da imaš: prepoznat ćeš to po želji da ostvariš promjenu kroz stvaranje nečeg novog. Hm, želji... sve želje su proklete jer zapravo ne vode svom ispunjenju ni kad su ispunjene (kratkoročno daju taj dojam, kako droga-fiks, ali uskoro rađaju još želja, novih i novih), tako da nije to baš želja, nego više poriv za promjenom i zaokruženjem, nekim novim stanjem, ostvarenjem. Da, ostvarenje je možda bolja riječ. Ostvarenjem nekog novog lica sebe u novoj ideji s novom vrijednosti. A odražava se kroz blagostanje, odnosno njegovo stvaranje. Potrebom da ti tvoja istina i uvjerenja, vlastiti kreativni potencijal donose blagostanje – da radiš ono što raduje tebe i svijet. Usudi se to otkriti. I tada ćeš se lakše od starog u novo, prema tome otisnuti. A to je važno, zašto smo na Zemlji ako ne da ostvarimo svoj genij?


Mnogi kažu „ne možeš raditi što voliš jer...“ Ali... koliko košta raditi što ne voliš? Najblaže rečeno, kao da hodaš u lijepim cipelama prijateljice koje tebi nisu lijepe i žuljaju te, najblaže rečeno. A šteta je puno veća, stradava um, nerijetko duša. Znači pitanje je, kako naći način. Ne moraš odmah i vjerojatno to nećeš ostvariti ove godine jer su drugi procesi na snazi, ali ovaj tjedan, posij sjeme – u trećem počinju sadnje.


Da uspješno posiješ sjeme, jasno, trebaš ga prvo otkriti. Otkrivaš ga – spoznajom svoje istine. To može biti neka bolna istina, često je, koja ruši postojeće saveze i konstrukcije. Ali je i oslobađajuća. Daje ti mirnu odlučnost iz koje znaš da to „moraš“ i da ne može više drugačije (3 mača, Pravda). Da uspješno zalijevaš i razvijaš sjeme, čuvaj se previše vode, od nje gnjije umjesto da klije. Kao što ne možeš u pijanom stanju jasno voziti, tako na svoj cilj ne stižeš kada su emocije euforične. Previše pehara vodi preprekama na putu djelovanja (3 štapa, 9 pehara). Emocije moraju biti uređene. Svaka na svom mjestu znači da ti je jasno kada što u životu budi nešto u tebi i da se znaš nositi s tim – bez emotivnih izlijevanja. Dakle, da su ti rane iscjeljene.


Eto, to je posao ovaj tjedan – posao za naredni veliki ciklus od osam godina:

* Naći sjeme svoje vrijednosti: glavni talenat, dar Božanskog iz kojeg izranjaju svi drugi. To je ono o čemu voliš misliti, ono u tebi oko čega se okupljaju drugi, ono što dugo nosiš, ali je na mahove skriveno, no uvijek prisutno, uvijek se pojavljuje u jačem ili slabijem stupnju, ali tu je. To je ono što ti pokreće um na putovanja, u daljine, što čini da se pomiješaju dimenzije.

* Kad nađeš sjeme, razmisli o primjeni njegovog ploda. „Kad narastem, tako će izgledati“. U umu otputuj na cilj, gdje je ostvaren cvat tog sjemena – kako izgleda to polje: što radiš, kako to radiš?

* A onda, dodirni ideje o tome kako doći do cilja-cvata. Ne moraš sve znati, ni ne možeš, ali u pravilu čovjek zna početne korake.

* Zatim se pitaj – koje bolne istine ne želiš vidjeti. Postojeće stanje je šareno i veselo, stabilno i posloženo, klacka već uhodano.... jasno da ga nije ugodno uznemiriti mirne vode. No, ti se usudi, barem mentalno, dodirnuti što radiš i živiš, u kakvim si odnosima, a da ne odražavaju tvoju istinu, da blokiraju tvoju snagu. To je ključ tvog blagostanja – njega nema za života u šarenoj laži. Pritom pod blagostanje ne mislim isključivo novčano blagostanje, nego cjelovito: emotivno, u odnosima, u slobodi kretanja iz vlastite prirode.

* I konačno, osmotri svoje vode, svoje emocije. One hrane ciljeve ili guše. Ova je cijela godina obilježena oslobađanjem od prepreka koje nam donose naše emocije. I modificiranjem emocija koje su prepreke, naših načina reagiranja iz njih. Oni obično proizlaze iz rane – rana čini da je ego i društvo žele kamuflirati, ali to bude na cijenu Sebe.


Eto, i tako nekako ide ovotjedna sadnja svog budućeg obilja. Očistiš sjeme, posadiš u umu ideju, zaštitiš gredicu da vidiš gdje je posađeno ako vjetar nanese lišće i krećeš se, za početak u umu prema tamo. Rodit će kasnije. U svoje, pravo vrijeme. Tvoj posao sad je sadnja, iz svijesti istine svoje prirode.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram