Mudrac Univerzuma: Savjetnik Života

Kada je pravo vrijeme za krenuti u određenom smjeru, a kada stati? Što učiniti da se pokrene dotok novca? Hoću li se vjenčati s trenutnim ljubavnim partnerom? Koji prvi korak poduzeti, kako i u kom smjeru, da se raspetlja komplicirana zbrka života?... samo su neka od pitanja na koja odgovara Tarot - najizravniji, najiskreniji i najmudriji savjetodavac kojeg čovjek može imati.

Moćan je jer govori jezikom Vječnosti - slikama i simbolima - znakovima Istine koju, kroz čitavu njegovu povijest, nisu uspjeli izmanipulirati službeni sustavi dogmi i vjerovanja. Zato ne vara: onome koji želi čuti istinu, odgovorit će na sva pitanja.


Sastoji se od 78 karata koje se dijele na sustav od 22 velikih te 56 malih arkana. Tradicionalno, Velike arkane (karte) predstavljaju transformativni Put osobne svijesti te faze života povezane s njim. Male, pak, kroz četiri „boje“, odnosno elementa - vatru, vodu, zrak (tj. metal) i zemlju - pokazuju manifestiranu svakodnevicu te događaje u njoj. Više o kartama možete doznati u rubrici KARTE klikom ovdje. Zbog svih informacija u njima, mogu otkriti sve o svemu: scenarije koje je duša odabrala na putu svog učenja te programe stvorene da ih ostvari, „karmičke“ zadatke, izazove i dugove te mogućnosti oslobođenja... kao i dati konkretne upute za prodaju nekretnina, nalazak posla, upoznavanje ljubavnog partnera...POVIJEST: POBJEDA ISTINE


Iako se danas o Tarotu naizgled mnogo zna i djeluje dostupan sa svakog kioska - emisije o njemu preplavljuju televizijske kanale, a iz medija pršte oglasi koji obećavaju trenutačni spas preko karata - njegova suština je i dalje tajnovita. Kao, uostalom, i njegovo podrijetlo: neki tvrde da je nastao u Indiji, drugi da potječe iz Perzije, a treći da dolazi iz Kine. Potom ima priča prema kojoj su ga na Zapad donijeli Cigani, Križari na povratku iz Svete Zemlje, ili arapski osvajači Sicilije i Španjolske. Neki tvrde da je stvoren na zapadu, u srcu Europe, a velik broj poznavatelja smatra da Tarot čuva mudrost drevnog Egipta, misitične religije Mitra, poganske tradicije, vjerovanja srednjevjekovnih heretika ili učenje legendarnih kabalista. Svaka se teorija može opovrgnuti i dokazati, no u konačnici je to nebitno: činjenica jest, kako je objavio i čuveni švicarskih psihijatar Carl Gustav Jung koji ga je popularizirao, da je Tarot savršen instrument samorazvoja.


Prava istina je ta da Tarot, koliko god pokušaja klasifikacije imao kroz povijest, uvijek nadilazi stavljanje u sistem. Najdublje ga dodiruje kabalistička filozofija, no ipak, Tarot je izvan svih sistema.SVE O SVEMU: OD SRCA ZEMLJE DO DUŠE NEBA


O kojoj god životnoj temi se radilo, glavna je svrha Tarota odgovoriti na temeljno pitanje - koji su praktični potezi te duhovni uvidi potrebni za ostvarenje željenog cilja. Kao takav, idealan je za svakoga tko želi probuditi svoju moć stvaranja i kreirati vlastiti Život u skladu sa svojim željama i namjerama. Moj cilj je prevesti njegove poruke za čovjeka što preciznije i konkretnije: pružiti Tragatelju konkretne informacije i nove ideje kojima može osvijetliti svoj put i upotrijebiti ih za otvaranje novih vrata svijesti i puteva života za poboljšanje istoga.


Svrha Tarota = Ravnoteža:


Uzrok većini životnih problema jest blokirana energija u nekim područjima, primjerice sferi emocija iz razdoblja djetinjstva. Naime, čovjekova energija (splet njegovih misli, osjećaja i životvornih vibracija cijelog bića u datom trenutku) može ostati „zamrznut“ u vremenu te kao takva predstavlja blokadu za njegovo slobodno kretanje u drugim pravcima. Ta se prepreka često pojavljuje kada je čovjek pred ostvarenjem nečega što jako želi te smatra vrlo bitnim, no „stvar“ nikako ne ide. Tarot daje uvide u mjesta, događaje i ljude gdje je energija ostala blokirana te upute o načinima njezinog oslobođenja i povratka u život pojedinca. Upravo osvjetljavanje i otpuštanje te blokade predstavlja ključnu trenutnu točku čovjekova učenja, a Tarot ukazuje na mjesta gdje su potrebni fokus i pažnja da bi se situacija raščistila. Tu su i stavovi iz nesvjesnog koji mogu blokirati, naslijeđena uvjerenja (više o tome klikom ovdje), ali ja vjerujem u samopoboljšanje kada čovjek želi, zbog toga koristim i Tarot iscjeljenja koja su moj doprinos Tarot tradiciji (više o tome klikom ovdje), zbog čega često koristim naziv Ki Tarot za svoj rad u kojem su integirani načini rada s energijom (Ki).


OVDJE&SADA: BEZVREMENA ZONA:


Pružajući uvide u trenutno stanje čovjeka, Tarot daje upute, vraća nadu, budi unutarnju mudrost koja zna što poduzeti u svakoj situaciji te osnažuje stav s kojim čovjek može pogledati u oči svakoj situaciji, bez obzira kakva jest, te zadržati svijest i mir. Osim toga, otkriva kako stvoriti željene životne okolnosti te uspjeti u ostvarenju želja i ciljeva.

• Zašto nikako ne uspijevam pronaći idealnog ljubavnog partnera i što trebam učiniti da se prekine taj začarani krug? Kakav čovjek je moja srodna duša i što treba učiniti da se sretnemo? • Što trebam napraviti da vratim strast u svoj brak te probudim ljubav partnera kako bi opet zajedno bili sretni? • Zbog čega u većini situacija ispadnem žrtva ljudi i okolnosti? • Što određena osoba misli i osjeća o meni, te što od mene želi? • Jesam li sam/a žrtva nečijih energetskih manipulacija, i je li to uzrok stalnim pehovima koji me prate u poslu i intimnom životu? • Koje karmičke lekcije i odrade trebam ispuniti da vratim zdravlje? • Zašto me stalno prati nedostatak novca i kako da to najbrže i najlakše promijenim? • Kako da pokrenem vlastiti posao, s kim i kada? • Koje zapise - scenarije događanja i iskustava - je za ovaj život i sve što mi se u njemu događa, odabrala moja duša i zašto, te kako ih mogu promijeniti?


PROŠLOST & BUDUĆNOST - IGRA VJEČNOG VREMENA


Često događaje u budućnosti stvaraju neosvješteni obrasci iz prošlosti, zbog čega se i kaže da se „povijest ponavlja“. No, upravo zato je moguće promjenom podsvjesnih obrazaca, programa ili načina ponašanja, utjecati na niz budućih događaja. Budućnost je, u stvari, knjiga otvorenih stranica: čovjek ima moć u nju ispisati što želi i s Tarotom pronaći načine da to ostvari, a s druge strane može doznati mogući „zapis“ svog života i odabrati što želi zadržati u njemu, a za što je nužna promjena.

• Koju traumu iz prošlosti i kako treba iscijeliti za ostvarenje radošću ispunjenog života i mirne svakodnevice? • Kako energetski „izravnati račune“ s nekim koga više nema u mom životu (bivši prijatelji i partneri, ili pokojne osobe)? • Koje opasnosti su preda mnom krenem li u određenom smjeru, s određenim ljudima? • Kakve su šanse za uspjeh projekta kojeg planiram pokrenuti? Koje su moje skrivene slabosti? • Koje je najbolje vrijeme za start novog posla te koja su očekivanja realna, a koja ne? • Što me očekuje - koje lekcije i iskustva - u narednom vremenu (tri, šest, dvanaest mjeseci) na putu spoznaja, iskušenja te generalnog rasta i samorazvoja? • Mogu li vjerovati određenoj osobi i kakav je razvoj našeg odnosa (ljubavnog/ prijateljskog/poslovnog) u budućnosti?

MAPE SVIJESTI: OČITANJE & MOGUĆNOSTI


Kao slikovni prikaz Svemira Duše, Tarot je vodič čiji je zadatak pokazati kako iz dubina podsvijesti izroniti bisere istine ili rasvijetliti tamne sjene da prestanu stvarati probleme.

Često je beskompromisan, i svojim odgovorima može i razočarati očekivanja Ega. No, zauzvrat pruža mnogo više - dugoročnu inspiraciju i podršku čovjeku da s lakoćom prolazi kroz svaku transformaciju, znajući kako da probudi svoju slobodnu volju te kreira život prema vlastitim izborima.

Da Tragaču, u konzultacijama s Tarotom, odgovorim točno što treba znati i rasvijetlim sve navedene nedoumice, važno je da se pitanja za istraživanje postave pravilno: što preciznije pitanje - to precizniji odgovor. Zbog toga svako Očitanje koje radim počinje s definiranjem pitanja: zajednički određujemo idealnu formu koja će najbolje zadovoljiti čovjekove individualne potrebe i preciziramo pitanja.


Sve to definiram zajedno sa Čovjekom za kojeg ulazim u divinaciju, prema njegovim osobnim željama i interesima, a možemo djelovati u nekoliko područja, stoga okvirno navodim teme i mogućnosti istraživanja:

Prognoze/Predviđanja:

PERSPEKTIVE/PROGNOZE: najzanimljivija istraživanja, ali i najveći rizik i izazov zbog slobodne volje, a i činjenice da se uvidom u neko stanje dobiva informacija kojom čovjek može utjecati na njega, no ipak... nekad se treba usuditi i ići u istraživanja koja odgovaraju na pitanja poput - koji je vjerojatni ishod... (nečega u području posla, ljubavi, odluke...) sa svrhom uvida u mogući razvoj pojedinog područja te povezanost i posljedice na ostale sfere života.

GODIŠNJI PREGLED: uvid u narednih dvanaest mjeseci novog ciklusa, u povodu nove godine, astralne godine (rođendana) ili jednostavno pregled od trena u kojem se pita.

Analize:

LJUBAV: zašto ne dolazi, ili dolazi na "krivo"... kako je ostvariti, zadržati, razvijati... s kim... koje potencijale odnos ima da traje, pozadinske karme i učenja, zadaci samoostvarenja odabrani...

ODNOSI: ljubavni, poslovni, obiteljski, prijateljski... - svi aspekti odnosa s drugim ljudima, nesvjesne i energetske interakcije, učenja i ugovori duša te mogućnosti razvoja u budućnosti... karmičke i darmičke relacije.

DHARMA/SVRHA: koje je moje ostvarenje - što je ono zbog čega se moja duša utjelovila, da ostvari - koji je njen zakon stvaranja prema njenoj prirodi i kroz koji posao svoje poslanje najbolje ispunjava.

POSLOVNI PLAN: snage, slabosti neke ideje te pravi način i vrijeme za plodne akcije.

ANALIZA ZDRAVLJA - PSIHA&TIJELO: trenutna situacija u organima, na što stanje upućuje, odakle proizlazi, kamo vodi i kako ga poboljšati u svoju korist. AURA: OSOBNA ENERGETSKA SLIKA: analiza cjelovitog stanja čovjeka na nivou emocionalnog, mentalnog, eterskog i fizičkog te osvještavanje jedinstvenih životnih potencijala, stanje te psihički i karmički materijali u čakrama.

ŽIVOTNI PUT: koja iskustva je duša odabrala za proći u područjima života i kako to može učiniti najbolje za sebe - očitanje aspekata te istraživanje mjera poboljšanja u eventualno problematičnim područjima.

ŽIVOT - DJECA: tko je duša koja je došla, kakve su joj boje i vibracije karaktera, učenja u odnosu s roditeljima i učenja roditelja s njom, dogovori duša i najbolji načini odgoja i pristupa.

Savjetovanja:

POSLOVNI POTEZI: što učiniti da krene posao, koji posao, koji pravi marketing, s kim, koji pravi trenutak, kad ulagati, u što i koliko.. zamke i prednosti...

ODLUKE: prihvatiti novu poslovnu ponudu.. kupiti stan.. provjere toga kako se koja odluka odražava na naš život i što nosi.

UPRAVLJANJE KRIZOM: stanja tranizicije u životu su najosjetljivija jer čovjeku nedostaje jasnoća. To je ono kad se kaže da "od šume ne vidi drvo". A baš je tada ključno odigrati ispravno, u smislu najusklađenije sa Sobom i svojom svrhom. Kroz ovo istraživanje otkrivamo upravo to - kako proći nekom krizom i izvući najbolje moguće iz cijelog procesa.

SamoSpoznaja:

AstroTarot: kombinacija Tarota i astrologije u vidu modificiranja utjecaja natalnih i tranzitnih aspekta te osvještavanje rada s njima u svrhu življenja najostvarenije - što mi nosi neki tranzit, kako mogu promijeniti utjecaj određenog natalnog aspekta, kako da najbolje iskoristim utjecaj svojih planeta...

NumeroTarot: koje brojeve i time vibracije imam u svojim podacima (datumu i imenu i prezimenu), što izazivaju i kako da ih uskladim sa sobom.

REGRESOOČITANJA/REINKARNACIJA: koja ključna ženska i muška inkarnacija imaju utjecaj na sadašnji život i kako.

DNK kodovi: od kojih smo vibracija satkani u stvaranju svemira.

ANĐEOSKI VODIČI DUŠE: anđeli i arhanđeli - osobni, karmički i dharmički koji nas vode i manifestiraju se u druge, "mentorske" vodiče te elementarna bića na našem životnom putu.

Snovi, Simboli i Znakovi: analiza naših snova, što znače i što nam poručuju... isto tako i znakova koji se opetovano ponavljaju na putu - primjerice brojčanih nizova, ptica...

SJENA: tek kad poznajemo svoju sjenu, možemo živjeti svoje svjetlo.

SFERA: uređenje svog životnog i/ili radnog prostora na način da energetski podržava nas i/ili cijelu obitelj.

Za svaku od ovih tema rade se individualna istraživanja, prema želji Čovjeka i njegovim pitanjima. O nekoj temi možeš imati dva pitanja, o nekoj više, uglavnom proces počinje s time da mi, kad se dogovaramo, na devidas.dea@gmail.com pošalješ što te interesira, što želiš istražiti i onda formiramo najefikasnija pitanja za to.

Uvide - rezultate istraživanja - u obliku teksta s odgovorima, savjetima i uvidima te energetskim lijekovima, šaljem u pisanom obliku, na e-mail. Pisani oblik je vrlo važan jer čovjeku omogućava rad s materijaom - ljudi kažu da čitaju i čitaju, a često im se događa da im za dvije godine bljesne nešto što isprva nisu iščitali, ili sve dobije još jedan, novi smisao. Ima ljudi koji vole govorenu riječ, onda baš ako inzistiraju im snimam audio format. Cilj je imati materijal koji funkcionira kao određena mapa svijesti, odnosno podsjetnik - čovjek mu se može vraćati, ili ga prekontrolirati kroz određeni vremenski period, da ustanovi kako napreduje željena promjena. Takav način rada omogućuje čovjeku i da, nakon slijeganja dojmova, nedoumice naknadno prokomentira s davateljem Očitanja. Nakon izrada cjelovitih analiza moguća su i trenutna očitanja stanja koja daju izričite «da/ne» odgovore na specifična pitanja. Neke prijašnje primjere možete vidjeti u GALERIJI OČITANJA (klik ovdje) iako je važno znati da su ona kreacija određenog vremena i nastajala za određene ljude - to znači da za svakoga bude drugačije i da nije mudro očekivati "isto" jer nema dva ista čovjeka s istim slučjaevima (čak i akose čini slično).

Moj cilj je prepoznati nečiju individualnost i prema njoj pružiti maksimalno precizne i osobne uvide i upute, tako da je divinacija svaki put nova, odraz trenutka u kojem se zbiva i čovjeka za kojeg diviniram.

* Za Ki Tarot konzultacije dogovaramo se na mail devidas.dea@gmail i dea.devidas@mail.com

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram