Seks kao meditacija

Seksualna energija za ljude je iznimno blagotvorna - momentalno ih promeće u Božanska bića: odatle i popularna znanstvena teorija o tome kako seks čini da postojanje bude igra".


Da ne znam pravu prirodu seksualne energije, rekla bih kako je nevjerojatno kakvu moć ima to nešto hormona nad nama. Ali, zapravo, uopće nije nevjerojatno. U stvari je sasvim prirodno - jer, seksualna energija je životna energija, najbrži i najizravniji put do iskustva Božanskoga. Potpuna predaja, stapanje s Izvorom, stanje Jednote s Božanskim... sve ono o čemu tomovi knjiga pričaju objašnjavajući što je yoga, opisujući stanje apsolutne budnosti ili trenutka prosvjetljenja u kojem sviješću vibrira svaka stanica jest, zapravo, vječni trenutak Svetog Orgazma.

Kao i svaka duhovna priča, i ova ima fiziološko objašnjenje: iz spolnih žlijezda, koje taoisti nazivaju i "kućom suštine", seksualna energija prolazi kroz žlijezdani sustav - nadbubrežnu žlijezdu, gušteraču, timus, štitnu žlijezdu i hipofizu - te dolazi do epifize tj. "kuće duha" na vrhu glave. Taj je sustav poznat u literaturi i kao sustav čakri, energetskih centara u tijelu, međusobno povezanih: svaka čakra pripada određenoj žlijezdi, a energija i krv putuju kroz njih do krunske čakre na vrhu glave - mjesta gdje se čovjek stapa s Božanskim.

Vjerojatno imate to iskustvo, upravo zahvaljujući seksu: to je onaj osjećaj trnaca u kralježnici praćen energetskom "kuglom" koja vas, dok svršavate, pogađa u glavu, negdje između vrha očiju i tjemena. I upravo je energija koja tako nastaje za čovjeka iznimno blagotvorna – momentalno promeće ljude u Bogoljude, koji s tom novom snagom i sjajem nastavljaju biti i stvarati u svim aspektima svakodnevnog života. Odatle i popularna znanstvena teorija o tome kako nas seks proljepšava, ojačava samopouzdanje i čini da postojanje bude igra.

Zbog toga drevne kulture poručuju kako je partnerstvo - spajanje srodnih duša u predanom zagrljaju strasti, zajednički sjaj uzbuđenja blizanskih vatri, ili sveta jednota tao kruga yina i yanga - ostvarenje raja na zemlji. Simbolika priča je brojna: primjerice, hinduska božica Parvati je često prikazana kako svoj sveti hram (vaginu) - yoni - predaje partneru, bogu Shivi, odnosno njegovom lingamu (penisu) koji donosi iscjeljenje i transformaciju. Naravno, iscjeljenja nema bez transformacije. A ona - kažu taoisti pričajući o seksualnim tehnikama povećanja užitka - ne mora nužno biti bolna i bombastična jer, upravo kroz seks, može biti prožeta uživanjem i rastom duha.

Na valovima užitka


No, da bi se životna seksualna energija na takav način podigla i manifestirala u životu, potrebna je osobna svijest i protočnost - Žene i Muškarca. Jer, u protivnom bi svaki tip koji mijenja partnerice kao pive ili svaka dama koja se fura na Samanthu iz „Seksa i grada" bila prosvijetljena, a to nije slučaj. Jednostavno, stvar je energetska: spomenuti sustav čakri djeluje kao niz „posuda" kroz koje se energija prelijeva iz jedne u drugu. Tamo gdje je nedostaje, okolne čakre pretoče malo svoje, i sustav funkcionira.

Ipak, samo neko vrijeme, s obzirom da svaki manjak ili višak energije u nekom od kotača izaziva prateće zdravstvene posljedice koje se ponekad manifestiraju fizički, u obliku bolesti, a nekada psihički, kao razni strahovi, depresije i slično. I, upravo su te blokade ono što onemogućuje žene da postanu Bogožene - odnosno dožive puni užitak partnerstva, bilo s partnerom, ili sa životom. A, za početak - sa Sobom, jer tu počinje partnerstvo života.

Biti sa Sobom, znači iscijeliti Sebe. Zato zen kaže da nema božanskog seksa bez meditacije: tek bivanje sa samim Sobom, božanskim u sebi, donosi sposobnost kvalitetnog bivanja sa drugim - odnosno sposobnost prepoznavanja sebe u drugome i njega u sebi. Kada tu Jednotu iz svijesti prenesete u slatke razmjene seksualnih igara, dobivate svoj raj na zemlji. A za to je potreban rad na svijesti: jer, što jesmo, to privlačimo. Tako, primjerice, kada iscijelimo vlastitu grlenu čakru, odnosno sposobnost izražavanja svoje istine, iskrenih želja i mišljenja, neće nam se dogoditi da privučemo partnera koji ne može izraziti svoje emocije prema nama ili da mu se sramimo reći što želimo.

Upravo oslobađanje blokada iz čakri te ostalih dijelova tijela gdje su pohranjeni, donosi slobodu jer uslijed „čišćenja" otpadaju stari obrasci poput „nisam vrijedna užitka", „strah me reći mu da mi se ne sviđa to što radi da ga ne izgubim/povrijedim...." i slični. A kada energetski mulj (stare traume, davni strahovi i povrede) otpadnu s bića, ostane čista Istina, a to je uvijek Ljubav. Prenesena u slatke znojne tjelesne razmjene, ona je sveti seks u kojem Bogožena raste još više, na valovima užitka, postajući čista Božica, a muškarac Divlji Bog kojeg vrijedi obožavati.


* Osvijestiti svoje skrivene uzroke neispunjenja, mentalne i emotivne obrasce te načine njihova transformiranja sa svrhom osobnog i partnerskog ispunjenja možete uz podršku Ki Tarot Divinacije. Konzultacije radi Dea Devidas koju možete kontaktirati na dea.devidas@mail.com te devidas.dea@gmail.com

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram