Slušaj nelagodu ili Vjeruj Sebi

Jedno od najboljih oruđa za dosezanje zdravlja, sreće i mudrosti je NELAGODA: ona je najpouzdaniji unutarnji vodič koji vas bez greške upućuje na ljude i događaje koji su za vas opasni, ili dobri.

Istina, generacije su programirane da ne slušaju sebe, nego druge – sve oko sebe. Zbog toga je suvremeni čovjek došao do toga da češće misli kako „brije“ ili mu se nešto „pričinilo“, nego da vjeruje svom unutarnjem impulsu, koji ne griješi nikada. Dobroznana Intuicija i njezin glas tišine kojim upozorava, ponekad promakne, na razini prvog impulsa ili dojma. No, čak i kada je tako, naše unutarnje vodstvo šalje signale putem osjećaja – osjećaji su, vele, ostatak sjećanja duše pohranjen u trenutno inkarniranoj osobnosti. Stoga se nije nužno sjećati točnog scenarija prošlog života, jer vam kao takav u sadašnjem trenutku rijetko treba. No, ono što ostaje pohranjeno u vašim stanicama jest osjećaj, koji momentalno reagira na ono što je dobro ili ne za vas. Konkretno, kada vam netko ili nešto izaziva lijepe osjećaje i prateće misli, to je bingo kombinacija (naravno da je to logično i jednostavno, no koliko puta to stvarno slijedimo?). S druge strane, kada nam netko budi nemir i nelagodu – nije li i to jasan znak. Je, da. No, što čovjekov um radi u tim situacijama? Filozofira. „Pa nije to tako strašno, pa možda je čovjek takav“... ili – najgora varijanta, s ozbirom da potiče sumnju u sebe i potkopava samopouzdanje „ma, možda pretjerujem....“. E, da u tome je kvaka. Duša koja komunicira putem osjećaja uvijek zna. Nema greške, nema pretjerivanja. Jedina je greška ne slušati.

O tome u Tarotu govori karta Lude: predstavlja čovjeka koji potpuno sluša unutarnji glas i vlastiti osjećaj, odbacujući sve prijetnje društva, upozorenja prestrašenih brižnika i drugih likova super-ega. Kreće na svoj put, znajući da je samo njegov, sa svim iskušenjima, nelagodama i užicima.

Upravo je nelagoda najpouzdaniji alarm jer je trenutačna poruka da ste izgubili vezu sa svojim pravim bićem, koje je radost i ljubav. Slušamo li ga, mala je vjerojatnost loših događaja. Često se javi, na nekoj od razina: fizički, može biti štrecanje ili nelagodna senzacija u nekom dijelu tijela (najčešće solarnom pleskusu ili grlenoj čakri), zatim emotivno kao osjećaj nesigurnosti u sebe i svijet oko sebe, a mentalno u obliku loših misli. Konkretno, neka osoba može biti čisti anđeo sto posto – pametna, divna, truditi se oko vas... – no ukoliko se vi osjećate iz nekog razloga nelagodno s njom, vjerujte svom osjećaju. Ničijim argumentima, nikakvim filozofiranjima ni konceptima tipa „moram ovo odraditi jer time oslobađam svoje strahove...“ (bla bla, bulshit teorija) nego isključivo sebi. Kod ljudi je, u pravilu, takav osjećaj posljedica susreta s energetski nepodobnim osobama. Uglavnom, sjetite li se bilo kojeg iskustva nelagode, nema potrebe za pretjeranim objašnjenjima – jednostavno znate kad nešto ne štima. No, isto vrijedi u situacijama, poslovnim dogovorima ili bilo čemu drugome gdje imate na izbor slušati sebe ili druge. Jasno, problem je u tome što se malo tko doslovno sluša. Djelomično zato što smo temeljito programirani o tome kako „treba“ ponašati se i živjeti. No, to su stara pravila, prošlih razdoblja. Nova je maksima „budite prirodni, a ne pristojni“. Jer to znači da ste svoji. I ne vjerujte ničijim objašnjenima niti mentalnoj spekulaciji. Vjera u sebe donijet će vam produbljivanje vlastitog znanja – buđenje svih onih sjećanja i informacija, iz prošlih života ili paralelnih postojanja (koji god koncept uvažavali). Jer, u životu nema pravila. Upravo o takvom buđenju svijesti i energiji osobne odlučnosti u Ki Tarotu govori arkana Svećenice. O unutarnjoj mudrosti koja zna što hoće i što je za nju najbolje. Kad bolje razmislite, nema druge. Vaš je život jedan jedini i jedinstven. Vaše odluke su samo vaše. Nema univerzalnog recepta niti „duhovnosti na kile“ koji će vrijediti. Svoj osobni put kreirate svojim odlukama. I, pritom, ne idete autoputom, nego sami krčite svoju stazu – jer je ona vaša i jedinstvena. Za takvo putovanje – jedino stvarno i istinsko, zbog kojeg je vaša duša i željela opet doći u materijalni svijet – treba vam blistavo vodstvo. A to je Glas Tišine iznutra kojemu povremeni putokaz pokraj staza može dobro doći, ali ga u suštini i ne treba. Jer zna da sve što treba za ispunje život u sebi ima. I zna.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram