Ljubavna špijunaža

„Iako smo službeno prekinuli, moj bivši i ja se ne možemo odvojiti, no zajedno oboje nismo sretni. Prekinuli smo na moju inicijativu, no sad sam zbunjena, u čemu je stvar – kakve karmičke veze krije ta priča?“ Marijana P. (32), Rijeka

TAROT OČITANJE „LJUBAVNA ŠPIJUNAŽA“ Trenutno stanje na obje strane i energetska veza između partnerima pokazuje kako ste vi u ovom odnosu odrasli, i to značajno, do točke na kojoj jasno vidite svoje planove i ambicije u budućnosti – jasno znate što hoćete, i jasno vidite da to u ovom odnosu ne ostvarujete. To je, zapravo, i razlog zbog kojeg ste donijeli odluku završiti ga: vaše veliko učenje koje ste prošli u toj priči je kompletirano i okrećete se novim horizontima, želeći sigurnost, pouzdanost i veću konkretnu (ne samo idejnu) privrženost partnera. Trenutno osvještavate koliki ste unutarnji rast sa sobom (i ovom osobom, kroz odnos s njom) ostvarili: taj odnos vam je na površinu izvukao važnu psihičku sposobnost, a ta je da prestanete „rasipati“ svoje srce, odnosno bacati bisere svog srca u nad da će „trud ipak jednom, kad tad, biti prepoznat“. Nakon dugo vremena davanja, čak emotivnog žrtvovanja, došli ste do točke da se cijenite: ovaj odnos vam je pomogao da iz dubine svijesti izronite (premda je proces bio dugotrajan i mukotrpan) jasnoću o vlastitom emotivnom doživljaju sebe: toga tko ste, što možete i hoćete i koliko uistinu vrijedite. Trenutno je važno da slušate sebe te prijatelji i bliske osobe s kojima dijelite svoje osjećaje, a koji vam potvrđuju vašu novostečenu emotivnu zrelost. Vaš bivši partner, s druge strane, potpuno shvaća situaciju, no njemu pada teže nego vama: trenutnu zbrku i tugu u svom životu duboko promišlja, i racionalizira. Na nekom vas je nivou doživljavao kao idealnu ženu svog života, s kojom ima duboku povezanost i duhovno razumijevanje, zbog čega smatra da je mnogo truda uložio u uspjeh odnosa te se sada osjeća uplašen, razočaran i umoran. No, ne brinite za njega: aspekti su mu odlični za rast u svijesti i pomake u poslu. Ono što je među vama, i zbog čega je ta energetska povezanost toliko intenzivna, je ostvarenje ravnoteže. Naime, zajedno ste ostvarili idealnu integraciju muške i ženske strane: konkretno, na duhovnom nivou ste ostvarili jedinstvo, svojevrstan „duhovni brak“, odnosno idealnu energetsku ravnotežu iz koje se savršeno manifestiraju, svakome od vas, njegova suosjećajna ženska, i aktivna muška strana. Zahvaljujući takvoj situaciji, ovo je jedan od rijetkih ljubavnih odnosa koji može, ako budete željeli, i nakon završetka ljubavne dimenzije, zadržati dimenzije prijateljstva.

• Karmičke dimenzije odnosa: ovo je za vas bio dragocjen odnos s lekcijom osvještavanja vlastitog obilja, odnosno vlastitih mogućnosti, sposobnosti i darova koje posjedujete te možete (i znate kako) spremno podijeliti s drugima. Emotivno, u njemu ste trebali odraditi staru karmičko iskustvo poraza: poraza vezanog uz osjećaj gubitka, lom ideala i emociju dubokog razočarenja. Kad govorim o karmi, ovdje govorim u kontekstu energetskog obrasca koji se prenosi (poput gena) kroz vašu cjelokupnu obiteljsku povijest. U konkretnom slučaju, to znači da ste kroz ovaj odnos odradili iskustvo gubitka, odbijanja, boli te pomanjkanja samopouzdanja koju takva iskustva donose. Tuga i tjeskoba zbog osjećaja gubitka koji su vas pratili te podsvjesno određivali vaša stanja, sada su iza vas. Svoju lekciju ste naučili: prosvjetljujući uvidi doveli su vas na trenutnu razinu. A glavna lekcija je ta da ste slobodni, samodostatni i snažni te imate visoko razvijenu praktičnu inteligenciju i intenzivnu volju s kojom možete ostvariti sve što želite u životu. Bitno je da ovu istinu integrirate u cijelosti: ne samo na razini intelektualne spozaje, nego konkretno. Upravo je ta mogućnost glavna lekcija ovog odnosa.


* Kontak za osobna očitanja je: dea.devidas@mail.com i devidas.dea@gmail.com


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram