Korijen snage

Čakre su ulazna vrata kroz koja energija ulazi u tijelo i zatim se raspršuje. Kod zdrave je osobe tih sedam glavnih energetskih središta otvoreno i spiralno se vrte. Najpoznatija vježba za pokretanje čakri upravo se temelji na spiralnoj vrtnji u smjeru kazaljke na satu: dakle prednji i stražnji aspekt svake čakre trebaju se okretati u smjeru kazaljke na satu. Sprijeda, kao da vas netko gleda odnaprijed, a straga kao da vas netko promatra straga: u smjeru kazaljke na satu.

Kad osoba oboli, čakre su obično začepljene. Sve u tijelu povezano je s tim energetskim središtima. Kako bi prehranile tijelo, čakre upijaju univerzalnu životnu silu (pranu, ki, chi) i šalju je duž energetskih tjelesnih kanala (nadija) živčanom sustavu, žlijezdama s unutarnjim lučenjem i krvi. Čakre su neophodne za održanje života na fizičkoj razini jer one predstavljaju ulazna vrata kroz koja se energija iz višeg Jastva propušta prema nižem. U odsutnosti tog prijenosa energije, život bi se povukao..., osoba čije su čakre snažne i otvorene, bit će čvrsto u dodiru sa svojim istinskim bićem..., Čakre se mogu vidjeti kao svjetlucavi (bljeskajući) treperavi kotači predivne boje, u vječnom pokretu i plesu, pjevajući pjesme u slavu životu ..” no tako izgledaju samo kod duhovno razvijene osobe. Postoji sedam glavnih čakri u ljudskom tijelu, te brojne druge, odnosno sporedne u zglobovima i nadosobne koje čovjeka povezuju s monadom ili prisutnošću JA JESAM. Čakre predstavljaju sidrišta energetskih polja svih naših tijela: korijenska čakra sidrište je fizičkog tijela, druga (sakralna) čakra emocionalnog tijela, treća (solarni pleksus) mentalnog tijela, a srčana čakra spiritualnog, duhovnog tijela. Tri čakre u glavi i vratu upravljaju razumom, čakre na prednjem dijelu tijela upravljaju emocijama, a čakre na stražnjem dijelu tijela upravljaju voljom. Čakre su stožastog oblika. Kako se vrte, privlače energiju s prednje i stražnje strane, odnosno kroz gornju i donju stranu u slučaju korijenske i krunske čakre. U svakoj je čakri mali rotirajući vrtlog koji se okreće vrlo velikom brzinom, a svaki vrtlog obrađuje energetske titraje koji rezoniraju pri određenoj brzini vrtnje. Korijenska ima četiri mala vrtloga i četiri frekvencije energije. Boja svake čakre određena je frekvencijom energije koja se obrađuje tom određenom brzinom. Stoga se, kad povećavamo kvocijent svjetlosti u svom biću i svoju titrajnu frekvenciju, ta energetska središta sje¬dinjuju u jedan stup svjetlosti. Čeona čakra ima 96 malih vrtloga, a krunska 972. Svaka čakra sastoji se od različitog broja vrtloga, stoga ima različitu brzinu vrtnje i frekvenciju.


Temeljna ili korijenska čakra

Tu se božanksa ljubav prema čovječanstvu izražava kad ljudska rasa nauči voljeti bez sebičnih ili romantičnih motiva, voljeti naprosto zbog radosti što može promatrati sreću voljene osobe. Na “prizemljenijoj” razini ta čakra određuje količinu fizičke energije s kojom raspolažemo te “volju za životom” u fizičkoj stvarnosti. To je mjesto prvog očitovanja životne sile u fizičkom svijetu. Djeluje kao pumpa na eteričkoj razini, uvlači i usmjerava protok energije uz kralježnicu. Crvene je boje i savršeno je ugođena na rezonanciju s glazbenom notom c1. Taj stožac energije okrenut je prema dolje iz pubisa i energetski nas povezuje s osobnom čakrom “zvijezdom Zemlje” koja je smještena oko 15 cm ispod naših stopala u Zemlji. Naše osjetilo dodira određeno je tom čakrom. Prva čakra također je povezana s prvim slojem aure, s eteričkim tijelom, djelujući zajedno s automatskim i autonomnim funkcijama tijela. Eteričko tijelo sačinjeno je od sitnih mrežastih energetskih niti, a plavosive je boje. Čakre eteričkog tijela također su plavosive boje: plave kod vrlo osjetljivih osoba, a sive kod sportski razvijenih pojedinaca. Stanice fizičkog tijela rastu duž niti energije eteričke matrice koja je prisutna i prije no što stanice počnu rasti. To se “tijelo” sastoji od pulsirajućih valova svjetlosti, i prostire se od 1 do 5 cm izvan fizičkog tijela. Različiti iscjeljitelji u novije vrijeme energetski rade tako da nalažu tijelu da uništeni ud, npr. u nesreći, nadomjesti novim. To se može postići zamo zato što postoji energetska matrica. Eterički nacrt može se shvatiti kao energetsko polje koje sadrži četvero (astralne), petero i šesterodimenzionalne strukture.Većina karmičkih obrazaca pohranjena je u eteričkom tijelu. Ono također održava rad DNA. Peterodimenzionalna struktura svjetlosnog tijela obično leži uspavana u eteričkom nacrtu i sadrži eteričke kristale koji začepljuju određene energetske putove, čime sprečavaju preuranjenu aktivaciju svjetlosnog tijela. Šesterodimenzionalna struktura sadrži skup kalupa za oblikovanje tvari, svjetlosnih tijela i DNA kodova koji određuju izgled fizičkog oblika. Najbitnije osobine: upravlja radom nadbubrežne žlijezde, te kralježnicom, mokraćnim mjehurom i bubrezima. Smještena je u centru trtične kosti. Određuje količinu fizičke energije, želju za životom u fizičkoj stvarnosti i predstavlja mjesto prve manifestacije životne snage u fizičkoj stvarnosti. Kada je otvorena, osoba ima snažnu želju za životom te zrači fizičkom potentnosti, a kada je zatvorena ili u pomanjkanju energije osoba je neuzemljena, nije "ovdje", ne odaje životnu radost te izbjegava fizičku aktivnost. Potiče je, među ostalim, crvena svjetlost sunčevog sistema I sistemi iscjeljenja njome.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram