Komunikacija s Izvorom

Došlo je vrijeme da se Tarot vrati na mjesto koje mu, od stvaranja pripada: a to je ono u rukama svakog svjesnog čovjeka. Tarot je, naime, stvoren kao vječni podsjetnik na Istinu iza programiranih sustavnih parola. Današnja, komercijalizirana i prostituirana upotreba Tarota, nema veze sa svrhom njegove kreacije i načina korištenja.

U vremenu koje sveti spisi svih civilizacija opisuju zlatnim dobom Zemlje, čovjek je koristio mnogo više svojih urođenih, bogomdanih moći, te živio s višom razinom svijesti. Drevni Znalci još onda su vidjeli da će doći vrijeme u kojem će sustavi, s namjerom ili bez, nekako izmanipulirati istinsko Znanje. Ono koje kaže da je Čovjek Božanski, sa svim moćima i uvidima Božanskoga. Ono Znanje koje priča o zakonima transformacije energije i manifestacije volje te procesima promjene energije i vladanja njome. Znanje kojim je moguće stvarati sebe i svoju stvarnost.


Komunikacija s Božanskim


Stoga su napravili Tarot: sustav podsjećanja na Istine Vječnog Života i njegovih mijena, koje su pohranjene duboko u nama, a koje je moguće doseći ulaskom u viša stanja svijesti. Okidač za ta viša stanja svijesti - gdje je moguće jasnovidno percipirati vibracijske obrasce raznih dimenzija – su karte tj. arkane Tarota. Svaka za sebe, svoja je priča. Ne u smislu značenja: značenja su povijesno prepisivana i svode se na interpretaciju površnog promatrača. Nego u smislu poruka iza značenja, koje može primiti jedino čist um, u stanju prosvjetljenja. A rad s Tarotom i upoznavanje njegovih tajni dovodi do tog stanja –iskustva Jednote s Božanskim, poznatom i kao yoga. Jer, kao i yoga, Tarot je često pogrešno interpretiran: kao što yoga nisu samo asane (pozicije istezanja), niti samo meditacija, niti isključivo pranayame (vježbe disanja), tako niti Tarot nije ono čime se danas smatra – oruđe predviđanja. Upravo suprotno, Tarot je oruđe uviđanja: uviđanja u energetske potencijale i stupanj njihove manifestacije te vlastite mogućnosti njihove promjene ili kreacije.Stoga je Tarot, kao i Yoga, put do osjećaja jedinstva sa svime što jest. U tom smislu, predviđanja nema: jednom osvješteni izvori problema (blokiranih energija ili zapetljanih frekvencija) i mogućnosti njegove preobrazbe, mijenjaju samog čovjeka te njegova životna zbivanja.


Cjelovitost Osvještenja


Zbog svega ovoga, Tarot Akademija prenosi znanja Tarota kroz cjelovit sustav tehnika buđenja svijesti i otkrivanja skrivenih poruka. Na temeljnom stupnju upoznaju se pojedine arkane (karte) te prirodne/životne inteligencije i energetski obraci koje predstavljaju ponaosob, i u sustavu Tarota. Konkretno – što koja energija znači i donosi u život, kako je prepoznati u ovoj stvarnosti i drugima (bilo prošlim životima, bilo paralelnim stvarnostima/dimenzijama), kako je dijagnosticirati na tijelu i slojevima aure te kako upotrijebiti njezine aktivne i pasivne snage – glavna su područja osvještenja Tarota. Na naprednom stupnju rade se energetski lijekovi, odnosno načini tranformiranja: uči se kako utjecati na pojedine energije, smanjiti neugodne učinke (tzv. ublažavanje karme) ili ubrzati odradu pojedinih, neumitnih procesa. Svrha ovakvog rada je buđenje božanske svijesti i moći u svakom čovjeku željnom vlastitog razvoja: jer, primarni cilj komunikacije s Tarotom je rad sa sobom, širenje vlastite svijesti i senzibiliziranje vlastitih frekvencija za one nevidljive, a sveprisutne vibracije postojanja, te svjesna komunikacija s prirodnim inteligencijama. Zbog toga je Tarot smišljen u obliku karata – da se, kao vrhunski Majstor Mudrosti – nađe kao podsjetnik u rukama svakog čovjeka. Budući da smo već ušli u vrijeme koje autori nazivaju 2012. - iako se ne radi o datumski ciljanoj godini, nego fazi razvoja planeta i njegovih stanovnika – pravi je trenutak za buđenje osobnih moći manifestacije i znanja u njima. Jer, u toj fazi svijeta više nema Učitelja u starom smislu riječi - nova frekvencija budi u svakome njegovu osobnu guru shakti (učiteljsku silu), podsjećajući ga da je Samoučitelj: sam sebi učitelj, i svak svakome učitelj.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram