Sami svoj Režiser

Uspjeti, znači ostvariti svoju viziju: najjednostavniji način jest gledanjem. Svakodnevna vježba „gledanja vlastitog filma“ pomoći će vam da on postane vaša stvarnost.

Znanstvena istraživanja pokazala su kako mozak većinom razmišlja u slikama, a razumijevanje te istine je važno kada se radi o postizanju ciljeva. Ljudsko oko skuplja nevjerojatnu količinu informacija samo jednim pogledom i proslijeđuje ih mozgu koji ih prevodi u slike. Zbog toga bi, u stvari, bilo preciznije reći da vidimo mozgom, a ne očima. No, mozak ne treba svaki puta primiti informaciju od oka da bi vidio – on „povlači“ informacije iz sjećanja viđenih slika, zvukova i osjećaja te sklapa sekvence koje se, poput filma, vrte u glavi svakoga od nas.

U smislu postizanja ciljeva, to znači da je čovjek sposoban konstruirati vlastiti film, sa sobom u glavnoj ulozi te ga „proživljavati“ svim svojim čulima. Oni koji to uspiju postižu senzacionalne rezultate jer su sami svoji režiseri – osobe koje su odgovorne za vizualno prikazivanje scenarija te izvedbu cijele ekipe.

Zato, želite li uspjeti, budite sami svoj režiser: vizualizirajte se kako uživate u blagodatima koje će vam biti u životu kada ostvarite cilj. Najvažnija sposobnost koju trebate probuditi u sebi za ovo jest vaša mašta: jednostavno zamislite da ste u kazalištu, ili pred golemim kinoekranom, pred kojim se odvija cijela predstava. Napravite je upravo onakvom kakvom želite i gledajte nanovo. Gledajte redovito. Gledajte kad god stignete. Zapravo, živite s tim filmom u mislima – sasvim jasno osjećajte situacije, i osjećajte se sretnim i zadovoljnim na svakom koraku do cilja.

Ovakvo mentalno snimanje je u potpunosti usklađeno s načinom rada mozga. Važno je da budete uporni i posvećeni – kao kad njegujete vrt. Pažljivo plijenite korov i obrezujete biljke, imajući na umu kako će biti veličanstven kad sve procvjeta. Jednako vrijedi i za svaki uspjeh vašeg života.

Mentalni film treba biti potkrijepljen praktičnim akcijama usmjerenim k ostvarenju cilja – bez njih, on postaje samo sanjarenje. Znači, jedino kombinacija vizije i djelovanja te upornosti garantira rezultat: tajnaje u vježbi i stanju svijesti. Da biste to ostvarili, potrebno je razviti mentalnu disciplinu – svojevrstan kung fu uma s kojim ćete redovito eliminirati negativnosti te afirmirati vlastiti uspjeh.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram