Samoiscjeljivanje Emocija

Kako je moguće da osjećaji ljutnje, ljubomore, neprijateljstva i straha utječu na naše zdravlje? Nisu li ti osjećaji samo prolazna stvar? Na žalost, nisu.

Kada smo u opasnoj situaciji u velikim količinama se stvaraju hormoni stresa - adrenalin i njegov sudrug, noradrenalin. Ti hormoni potiču mozak na brzu i trenutnu akciju. Odatle preobilje hormona dostiže arterijski sustav i pridonosi nagomilavanju pločica. Koru nadbubrežne žlijezde potiču ljutnja, ljubomora ili osjećaji poraza pa ona oslobađa hormon zvan kortizol. To ne bi bilo opasno u malim količinama, međutim, duža razdoblja ljutnje i srodnih osjećaja stvaraju previše kortizola, tako da je vaše zdravlje ugroženo iznutra. Zašto je to tako? Kortizol izlučuje kora nadbubrežne žlijezde. Višak kortizola smanjuje snagu imunološkog sustava oslabljujući prirodne stanice ubojice. Prirodne stanice ubojice psi su čuvari imunološkog sustava koje prema potrebi razaraju opasne i nenormalne stanice. Kada nastane previše nenormalnih, gljivama sličnih stanica, te se gljivama slične stanice mogu razviti u tumore. Druga loša stvar glede nekontroliranih, dugotrajnih emocija i emocionalnog pritiska je da se ne može stvarati dragocjeni interferon, tako da T i B stanice ne primaju nikakvu hranu. Živimo u svijetu punom pritisaka. Što možemo učiniti kako bismo ostali emocionalno zdravi? • Ispitati problem. • Pjevanje u skupinama u crkvi ili nasamo smanjuje i oslobađa emocionalni pritisak. • Izgovarati pjesme. • Tjelesne vježbe izuzetno mnogo pomažu. • Problem promatrati sa smiješne strane. U svakom problemu ima nečega smiješnog. • Vjerovati u nešto sveto i posvećeno, ili u stvari koje potiču radost i zahvalnost.

Tugovanje Prirodno je da tugujemo kad izgubimo nekog koga volimo. Međutim, neki od nas tuguju tako snažno da ne mogu nastaviti sa svojim životom. Idemo od liječnika do ispovjednika, od svećenika do prijatelja, a svi oni kažu isto: "Gubitak ćeš preboljeti s vremenom." Osoba koja tuguje zamrznuta je u tom određenom trenutku, a isto tako i aura umrlog. Pojačan i dugotrajan bol zadržava auru umrloga, zaustavljajući ga u čistilištu. Morate ga pustiti. Pomoći će vam sljedeća rutina. Svakoga dana tijekom četrnaest dana (nekima od nas potrebno je više vremena) podvrgnite se sljedećoj rutini. Na tlo stavite prostirku tako da gledate prema sjeveru. (Ako želite možete zapaliti nekoliko svijeća i postavite ih u krugu oko prostirke radi boljeg ugođaja. Neka to budu svijeće svijetlih boja, kao što su ružičasta, plava, ili, ponajbolje, bijela.) Lezite na prostirku i opustite se. Meditirajte ili molite. Nakon nekog vremena, obratite se svome voljenom na sljedeći način: "Oslobađam te. Volim te. Stoga što te volim, više neću žaliti za tobom, tako da možeš biti sretan. Idi na svoj novi zadatak." Govorite svome umrlome i ostanite opušteni tridesetak minuta u spoznaji da je sve dobro. Ako je potrebno, ponovite vježbu.


Ljubomora Ljubomora je jedan od najrazornijih osjećaja koji čovjek može doživjeti. On uzrokuje mnoštvo raznovrsnih tjelesnih poremećaja. • Želučane probleme • Bolove • Otežanu probavu • Glavobolje • Probleme s plućima • Probleme s jetrom Ljubomora je nalik čiru koji svoj pokvareni sadržaj izlijeva u vaše prekrasno tijelo. Sljedeća će metoda većini ljudi pomoći da prevladaju ljubomoru. Pripremite čaj kako slijedi: • 60 gr cvijeta različka • 60 gr kamilice • 60 gr latica od ruže • 60 gr narančina cvijeta • 60 gr kalopera Promiješajte. Jednu žlicu te mješavine stavite u šalicu vrele vode. Popijte jednu šalicu. Tada srednjak desne ruke stavite 5 cm ispod pupka. Srednjak lijeve ruke stavite straga na glavu. Glasno recite: "Oslobađam ljubomoru koju osjećam prema (recite ime ili situaciju). Sada oslobađam tu negativnost i slobodan sam od tereta od kojeg sam se razbolio i postao nedjelotvoran. Ljubomora je stajala na mom putu prema Bogu." Toga ste se sada oslobodili. Shvaćamo da je u ljubomori korijen mržnje, rata, bolesti, ljutnje i problema u braku. Vrijedno je boriti se protiv te ogromne, razorne snage. Ljubomora je čimbenik koji sprječava vaš duhovni razvoj i duhovni napredak. Nalik je magnetu koji na vas privlači sve bolesti, patnju i strah. Morate uložiti veliki napor i žrtvovati se da biste se oslobodili ljubomore, tada će i sve ostale poteškoće biti razriješene.

DAUGA METODA Opustite se sjedeći na stolcu. Stavite blizu sebe čašu s vodom. Naslažite sve teškoće i ljubomoru koju možda osjećate prema nekoj osobi ili situaciji i bacite ih u vodu. Nakon nekoliko minuta vodu ispustite u slivnik. Nemojte njome zalijevati cvijeće jer bi uvenulo. Tada napunite čašu vodom i dodajte joj jednu jušnu žlicu jabučnog octa. Vodu ispunite dobrim mislima o svome unutarnjem jastvu, a tada je ispijte. Kad je sva ljubomora nestala, vi počinjete novi život. Sličan postupak ponovite da biste se oslobodili ljutnje.


Potištenost Katkad patimo od potištenosti, koju što prije želimo prevladati. Preporučljiv je sljedeći način. Međutim, ako vaša potištenost svoj uzrok ima u niskoj razini šećera u krvi, candida albicans, ili u bilo kojem drugom ozbiljnom tjelesnom oboljenju, ovaj način neće pomoći. Da biste se održali u stanju potištenosti morate uporabiti mnogo energije. Često je potištenost ljutnja okrenuta prema unutra. Ako je otpustite, možete se osloboditi potištenosti. Pritisnite sljedeće točke: ispod brade; na osnovici prsne kosti; na desnoj strani čašice koljena na desnoj nozi; na unutarnjoj desnoj strani rebara, otprilike šest centimetara ispod osnovice prsne kosti.

Strah i potištenost Pritisnite iste točke i još dodatno, na desnoj strani ispod rebara, unutrašnjost obiju lakata i desni srednji prst. Strah, nepovjerenje i potištenost javljaju se uvijek kada ne dišete dovoljno duboko i kada ne izdišete u potpunosti. U svoj raspored uvedite i duboko disanje.

Nedostatak samopouzdanja Nedostatak samopouzdanja čovjeka može dovesti do vrhunskih rezultata ili mu pretvoriti život u potpunu bijedu. U ozbiljnijim slučajevima potrebna je psihoterapija. Bez obzira na to, možete iskušati sljedeći način, koji brzo djeluje i nije skup. Pritisnite iza oba uha. Pronaći ćete udubljenje u kostima. Držite pritisnuto tridesetak sekundi. Zatim pritisnite točke (zdesna i slijeva) ispod lubanje, sa zadnje strane, tridesetak sekundi. Uz to čvrsto pritisnite sredinu tabana tridesetak sekundi. I na kraju pritisnite sredinu obiju peta tridesetak sekundi. Činite tako svakog jutra i svake večeri.


Opraštanje Jedna od najvećih teškoća koju moramo nadrasti je nemogućnost opraštanja - opraštanja sebi i drugima. Ozbiljne bolesti u sebi nose sjeme neopraštanja u umu i srcu, koje djeluje kao kiselina, izjedajući naše zdravlje. Gospod Isus je, pateći na križu, rekao: "Oče, oprosti im." Opraštanje mu je bilo toliko važno da ga je spomenuo u svom posljednjem času. Sljedeća metoda koju nam je prenijela dr. Duane Anderson, također je djelotvorna. Zamislite kako je gornji dio vaše glave razdijeljen u četiri jednaka odjeljka. Zatim se uspravite, a srednjakom desne ruke dotaknite zadnji lijevi odjeljak glave, kao da ga trljate, govoreći: "U ime našeg Gospoda, opraštam sebi i opraštam (recite ime, mjesto). U potpunosti opraštam." Zatim srednjakom desne ruke dotaknite lijevi prednji odjeljak glave i izgovorite iste riječi, sa istim trljajućim pokretom. Nakon toga srednjim prstom lijeve ruke protrljajte zadnji desni odjeljak glave, govoreći iste riječi. I na kraju, srednjakom lijeve ruke protrljajte desni prednji dio glave, sa istim riječima. Desnu ruku stavite iznad pupka i recite: "Opraštam sebi; opraštam onima koji su mi nanijeli bol." Istovremeno, u smjeru kazaljki na satu, protrljajte sedam puta oko pupka. Osjetit ćete veliko olakšanje.


Očaj Stavite ruke preko srca. Zaoblite ih kao šalice i vizualizirajte kako srce uzimate u ruke. Polako pokrenite ruke prema naprijed, vizualizirajući kako svoje srce predajete Gospodu. Tada svoje srce i svoju patnju, ljubav i život, ponudite Bogu.

Tuga Sjednite, prekrižite noge, tako da vam se desni gležanj odmara povrh lijeve noge (lijeva je noga na podu). Lijevu ruku stavite odmah ispod desnog koljena, a desnom rukom (koju stavite preko lijeve ruke) stisnete gornji dio stopala. Tada sve to napravite zamijenivši strane.

Bijes Bijes može biti posvećeni bijes. Krist je uzeo bič i očistio hram od prevarantskih trgovaca. Bijes u čovjeku može potaći izuzetnu snagu, kao što se vidi iz ovih primjera: Sredovječna je žena ugledala dvojicu krupnih muškaraca kako maltretiraju mladu djevojku. Djevojka je vikala, ali nitko na to nije obraćao pozornost - nitko se nije želio sukobljavati sa tim ljudima. Žena se toliko razbjesnila da je uzela kišobran, otvorila ga i napala jednog muškarca. On je pobjegao, a drugi za njim. Jedan je mladić pokrenuo vlastiti posao. Činilo se kao da će propasti. Susjedi i rođaci smijali su mu se i govorili: "Prvo, ti si potpuni promašaj." On se toliko razbjesnio da je, usprkos svemu uspio i napravio dobar posao. Dva su se momka ozbiljno potukla ispred moje male trgovine. Veliko se staklo izloga počelo ljuljati. Toliko sam se razbjesnila da sam uzela metlu i istukla ih, tako da sam spasila prozor i zaustavila tučnjavu. Kada žrtve raka navedemo da pokažu bijes prema sebi i prema svojoj situaciji, gotovo da smo dobili bitku. Žrtvama raka potreban je taj sveti mač bijesa i tada postaju sposobni sami sebe izliječiti. Oduzetom čovjeku nije potrebno suosjećanje, nego sveti mač bijesa. On će povezati njegov živčani sustav. Bolesni to moraju učiniti sami za sebe i tada će uspjeti. Usput, neka ustanu sa stolca i neka pužu na koljenima. Ispod koljena su vrata središnjeg živčanog sustava. Kada se s njim tako postupa, oni će sami sebe iscijeliti. Nije ni čudo da se u crkvama postižu takvi rezultati. Crkva svoje svete hramove uzdiže na planinama, a oni koji traže pomoć moraju se do njih uspinjati na koljenima. Nekada nije bilo automobila niti kočija i začudo, kada bi stigli na vrh, nakon mnogo sati ili čak dana, njihove bolesti bi nestalo. Međutim, kada se bijes ne oslobađa konstruktivno, pretvara se u ljutnju. Može se pretvoriti u nasilje; može se pretvoriti u razaranje, osobito prema onome tko ga osjeća. Bijes se može pretvoriti u mržnju. Mržnja je izuzetno razorna za jetru. Jetra mora preraditi otrov iz kemikalija, otrove iz okoliša, iz metala, i tako dalje. Ako je čovjek ispunjen mržnjom, jetra ne može obaviti svoj posao i otrovi odlaze u krvotok, stvarajući različite nevolje, kao što su alergije, prehlade, osip, promjene raspoloženja i uznemirenost.


Oslobađanje bijesa i ljutnje Iskušajte sljedeće metode kako bi se oslobodili bijesa i ljutnje: 1. Lice i glavu čvrsto trljajte objema rukama. Počnite od brade, polako se krećite prema čelu, preko kose do zadnjeg dijela glave i završite na vratu. Ponovite: brada, čelo, zadnji dio glave, vrat. Ponovite vježbu nekoliko puta. To će osloboditi ljutnju - čak i dječju ljutnju i skriveni bijes. 2. Sve svoje bijesove, ljutnje ili nedostatke na večer zapišite. Ne na neki stari komadić papira, nego na lijepi papir, kao da pišete pismo dragome prijatelju. Stavite ga u ladicu. Sljedećega jutra pročitajte napisano i spalite ga. Na večer učinite isto. Činite tako sve dok sva ljutnja ne prođe - tjedan dana ili tri dana-zavisi o vama. To je jeftinije nego da psihijatra opterećujete svojim nevoljama. To će vas osloboditi bola, bolnog grla, pa čak i raka. 3. Sjednite i palce pritisnite na sredinu svojih bedara. Izgovarajte ove riječi: Ah Kai Lon Ah je zlatne boje, Kai je plave boje, Lon je bijele boje. To će otkloniti neugodne obrasce sjećanja kojima pripada i ljutnja.


Strah Strah je osjećaj koji skamenjuje. Ako ugledam zmiju, od straha ostanem nepomična. Ako ste uplašeni, vaše se T stanice u imunološkom sustavu smrznu. Ostanu na miru i zatvore se, a vaš imunološki sustav propada. Pronašla sam jednostavan način za prevladavanje straha - smijat ćete mu se, ali on djeluje! Uštipnite se za guzu, jako se uštipnite i sav strah nestane.

Ljubav je osjećaj. Možete osjećati ljubav prema sebi ili možete imati onu kakvoću Boga koja je prava ljubav, a ovo će vam otvoriti vrata velike sreće, svjetlosti i iscjeljivanja.

* Preneseno iz knjige Hanne Kroeger "Zdravlje iz prirode uz domaću hranu, bilje i začine" kojoj ne znamo izdavača jer smo je downlodali s neta. Na Razumijevanja, HVALA :)COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram