JA sam Put, Istina i Život

Rođendan prekrasnog Majstora Svijesti, Iscjelitelja, Učitelja – Avatara – ISUSA – slavi se sutra, a povodom toga smo proveli anketu, s namjerom da prikupimo deset najljepših Isusovih poruka svjesnosti. No, ispalo je – da koga smo god nazvali da nam kaže svoju omiljenu Isusovu istinu: svatko je rekao istu: JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT.


Stoga smo odlučili njoj se posvetiti. Dakle, „JA SAM PUT, ISTINA I ŽIVOT“.... Kao i mnoge druge misli ovog Bogočovjeka (što nije neobično, to se u svim tradicijama događao) doživjela je ona brojne obrade, izrade i... nekad sistem pokvarenog duhovnog telefona. No, u njoj je Bit cijelog Učenja ljubavi Isusa. Zanemarimo na tren što se dogodilo s učenjem – iako je, na mnogo mjesta, institucija pojela znanje, suštinsko blago tog Znanja ostalo je u Srcima ljudi i sve se više budi, neovisno o službenim vjerskim protokolima. Dakle.... JA SAM PUT... Ovo je poruka za svakog osobno. I znači doslovno to – Ja sam Svoj Put. Ja imam svoj Put. Moje je slijediti moj put. Ne ići utabanim autoputom, nego stvoriti svoj put. Naravno da, u duhovnom smislu, taj put može biti inspiriran učenjem Isusa, ali i bilo kojeg drugog Velikana Svijesti Ljubavi i Svjetla. U tom smislu, ja sam Put ne znači „svi trebate koračati svemirom kao katolici“. Znači svatko, bez obzira na vjeroispoivjest i religijska uvjerenja, tko slijedi Put Svjetla i Ljubavi, postaje poput Isusa – Bogočovjek na Zemlji. To se, čak, vidi i na slikama Isusa: on, de facto, otvara srce i pušta energiju ljubavi kroz dlanove – što je to ako ne, japanski rečeno, rei ki, ili – „fotopopravak“ – iscjeljenje Svjetlom Ljubavi? A kako je Ljubav Sloboda, tako i Isus to poručuje: slijedi svoj Put i stvaraj ga, slušajući jedan jedini zakon – onaj Svjetlosti i bezuvjetnog voljenja.

JA SAM ISTINA Naravno, istina ljubavi je jedina prava. A Ljubav je Stvaranje Svjetlošću. I, na razini tijela – kao inkarnirane duše – zapravo smo SuStvaratelji putem svoje uloge instrumenata. Pa ipak, svaki instrument prenosi božansko svjetlo poput vitraja u crkvi: neki prenosi crveno, neki zeleno. U tom je smislu Ljubav jedna, ali kroz svakog ima osoben odraz. Primjerice, za nekoga je ljubav disciplina, za nekoga igra. Za nekoga strogost, za nekoga lakoća. I sve je to istina, točno, kao što su sve dugine boje odraz istog sunčevog svjetla. U tom smislu, „ja sam svoja istina“ upućuje u najdublju duhovnu mudrost: naći izvorno svjetlo i predano ga, poput instrumenta, propustiti kroz Osobnog sebe. Zato se kaže da je istina „relativna“. Ne da bi se njome moglo manipulirati, nego je razumjeti. Zbog toga, poštujte svoju Istinu: ono sa čim vi rezonirate, sa čim vaše srce kuca i što je za vas ispravno. Roditelji, partneri, prijatelji mogu to negirati – pustite im, njihova je istina drugačija. Ali slijedite i svoju Istinu, jer je Vaša. Čiju ćete, ako ne onu koja vam je individualno dana, kao Osobni dar Božanskoga?

JA SAM ŽIVOT Ima li ljepše poruke? Ja stvaram svoj Život – ja sam SuStvaratelj jer sam Živ. Ovo skriva istinsku tajnu Učenja: „Bog stvori čovjeka na svoju sliku i priliku“. I zato Čovjek može SuStvarati. Ne samo može, nego i treba. Svojim mislima i osjećajima. Naš život odražava što mislimo, svjesno i nesvjesno. Ukoliko stvaramo mislima Svjetla i hranimo svoju kreaciju Ljubavi, stvaramo Raj na Zemlji, a Čovjek postaje Bogočovjek. Jer... kako Isus reče... Ja Jesam ŽIVOT.Ja sam Vječan - Svjedok rađanja i umiranja, dijelova Života...

...jedna od Elementarno najdražih Isusovih izreka: „Ja rekoh: Bogovi ste“ .Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene. Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo. ...

Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me on tih djela kamenujete? ... Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možeš reći: Huliš! - zbog toga što rekoh: Sin sam Božji! Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati. Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu. (Iv 10,25-38)

Blagoslovljeno vam rođenje Isusa – Isusa Učitelja, Isusa Majsotra, Spasitelja, Isusa u Vama

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram