Skok u Nepoznato

Teoretski je sve jasno – znamo da je život stalna promjena, znamo da je svaka promjena dobra (jer predstavlja razvoj i sve je bolje od stagniranja), i znamo da svaki trenutak umiremo, pa se opet rađamo. No sada – sve to i OSJEĆAMO.


Toliko smo puta ushićeno prenosili divne misli rišija, mudraca, učitelja... i iskreno vjerovali u njih: o tome kako ne postoji sutra, samo sadašnji trenutak. O tome kako je umijeće življenja pustiti, otpuštati stvari skoro istovremeno kad i primati... Biti nevezan... i skakati u nepoznato, jer je Život avantura. I, toliko smo puta to nastojali živjeti, koliko smo mogli. Pripadnici Svjesnosne Avangarde – svojevrsni pioniri buđenja – prošli su taj put, velikim dijelom, i ostvarili iskustva, koliko je bilo moguće u datoj razini frekvencije (dakle razini na kojoj je, kada su to prolazili, vibrirala Gea i cijeli kozmos).

No, sada je – kako znamo – frekvencija u toliko munjevitoj promjeni, da uzlazne i silazne (nebeske i zemaljske) energije intenzivno bude svakoga, i sve. Dobro, ne baš sve, uvijek ima spavača, ali, ni oni više ne hrču mirno. Uglavnom, bili duboko i visoko uznapredovali u svijesti, ili tek zagrebli u čuda te razine – sada je vrijeme u kojem sve, više-manje, „pere“. OK, ali, što nas to pobogu, točno „pere“? To je ključ ove priče. Jer, zapravo - ne znamo. Znamo opće dijelove – frekvencija se mijenja, što svatko doživljava osobno kao povećan protok energije... Energija znači svijest, odnosno energija podiže svijest. Na razini fizičkog i auričnog tijela, dio s protokom energije izgleda kao kad, primjerice, kroz cijev propustimo vodu koja čisti. Ukoliko je cijev protočna, voda je osvježi, no ukoliko nije, krenu se sa stijenki cijevi odljepljivati kojekakve prljavštine. Tako da često protok energije – u tom kontekstu poznat kao čišćenje – djeluje tako da se izbacuju nevaljalosti, pa se nerijetko odrazi sasvim konkretno (od glavobolja, preko prehlada, proljeva...). Prateći proces dizanja svijesti djeluje jednako, a najjače se doživljava kroz čišćenje psihizama – oslobađaju se najpotisnutije emocije, najviše zastrašujući mentalni obrasci...

Tu smo sad. I to je dio kojeg znamo. Ali nam, ovaj put, znanje ne pomaže puno. Jest, svojevrsna je utjeha, kao i svjesnosni alati koje koristimo - energetski rad, yoga, vježbe disanja i istezanja, probrana hrana, meditacije... – da si proces tranzicije olakšamao. No, ono što suštinski izaziva ultimativni strah jest činjenica da ne znamo točno u što tranzitiramo. Je, u viša stanja svijesti, da, u razinu gdje će nam tijela biti finotvarnija... Sve to stoji, ali nas ipak trese. Strah. I njegovi derivati – panike, sumnje, zabrinutosti, nemiri... Koliko god uzemljeni, iskoče svako toliko.

Jedan od razloga je zbog čega protresu i najsvjesnije jest u žestokoj promjeni obrazaca u kolektivnom nesvjesnom. Primjerice, glavna dva koja se mijenjaju su ženski obrazac žrtve i muški obrazac emocija: u tom smislu pogađaju većinu ljudi. Ipak, ono što pogađa svakoga jest svaki trenutak novi dan. Dakle, znali smo to teoretski i prije. Štoviše, težili tom zen stanju svijesti. Ali sada je prisutno: ako vam se dogodi da se svakog jutra probudite i – koliko god ste u istom stanu, okruženi istim ljudima i idete na isti posao – ali se osjećate kao da je sve prvi put, novo i nepoznato – to je to. E, sad, ubrzanje ide u tu razinu (već je ušlo) da novo nije stvar dana nego doslovno trenutka. Evoluiramo munjevito.

I naravno da nas ideja takvog razvoja uzbuđuje, ushićuje i istovremeno zbunjujue. Jer, ovaj skok u nepoznato je pravi skok. To nije skok kao kad, mijenjaš posao, pa eto, skočiš iako ne znaš što te čeka. Koliko god ne znaš, ipak negdje slutiš, osjećaš, kalkuliraš i zapravo znaš da će ispasti dobro, ili već nekako. E, a sadašnje stanje odražava da u stvari nitko ne zna što će ispasti. Jedva da možemo precizno definirati i što jest. Mnogo je teorija – o eksplozijama sunčevih pjega, ulasku zemlje u fotonski pojas, planeti X... – neki ih tumače apokaliptično, u smislu pročišćenja planete kroz kataklizme... Drugi se zadržavaju na isključivo duhovnoj razini, govoreći o tranziciji u viša, nezamislivo viša stanja svijesti. Treći, pak, inzisitraju na „svjetlo-leptirići-ljubav“ kao glavnom fokusu. Što je Istina? U pravilu Sve, jer Istina ima sve elemente.

Pa stoga, što učiniti? Prihvaćanje potpunog gubitka kontrole kombinirati s preuzimanjem potpune kontrole/odgovornosti. Gubitak kontrole i mirenje s tim znači dopustiti si proći, na dnevnoj bazi, sve emocije trešnje i promjene, bez zabrijavanja u njih. Prodišite kroz svaku misao i emociju kad se pojave, kao da su oblaci, a vaš dah vjetar: gledajte ih i dišite u njih, dok se oblak ne rasprši. S druge strane, preuzmite odgovornost – i to je, ujedno, jedino područje gdje držimo kontrolu – za svoju vibraciju. Kad god možete, vibrirajte Svjetlo i Ljubav, s jasnom namjerom. Koliko god ovo zvučalo naivno - kao, Svjetlo i Ljubav, halooo? – ovo je temeljni izazov. Zato što pucanje razuma kojeg izaziva gubitak kontrole o svjesnim stvarima, onima kojima smo do jučer vladali, je blagoslov jer diže druge sisteme svijesti. Prvo poravnanje je obično šokovito, ali upravo zato služi Svjetlo-Ljubav trening: konkretno, ne opirite se ničemu što dolazi. Jer, stvari se čiste. Dakle, ako ste do sad godinama mirno meditirali, prakticirali nešto i sve je bilo ok, a sada na vas navale mračni snovi, napadi tuge, panike i tjeskobe – odlično! Znači da se otvaraju korjenite razine. Pogledajte ih u trenu i propustite – nemojte se kačiti na njih. Prodišite. I Pustite da se stvari dogode.

Zapamtite da će se dogoditi nešto nepojmljivo najljepše. Put do zvijezda može biti trnovit, ali i ne mora – ovisi o vašoj Volji i Odluci o tome što želite iskusiti. Stoga naumite iskusiti Lakoću tranzicije, i Sebe kao Svjetlosno biće ovdje i sad. I dišite u unutarnje sabotere – ne plašite ih se. Oni iskaču, ovo im je zadnja prilika, pa grme možda najzastrašujuće nego ikad prije. Ali vi to znate, pa ih gledajte. Ne krivite se ako nemate volje za tehnike, ili ste prezasićeni svime što ste radili. Takvo je vrijeme da se čak ne morate slamati: dovoljno je da radite jednu stvar. Odaberite koja vam odgovara i učinite je dijelom svog dnevnog ritma. Makar to bilo pet minuta dnevno pisanja dnevnika, gledanje u Sunce, ili disanje u oblačne misaono-emotivne sabotere. I to je vaša Moć. Krije se u tome da možete stvoriti stanje koje želite. Uz udah i izdah i svijest da ste Svjetlo i Ljubav. Vježbajte.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram