18 sretnih misli

Savjete jednog od najvećih mislilaca našeg vremena lako možete primijeniti i u svom životu, bez obzira na vašu religijsku, političku ili nacionalnu pripadnost.

Početkom novog milenija Dalaj-lama je objavio osamnaest pravila za uspješan i sretan život, koja u svojoj svakodnevnici mogu primjenjivati svi ljudi dobre volje, neovisno o religijskoj ili političkoj pripadnosti.

1. Imajte na umu da velika ljubav i veliki uspjesi nužno u sebi uključuju i veliki rizik 2. U životu ne možete pobijediti svaki put, ali vrlo je važno da i u porazu naučite lekciju 3. Slijedite pravilo 3 P: Poštujte sebe, poštujte druge, preuzimajte odgovornost za svoja djela 4. Ponekad je najbolja stvar koja vam se može dogoditi ta da ne dobijete ono što želite 5. Dobro naučite pravila kako bi ih znali dobro i prekršiti 6. Ne dopustite da male nesuglasice naude velikom prijateljstvu 7. Kad shvatite da ste pogriješili, odmah učinite sve da ispravite grešku 8. Svaki dan odvojite barem malo vremena za sebe 9. Ne bojte se probati nešto novo, ali ne napuštajte svoje vrijednosti 10. Tišina je ponekad najglasniji odgovor 11. Živite dobar i častan život. Na taj ćete način, kad ostarite i počnete razmišljati o svom životu, moći u njemu uživati i po drugi put 12. Atmosfera prepuna ljubavi u vašem domu temelj je vašeg života 13. Kod nesuglasica sa voljenim osobama, bavite se isključivo sadašnjom situacijom. Nikada ne prizivajte prošlost 14. Učite i dijelite svoje znanje s drugima. To je jedini način da postanete doista besmrtni 15. Čuvajte Majku prirodu 16. Otiđite jednom godišnje na mjesto gdje nikada prije niste bili 17. Zapamtite da je najbolja veza ona u kojoj vaša ljubav jednoga prema drugom jača od potrebe jednoga za drugim 18. Prosuđujte svoj uspjeh prema onome čega ste se morali odreći da ga postignete

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram