Trans i Fokus Divinacije

Svako obraćanje Jednom – u stvari Sebi, koje je bezgranično, sveprisutno i sveprožimajuće – daje Uvide Ispravnog Puta.

Uvidi, kako kaže i riječ, vide – ono što Jest, i što može biti u nekoj točki vremena i prostora, ukoliko se energija nastavi razvijati na dosadašnji način. No, kako i kvantna fizika dokazuje, svaka Pažnja – dakle pogled, obraćanje Svijesti – donosi promjenu: time, dakle, priroda svakog uviđanja – sadrži potenciju izmjene predikcije.

To je moguće jer Svijest, potpuno bistra i probuđena (pomoću meditacije ili drugih tehnika razvoja kao što su magijske tehnike Kabale), može izravno Uvidjeti Istinu. A, ponekad treba okidače za ulazak u viša stanja – Tarot je, jedan od najjačih okidača Putovanja na Izvor, a prolazeći kroz razine astrala (astralne Svijesti) otkriva dogovore Duše i različite stupnjeve manifestacije tih dogovora.

Istovremeni trans i fokus, kao stanje svijesti, dolaze kao svojevrsna Milost. Poput Prosvjetljenja.Moguće ga je pripremiti određenim djelatnostima, poznatim pod frazom „Rad na Sebi“ – ona, u pravilu, obuhvaćaju vrijeme provedeno u unutarnjoj tišini. Vođeno, kroz meditaciju, yogu, kabalu i druge duhovne prakse. Ili, stihijsko – u čemu je manja uspješnost jer svako djelo zahtjeva red. No, i stihijsko i vođeno podrazumijevanju bivanje u onim unutarnjim prostorima kroz koje se dopire do unutarnje tišine, razgrčući val po val vriskova starih obmana, projekcija, iluzija uma – riječju, svega što nije Tišina. A zatim se, zapravo, događa veličanstveni izljev Energije – proboj Svijesti. U trenu, neočekivano i nenajavljeno. Zapljusne i krene kreacija. Neki to zovu „kanaliziranjem“, referirajući se na vanjski izvor iz kojeg dolaze poruke. Drugi kažu da prenose poruke svojih i tuđih vodiča. No, sve je Jedno. Svijest je jedna i sveprožimajuća. U tom smislu, Jedno da bi komuniciralo sa Sobom može preuzeti „druge“ oblike – sasvim stvarne, satkane od nekih drugih, nepoznatih paketa informacija iz Akashe (vječnog polja svijesti).


U cijeloj priči Divinacije – zaziva Božanskog – pa tako i u kontaktu s Tarotom je bitno precizno tražiti pitanja. Jer, on sadržava vrhunska znanja te informacije s različitih razina Stvarnosti: tako je moguće očitati neku paralelnu stvarnost (ne prošli život, nego trenutno postojeću paralelnu stvarnost). Upravo zbog toga, možda najvažniji zadatak Tarota JEST promjena Stvarnosti: konkretno, i karikirano, kad upozorite nekoga da ne ide ulijevo jer je tamo frka, odnosno da ga čeka frka ako ode ulijevo, normalno da on ode udesno I ne bude frke, ili bude manja, u smislu minimaliziranja karme. Jedna od funkcija mu je konkretna promjena ovomaterijalne stvarnosti. Neke se stvari, naime, ne mogu promijeniti jer su već na stupnju materijalizacije gdje je tako kako je. Neke nisu – nalaze se na određenom stupnju ostvarenja u nematerijalnim svjetovima, pa se mogu promijeniti. Banalno govoreći, gripa počinje s osjećajem slabosti. Ako odmah reagirate na osjećaj na tugaljivost, ostanete dva dana kod kuće da se tijelo samo iscijeli, gripa se ne razvije. Ako ignorirate znakove i reagirate tek kad je temperature skočila, znači gripa je već jako materijalizirana I nema puno popravka tog stanja. Budući da je Tarot nebeskog porijekla, on govori o stvarima na različitim stupnjevima tj. razinama astral te mogućnoti njihove promjene. I otkriva kako. Za razliku od njega, primjerice, Rune, koje su zemaljskog porijekla, ne pričaju puno o astralu, drugim postojanjima i inkarnacijama, nego uglavnom govore o stvarima koje su već materijalizirane. Mnogo je „oruđa“ čija je svrha okidanje tj. vođenje Svijesti u viša stanja – dublje razine – gdje otvorena prima poruke Vječnoga. Otvorena percepcija vidi i iz oblaka ili leta ptica. Zapravo, sve je poruka. A njeno čitanje i tumačenje ovisi o čistoći i ravnoteži Gledača. U percepciji je važno gledati srcem – doslovno, kroz dojmove u srčanoj čakri. Trenirajte i vidjet ćete kako su informacije koje primate ovim centrem nedvojbeno jasne. Ugoda ili neugoda, hladnoća ili toplina te, konačno, mir ili nemir – jednostavna su poruka, poput čarobnih signala „ne“ ili „da“.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram