Poruke Svjetla

Toliko puta smo čuli kako slika govori više od riječi, da smo tome već prestali pridavati nužnu pažnju. No, srećom, imamo blagoslov – Podsjetnike Svjetla – koji nas redovito bude, kucajući na vrata našeg srca, i uma.

Jedna od njih je Nives Čičin-Šain, svjetlosna radnica koja svoj posao dizanja vibracije i svijesti prenosi Planeti i ljudima putem vizija. Hvala joj što je, uoči svoje izložbe „Probudi se“ – čije je otvorenje u utorak,12. Travnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici Solin (Zvonimirova 117D) – odlučila ekskluzivno s Elementima podijeliti svoja djela. A to je bitno jer... Nije stvar u tome što slika govori. To se često krivo protumači. Ljudi zabriju u to što je autor htio reći ili kojeg je stila njegova tehnika... No, prava poanta jest u činjenici da slika prenosi INFORMACIJE. Zato je Tarot vječan i moćan. Sve u svemu, SLIKA PRENOSI INFORMACIJE. Svaka. Zato se, u energetici uređenja prostora, slike i koriste kao (RE)PROGRAMATORI UMA: slika, jednostavno, utiskuje svoje vibracije i poruke nesvjesnom. Zašto je tome tako? Znate, ima nešto posebno sa stvaranjem, a što se tako jasno ogleda u umjetnosti. Ne možete, naime, stvarati, ako niste prožeti emocijom, ako niste dotaknuli stanje magičnog transa u kojem ste stopljeni s božanskim. Osjećate kako ste vođeni – vedskim terminom, osjećate zanos predaje – bhakti. No, s druge strane, vizije i uvide, doživljaje primljene u tom defokusiranom, šamanskom stanju gdje dominira emocija i emotivni dio uma, ne možete izraziti bez mentalnog dijela uma: fokusa i plana. Zato je svaka slika toliko slojevita, i prenosi informacije raznim razinama. Stoga vas pozivamo da VJEŽBATE SVOJU PERCEPCIJU I ENERGETSKI PRIJEM na ovoj izložbi. Pustite slikama da vas prožmu. Vježbajte ovako: Jednostavno stanite pred sliku, i izdahnite. Obratite pažnju na svoj logički um – on će početi analizu „na slici vidim ovaj predmet, ovaj oblik ovu boju“. Ulovite njegove prve misli i izdahnite ih. A zatim zatvorite oči i prodišite lagano kroz cijelo tijelo, dovoljan je trenutak da prođete kroz tijelo, možete zavrtjeti svoje čakre, uzemljiti se, zazvučati svoju mantru... što god vam čini mir uma. I zatim pogledajte u sliku. Pustite da vas vodi: prvo ćete primjetiti ono što je bitno za vas, možda neku boju, možda neki detalj. Pogledajte, i primite informaciju za VAS. Ne opću, tipa „aha, vidim žutu boju, a žuta znači ljubomoru“ ili takve neke floskule. Pustite opće, gledajte svoje – primjerice, vidite žutu i pustite da vam kaže što vas ide, osjetite to u tijelu, primite informaciju. Riječju, vježbajte percepciju. Evo kako smo mi vježbali i percipirali iz Vizija kroz Slike Nives Čičin-Šain, koje možete vidjeti na izložbi:

Sliku je autorica nazvala Mjesečina:

KI TAROT PORUKA SLIKE: Kad ti je najteže, i ne razaznaješ Svjetlo od Sjene, okreni se svom Suncu ,koje te pokreće. U centru tvog pupka je. Udahni sjaj s neba, Zvijezde ili Sunca, u njega, i pusti da te poveže... s tvojim domom u srcu galaksije. Srebrna svjetlost zvijezda prožima tvoje srce, i kad je mrak – sjeti se, u Svemiru nisi sam. Kozmička braća i sestre šapću i dok spavaš. Čak najglasnije onda čuješ njihov šapat. Zato budi budan, i u snovima. Vjeruj djetetu u sebi – njemu je astralna vizija jasna. Napadne li te strah, u sjenovitim tamama kad Mjesec pada, diši svjetlost u bojama – žutu u pupak, gdje tvoje Sunce blista.

Slijedeća slika, je Maska: sjeti se tko si. Lako zaboravimo da je naše tijelo zapravo fizički nositelj vibracije svjetla koje jesmo. Osobni um kojeg imamo, isto tako. Kao vitraji u crkvi – jedno svjetlo prolazi kroz šarenilo prozora, i negdje ono vibrira zelenkasto, negdje crveno, ovisno kroz koje svjetlo prođe. No uvijek je isto svjetlo. Tako je i s nama: netko od nas je poput crvenog stakla, a netko zelenog, ali provodimo isto Svjetlo. To je važno znati. Da smo svjetlo, ali i svoje osobno staklo, tzv. Ego, u stvari Osobnost. Za Cjelovito Samoostvarenje bitna je spoznaja oba aspekta: Jednog i Jedinstvenog. Jer, najbitnije iskustvo Jednog jest iskustvo Jedinstvenosti, zato se inkarnira, u toliko mnogo novih, neponovljivih oblika... To je rast. Jedini problem nastaje kada oblik zaboravi svoj izbor. No na to nas Maska podsjeća. Svatko od nas ima svoj dizajn – Masku koju, u javnosti, često predstavljamo kao svoju Personu. Persona je staklo kroz koje blista naše Svjetlo. I svatko nosi upravo onu koja mu omogućava da idealno odigra svoju Ulogu u postojanju. Jer, sve jest lanac karme, i good guys i bad guys su potrebni, zbog Plesa Postojanja. Zato nosite svoju masku dostojanstveno, očistite je, prožmite svjetlom i igrajte se njome, imajući u svijesti da smo (hvala Shakespeare) „glumci na Pozornici života“, a da je ono Jedno što nas povezuje – i čini jednim – kad odmaknemo maske – Svjetlosna Suština.

A naš voljeni brat, svjetlosni radnik Tin Ujević, koji je Viziju Istine prenosio bezvremenski, prije vremena, o Igri Osobnosti i Ega kaže:


Pobratimstvu lica u svemiru

Ne boj se, nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe žive tvojim životom, I ono sve što ti bje, ču i što sni gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom. Ne gordi se! Tvoje misli nisu samo tvoje! One u drugima žive. Mi smo svi prešli iste puteve u mraku, mi smo svi jednako lutali u znaku traženja, i svim jednako se dive. Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti. I pamti da je tako od prastarih vremena. I svi se ponavljamo, i veliki i čisti, kao djeca što ne znaju još ni svojih imena. I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele, i sni su naši sami iz zajedničkog vrela. I hrana nam je duše iz naše opće zdjele, i sebični je pečat jedan nasred čela. Stojimo, čovjek protiv čovjeka, u znanju da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmusa, a naša krv, i poraz svih, u klanju, opet je samo jedna historija duša. Strašno je ovo reći u uho oholosti, No vrlo sretno za očajničku sreću, da svi smo isti - u zloći i radosti, i da nam breme kobi počiva na pleću. Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi dalekoj, raspreden... A ovdje, u jednoj niti, u cvijetu ugaslom - razbit u svijetu što jezdi, pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti? Jer sam ipak ja, svojeglav i onda kad me nema, i sam šiljak s vrha žrtvovan u masi; o Vasiono! ja živim i umirem u svjema; ja bezimeno ustrajem u braći.

Slika: u Ravnoteži: DNK... u njoj su sve informacije, ona nas povezuje sa svime. Kada aktiviramo znanja koja u njoj nosimo, imamo iskustvo Jednog. Drevni su to znali, šamani i druidi, sveci... Pa su ritualno, tu i tamo, simbolički slavili DNK pletući čvorove. Jedan od najslavnijih je ženska pletenica. No, općenito, kosa... Najčešće spominjana u čarolijama, ljubavnim pjesmama... Kosa ima svoju moć. Ona je naša antena – pustite je da pleše na vjetru, pustite je da se poveže sa zvijezdama i dišite kroz nju, neka kroz krunsku čakru, koju kosa čuva, uđe sjaj u vašu DNK i probudi vaša drevna, buduća, vječna Znanja. O tome tko jeste i što možete. Svjetlo ste, i možete stvarati Ljubav.


Vježbajte biti Jedno: vaša kosa su vaše grane, vaše noge kao vaše korijenje, kao brat drvo i sestra cvijet ste: Jedno ste. Tome vas podsjeća vaša DNK. Živite i uživajte.


* Hvala Nives na Inspiraciji i Otvorenosti kojom prima Svjetlo i prenosi ga, stvarajući Ljubav. Hvala i na divnim slikama te Slobodi da se elementarno igramo s njima. Hvala svima koji sudjeluju u našim svjetlosnim viđenjima i životu Ovdje i Sada.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram