Fuzija Dimenzija

Zamislite ovo: nekad je prosječna ljudska percepcija bila takva da si, eto, u svakodnevnom životu vidio svakodnevne materijalne stvari. Onaj tko je htio više je meditirao, u bilo kojem duhovnom sklopu ili sustavu, te razvijao svijest na neki način, pa bi došao do točke/stupnja gdje ima uvide, vizije.

U smislu da bi svijest toliko pročistio, radom da bi ona bila profinjeno diferencirana: to znači da bi u svakodnevici bio u stanju percipirati/opaziti tzv. materijalni svijet, ali putem osviještenih osjećaja i suptilnih mentalnih mehanizama – razaznati i ono iza vidljivog, tzv. druge svjetove.


Sada, kada govorimo o fuziji dimenzija, govorimo u stvari o stapanju svih tih svjetova. Odnosno, oni se – ionako – po svojoj strukturi prožimaju. Dakle, ne slažu jedan na drugi, kao neki katovi ili glavice luka, nego prožimaju. A kako su vibracije Gee i cijelog kozmosa te, u konačnici, čovjeka samog, toliko jake/podignute, događa se da se svijest sponatno širi do stupnja gdje ih može mnogo opaziti, bez nekog posebnog truda. To znači da si, karikiramo, nekad morao meditirati godinama prije nego dobiješ milost Božanskog, odnosno ostvariš izvjesne siddhije/moći, poput telepatije, izoštrene izolacije i slično. Sada je stvar u tome da su frekvencije tako intenzivne da se skoro spontano otvaraju ovi darovi. Jasno, svaki svjesnosni rad je blagoslovljen i povećava moći: no, činjenica je kako svjedočimo da sve više ljudi spontano ima duboka duhovna iskustva. Netko počinje vidjeti svjetlosti, netko ima iskustva briljantne intuicije, drugi vide prošle živote, ili udaljenost.

Svjetovi i Razine


Tome je tako jer se, uslijed promjene frekvencije, pomiču „velovi“. Ako zamislite da su uzajamni svjetovi bili – fiktivno, naravno – „razdvojeni“ velovima, sada se oni miču. Svaka duhovna tradicija dijeli sveukupnost postojanja po svojoj klasifikaciji, no u grubo u četiri temeljna svijeta. Prvi je onaj izvorni, gdje sve što postoji postoji u obliku čiste potencije. U tom smislu, ne postoji, jer još nije oblikovano, ali nosi potencijal postojanja. Taj svijet je poznat kao Izvor, ili familijarnije Božansko: sveukupnost svega što jest, čisti potencijal iz kojeg sve nastaje. Na toj razini nema dualnosti, jednostavno je sve Jedno. I iz te razine kreće stvaranje, tj. kreacija. Vibracija titra i u jednom trenu krene u stvaranje, jednostavno rečeno. Iz te razine nastaje iduća, poznata kao svijet Kreacije. Na toj razini stvaranja još uvijek ne postoje diferencirani oblici, ali postoji podjela na temeljne gradivne sile univerzuma – aktivnu i pasivnu, tzv. yang i yin, odnosno „mušku i žensku“. Možemo ga doživjeti kao svijet čistih Sila: kada percepcijom doživljavate taj svijet, u njemu nema boja i vizija, tu su jednostavno silnice. Taoističke duhovno-energetske prakse se, zapravo, usmjeravaju na ovu razinu: razinu samog postojanja gdje se očitavaju obrasci sila. Iz njega, što refleksijom između te dvije temeljne sile (aktivna i pasivna), što daljnjim izlijevanjem energije (iz prvotnog Izvora), nastaje treća razina, a ta je poznata kao „niži“ astral. Niži u smislu da su stvari već „spuštenije“ u forme – zbog toga se zove svijet Aktivnosti. Uglavnom, u njemu je percepcijom moguće percipirati oblike, boje, obrasce misli i emocija. Recimo, vizije u meditacijama, snovi, pa čak i uvidi iz Rei Ki-ja o samim slikama pripadaju tom svijetu. U njemu je najviše pohranjenih ljudskih psiholoških materijala – poput slika prošlih života, nesvjesnih strahova i poriva... dogovori duše ovdje dobivaju svoje oblike. I, u konačnici, iz njega se daljnjim izlijevanjem formira Materijalna razina, tj. fizički svijet kojeg vidimo golim okom.

U tom smsilu, fuzija dimenzija znači da se suptilno miču granice: konkretno, granica koja se trenutno uklanja je između zadnja dva svijeta: zato je moguće da, recimo, dođete nekome u goste i vidite u njegovoj kući mačku za koju vam vlasnik objasni da je umrla prije mjesec dana. Zapamtite, niste ludi ako odjednom počnete vidjeti duhove, ili čuti zvukove koje drugi ne čuju. Ovo će se sve više masovno događati, pogotovo narednih mjeseci, a s tim će biti povezana svojevrsna psihička „pucanja“ ljudi. Zašto? Rekli smo, zato što je svijet u kojeg ulazimo svijet svih mogućih oblika. Sve što je ljudska svijest stvorila, što maštom, što radom, što nesvjesnim projekcijama strahova, pohranjeno je ovdje. Kolektivno, a i individualno. Individualno svatko ima svoje fantazije, vizije, demone, zapise duša, sjećanja: zato, primjerice, katolici nakon prolaska iskustva kliničke smrti izvještavaju o tome da su „tamo“ sreli Isusa, anđele i majku Mariju, dok netko s Tibeta govori o Bijeloj Tari, a hinduisti o Shivi ili Krishni. Jednostavno je: svijest stvara oblike, a oni se kristaliziraju kroz inidividualnu osobnu svijest, dušu. U tom smislu, ova je razina puna oblika – božanstava, vila, vilenjaka, SVEGA. Sve je ovdje. A skupa s tim i prateći psihički – emotivno/mentalni sadržaji – od patnje do ekstaze. Elem, to se sada otvara. Mudro je biti svjestan: kada vas zgrabi neki film, dišite u njega, svjesni da je film. Kada se ovo počne događati kolektivno, intenzivno, djelovat će kaotično zato što će se prazniti dio masovnih materijala, a oni se trenutno više temelje na strahu i zbunjenosti nego radosti. Ne čudi, jer živimo u fazi postojanja koju, recimo, vedska tradicija zove Kali Yuga, a označava najmračniji dio noći. Sad, znate kako je u mraku – slabo se vidi, prilika čini lopova i, sve u svemu, nije baš najlakše naći pravi put. Stoga ne čudi da se, u tom traženju, izdogađaju kojekakva čuda i stvore razne osobne sablasti. Ali, dobra vijest je – znamo – da je najmračniji sat onaj prije svitanja. Što će reći da, nakon najmračnijeg dijela noći, slijedi rasvjetljavanje. Znači, tu smo. Krećemo u Svjetlo. Čisteći staro. Stoga, hrabro prođite, uvijek svjesni Izvora, a to je čista Ljubav. Dišite, odmaknite se, pišite svoje misli, i uvijek budite svjesni da VI NISTE SVOJA ČULA, NITI PREDMET SVOJIH ČULA; VI NISTE SVOJE MISLI, NITI PREDMET SVOJIH MISLI I... VI NISTE SVOJI OSJEĆAJI, NITI PREDMET SVOJIH OSJEĆAJA. VI STE JEDNO SVJETLO KOJE IH PROMATRA. Jai Guru Deva

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram