Ritual 11.11.11.

Serijal vođenih aktivnih meditacija, kojemu je svrha podizanje osobne (a time i kolektivne) vibracije svijesti. To ćemo raditi svjetlosnom tehnologijom, zazivima i zvukom, s namjerom aktiviranja DNK, širenja percepcije, uklanjanja osobnih velova i prepreka te ostvarenja kontakta sa Silama koje posebno podržavaju ovo vrijeme.

Otvoriti Svjetove znači osvijestiti i ISKUSITI razne razine Postojanja – materijalne i nematerijalne – te ih integrirati u svoju svakodnevicu; jednostavno živjeti s njima. Moći doživjeti dodir anđela kao što osjetite zagrljaj prijatelja, vidjeti nevidljivo (primjerice auru i energetske tokove, duhovne vodiče duše i druge inteligencije) te, sve u svemu, živjeti svoje prirođene sposobnosti koje uključuju telepatiju, vidovitost, sposobnost iscjeljivanja... da nabrojimo samo najpoznatije. Da bi se to iskustvo doživjelo, potrebno je Otvoriti Sebe. Odnosno, svoju Svijest.

Naša Svijest je puno viša i dublja od one svakodnevne „u se, na se i poda se“. Ona je sjeme Božanskog u nama zahvaljujući kojem iznutra spoznajemo svoju istinsku prirodu (Ljubav) i sve s njom prirođene moći (kreiranja, mijenjanja stvarnosti, reprogramiranja uma...). Zbog toga su, tokom cijele ljudske povijesti, spuštane na Zemlju tehnike za uzdizanje svijesti – poznate u vidu yoga disanja, taoističkih vježbi, šamanske upotrebe biljaka, mantri, reikija... Svaka od njih je, na svoj način, aktivirala ono što se zove tajni kod DNK: sveukupno znanje svega što jest (o stvaranju, tehnologiji, moćima) pohranjeno u našim genima. Cijeli proces – poznat kao proces buđenja – nekad je dugo trajao: bile su potrebne godine predanih yogijskih, okultnih ili drugih duhovnoenergetskih praksi da se Svijest ovako aktivira: odnosno, da se čovjek sjeti svog Izvornog porijekla, a to mu sjećanje donese darove dobivene dok je „stvaran na božju sliku i priliku“. Sada je to vrijeme vrlo ubrzano, među ostalim stoga što se približava 21.12.2012. Taj datum, ostavljen u povijesti čovječanstva sa svojim tajanstvenim značenjem, različite struje različito tumače, ali svi se slažu u jednom: za uspješan prolaz kroz kvantni skok svijesti i cjelokupne vibracije koju najavljeno vrijeme donosi, nužno je DIZANJE OSOBNE VIBRACIJE DA BUDE SUKLADNA FREKVENCIJI NOVE RAZINE (u koju idemo), a za to je potrebna priprema. Ona se odvija u fazama (koje su intenzivirane u protekle dvije godine). Tako uskoro počinje zadnja faza: svojevrstan „posljednji poziv“ za vlak koji već juri – šansa da uskoče oni koji do sad nisu, a oni koji jesu da još pročišćeniji i uzvišenije vibracije urone u NOVO DOBA.


Vrijeme od 2.11. do 20.11.2011. priprema za 21.12.2012.

Cijela, naime, priča o evoluciji, označena 2012.-om kao točkom prekretnice, zapravo govori o podizanju Zemlje te svih i svega na njoj na višu vibraciju, odnosno u višu (tzv. petu) dimenziju. Gdje su sve pojave eteričnije, od našeg tijela na dalje. Za uspješno proći taj prijelaz, potrebno je biti prilagođen – kao što, recimo, kad idete roniti trebate odijelo, ili planinarite u posebnim čizmama za to, tako i uzdizanje na višu frekvenciju svijesti traži fina podešavanja vaše Svijesti. No, postoje točke/faze u vremenu i prostoru koje su posebno pogodni za takva otvaranja, u smislu da su Sile Svemira tada posebno „naštimane“ da pojačavaju efekte. Naštimane znači da su različite vibracije od kojih se sastoji to vrijeme tako usklađenje da brže i jače aktiviraju sveukupni potencijal – svemira, i svakog njegovog dijela, pa tako i čovjeka. Kad čovjek u takvim periodima SVJESNO UPOTRIJEBI TU ENERGIJU ZA SVOJU SAMOAKTIVACIJU, dizanje vibracije i svijesti, rezultati su megamultiplicirani, upravo činjenicom da je taj čin iznimno podržan energijama kozmosa – Zemlje&Neba. Jedan od takvih perioda počinje za mjesec dana te traje od 2. do 20.11. ove godine.


Periodi Moći

O takvim periodima svjedočile su sve velike civilizacije kao iznimno rijetkom i dragocjenom vremenu. Osobit značaj pridodan je 1.11., poznatom u svim svjetskim tradicijama kao blagdan Svih Svetih ili Samhain. To vrijeme, odnosno noć s 31.10. na 1.11., smatra se izrazito posebnim jer su tada granice između vidljivog i nevidljivog svijeta najtanje: tako se tradicionalno u to doba, više nego inače, obraćalo pažnju na prizivanje duhovnih bića, sve oblike proricanja, dobivanja informacija iz Polja (akaških zapisa) direktnim gledanjem ili putem nekog medija (Tarota, runa, kugli, kristala...) te ostalim srodnim aktivnostima koje su bile omogućene činjenicom da su otvorena vrata između vidljivog i nevidljivog svijeta. Otvaranje vrata je, zapravo, metafora za oslobađanje prolaza u mreži Polja (polja svijesti=svega što jest=Akashe). Zamislimo Svijest – sve što jest, informacije o svemu što se dogodilo, što ima potencijal da se dogodi u tzv. budućnosti, te sve prateće misli i emocije kao kuglu koja vas okružuje. Kugla je premrežena, kao križaljka. I ima mnogo slojeva. Na najbanalnijoj razini, ti su slojevi kao razine, jedan iznad drugoga. Ali, u stvari, takvu strukturu imaju na nekim dijelovima, na nekima ne, na nekima se prožimaju, stapaju, kao nizovi autoputova. Osim svog horizontalnog postava, Mreža ima i vertikalnu razinu. Znači, sve skupa izgleda kao 3D križaljka, s tim da polja nisu pravilna, kao šahovska, nego vrlo vrlo raznolika. E, sad, u toj „križaljci“ postoje prolazi. Kao da imate ključne točke, spojeve i kad se oni povežu, čine prolaze/tunele. I sada se, pod utjecajem novih vibracija što se spuštaju na zemlju, prolazi koji su dosad bili prekriveni velom/zatvoreni, otvaraju. Tako se spajaju dimenzije,

U Periodima Moći svijest lakše i brže nego inače putuje/Prolazi onim putevima koji su inače zakriveni. Kao da se, na taj poseban trenutak, digne veo. Micanje velova tj. otvoreni prolaz od 1.11. obično traje 24 sata,ali ove godine će ostati takav 24 dana unutar kojih će se poseban dotok energija i informacija događati na tri datuma: 2.11., 11.11., i 20.11.

Zbot toga tada organiziramo Ritual „DIMENZIJE“, serijal vođenih aktivnih meditacija, kojemu je svrha podizanje osobne (a time i kolektivne) vibracije svijesti. To ćemo raditi svjetlosnom tehnologijom, zazivima i zvukom, s namjerom aktiviranja DNK, širenja percepcije, uklanjanja osobnih velova i prepreka te ostvarenja kontakta sa Silama koje posebno podržavaju ovo vrijeme. Jedna od tih sila je i Arhanđeo Metatron: tako je po njegovim instrukcijama jedan od rituala – onaj 11.11. – podržan i drugim grupama svjetlosnih radnika diljem svijeta (primjerice, svjetlosna sestra Diana Cooper počet će tada svoju radionicu u Egiptu, na jednom od zemaljskih portala). Portali su ona mjesta na Planeti gdje su magnetne frekvencije izrazito jake, pa kao takve po prirodnoj strukturi otvaraju svijest jače nego neke druge. Mi u Hrvatskoj smo upućeni napraviti tri rituala – 2., 11. I 20.: oni će uključivati i povezivanje s geološkim portalima diljem Gee, što omogućuje činjenica da naša država leži vrlo blizu moćne energetske linije što ide od Irske do Egipta, zbog čega ono što radimo ima dalekosežan utjecaj na cijelu Zemlju.


Kozmički Kodovi: Vibracijske Šifre Svemira

Jedan od možda najčišćih, najjasnijih načina kojima Svemir i Priroda komunicirau sa čovjekom je putembrojeva: brojevi su, govorio je grčki mudrac Pitagora, u svemu. Sve je sastavljeno od nekih omjera, koji se mogu izraziti brojevima. Od toga potječe i legendarni binarni jezik s kojim je, raznim kombinacijama 0 i 1 (nula i jedinica) moguće prikazati i izraziti Sve što Jest, sve što postoji. U tom smislu, brojevi govore više od samih činjenica izraženih njima: oni su simboli, nositelji vibracija, kodovi za otključavanje tajnih znanja.

Tako je glavni, najočitiji broj koji se izražava u navednom periodu moći simbol 2.: pokazuje se u svakom danu studenog kada je portal najotvorenijii - u 2., 11. (1+1=2) i 20 (2+0=2). Iako u nekim tumačenjima naizlged radikalno suprotne, i kabalistička i kaldejska numerologija se slažu o posebnoj vibraciji 2: ona je je „najduhovnija“ od svih brojeva, u smislu da nosi snagu spiritualnog buđenja, tankoćutnost, lakoću dosezanja tajni iz nesvjesnog i otvorenost dubokim znanjima iz drugih dimenzija. Vibracija simbola 2 se razlikuje, dolazi li iz broja 2, 11 ili 20, što se najjasnije manifestira na materijalnom osobnom planu, kod ljudi: primjerice 2. Ili 20. U datumu nečijeg rođenja govori, među ostalim, da je duša inkarnirana kao čovjek u tom datumu odlučila učiti kroz život primarno duhovne lekcije i uviđanja kroz meditaciju, povlačenje i kontemplaciju te glazbu dok su, primjerice, one duše utjelovljene 11., ili 29. (2+9=11) odabrale dosezati svoje duhovne uvide kroz iskustva ostavljanja u ljubavi, prijateljstvu i, općenito, intimnim odnosima. U oba slučaja 2 donosi duhovne uvide – samo se razlikuje scenarij njihova objavljivanja. No, na globalnom planu svijesti – 2 označava kolektivno nesvjesno. Prenosi poruke iz onog dijela osobne i kolektivne svijesti koji je skriven i nedohvatljiv, samo se povremeno objavljuje i otvara kao školjka, nudeći svoj biser tajnog znanja. Stoga njegovu planetarnu vibraciju predstavlja Mjesec, a elementarnu voda. O Mjesecu se puno spekulira – od teorija da je, u stvari, on velik galaktički brod, do toga da preko njega razne vanzemaljske inteligencije utječu na Zemlju i njene stanovnike. No, činjenica je da Mjesec utječe na razvoj svega živoga na zemlji, od vegetacije do čovjeka, čemu se svi redovito osvjedočuju za vrijeme, recimo, punog mjeseca. Svi rituali svih duhovnih tradicija – vedske, paganske, svih okultnih bratstava i duhovnih zajednica su, osim sa Suncem, povezani s Mjesečevim mijenama. Pa tako i naši jer 2.11. Mjesec raste, 11.11. je u svojoj punoj fazi, a 20.11. pada. Načelno je rast Mjeseca povezan s buđenjem i aktivacijom svijesti jer energije podržavaju pokretanje novog; njegova punina je optimalno vrijeme za afirmaciju postojećeg, a pad za čišćenje i otpuštanje prepreka. On je znak ciklične promjene, i kao takav je po vibraciji „ženski“ jer predstavlja stalne transformacije. Zbog toga mu je od gradivnih elemenata kozmosa pridana Voda: osim što Mjesec izravno utječe na vodene tokove (plima i oseka, primjerice), te život u vodi, utječe i na vodene tokove čovjekovog tijela te s njima povezane procese, uglavnom emotivnog svijeta. Voda predstavlja emotivni svijet, njegove tajne procese koji su nevidljivi i iracionalni, a svejedno vrlo utjecajni na naš svakodnevni život.

Ovo sigurno znate iz iskustva: sigurno vam se dogodilo da, odjednom, bilo u snu, bilo na javi, primite neku značajnu informaciju ili uvid; ili ste imali neobjašnjiv, iracionalan osjećaj o nekome ili nečemu, ili čak uputu da nešto učinite, što je van svakog razumskog objašnjenja i logike, ali je impuls bio toliko jak i stvaran da ste ga morali slijediti (a kasnije se ispostavilo da je takvo ponašanje bilo idealno). Kada imate takva iskustva u životu, znači da je vaša svijest u fazi osobnog razvoja koji se, u kodiranom vizualnom jeziku ( na zemlji poznatom kao Tarot), zove Svećenica. Tarot, podsjetimo, nisu karte nego sustav kozmičkog znanja prenesen u medij karata, kao najzahvalniji za dekodiranje beskonačno mnogo svemirskih i životnih stanja i pojava. I u tom sustavu, Svećenici prema redoslijedu pripada – pogađate – broj 2 te, opet pogađate, Mjesec. Glavna simbolika je nesvjesno i osvještenje svih informacija otamo. S druge strane, u sistemu Tarota postoji Mjesec posebno, kao karta: on također govori o oslobađanju nesvjesnih materijala, ali na zahtjevniji način. Nije kao kod Svećenice, putem snova, vizualizacija, i muzičkih meditacija, nego bude neugodnije jer je zaranjanje dublje (astrološki predstavlja Ribe, također znak vode). Sreli ste se s tom fazom ako ste imali u životu osjećaj da vas okružuju sjene, da je sve nejasno, da ste zbunjeni i kao da jedva dišete. Iako teška, ova faza je bitna u razvoju jer tek suočenje s osobnim sjenama nosi prosvjetljenje, a Mjesec vas zatrpava sjenama kao od šale. Na simboličkom prikazu Polja Cjelokupne Svijesti (Svega što Jest, Akashe) – kabalističkom Drvetu Života - pozicija Mjeseca je na stazi 29, a to je opet vibracija 2 (29=2+9=11, a 1+1 – iz 11 – je, opet, 2). U tradicijama razvoja svijesti kaže se da je glavni dar kojeg pojedinac dobiva integrirajući vibraciju Svećenice onaj vidovitosti, proročkih snova i lucidnog sanjanja općenito. Glavni dar integracije faze Mjeseca jest moć bajanja i stvaranja iluzija. Drugim riječima – čovjek koji je prošao svjesno izazove svake od ovih faza, time malo po malo otključava znanja Svijesti iz svoje DNK (zato Drvo Života i izgleda kao DNK) a u njoj su pohranjena znanja o upotrebi raznih moći. Te moći – ili siddhiji u indijskoj tradiciji – u svim se svjetskim civizacijama odnose na moć uma: tako probuđen Um može koristiti svoju sposobnost budnog sanjanja, primanja i slanja informacija telepatskim putem, percepciju nadčulima (vidovitost) te utjeca na sebe i svoju stvarnost djelima i riječima (bajanje i mantranje).

Osim ovako eksplicitne dvojke, serijal značajnih datuma u studenom nosi taj simbol u svim svojim datumima: 11. Studeni ga, tako, skriva u broju jedanaest (11 čini 1+1=2), a 20. Studeni u broju dvadeset (20 čine znamenke =2+0=2). Skriveno značenje oba broja je NOVI POČETAK, OTVARANJE NOVIM ZNANJIMA I INICIJACIJA. O novom početku tajnim kodovima govori Luda Tarota koja se, na položaju u Polju/Svijesti/Akashi prikazanom kroz Drvo Života nalazi na stazi broj 11, dok o revolucionarnom otvaranju novim znanjima govori Eon, čiji je redni broj u Tarot kartama – pogađate – 20. I ove vibracije svijesti zasigurno poznajete: Ludu ste sreli u životu svaki puta kada ste skakali s litice u novi početak, onako šamanski – bez jasne ideje što vas čeka tamo, ali s puno vjere i radosnog optimizma, usprkos svim strahovima. I svaki put kad ste zaokružili, i potpuno proživjeli to iskustvo, ojačali ste glavne darove svijesti s ove staze razvoja, a to su moć letenja i proricanja. One se odnose na sposobnost koju ste stekli da iz djetinjeg, čistog instinkta jasno vidite što dolazi, predosjećate i zapravo sasvim intuitivno živite. Tako otvoreno srce, i prateća svijest podaruju vam umijeće da letite kroz osobne i tuđe emotivne, mentale i duhovne svjetove. Dakle, s lakoćom možete osjetiti što drugi misle, što se događa na fizički udaljenom prostoru i slično.

Jednako ovako poznajete i vibraciju Eona: ovo je stanje kada ste se osjećali kao da rađate mukotrpno, kroz patnju koja nikako da prestane, a onda je idućeg trena (kad ste već izmoreni popustili) kao rukom odnešena, a vi rođeni obnovljeni, s obiljem novih znanja koja izranjaju o vas te nevjerojatnom snagom i lakoćom. Prošavši kroz to svjesno, otškrinuli ste velik dar svoje Svijesti: sposobnost da vidite duše, umijeće da vladate vatrom svijesti te budete nevidljivi. Jednostavnije rečeno, svjestan prolazak kroz ovakva iskustva otvara vaš unutarnji vid, pružajući vam sposobnost da vatrom svijesti proniknete iza svake iluzije te opazite i ono što nije očito, vidite anđeoska i druga nevidljiva bića te vladate svojom aurom do te mjere da je možete „povući“ ili zakriti tako da budete „nevidljivi“. Uz sve to, INICIJACIJU najavljuje i princip Pustinjaka/Mistika kojemu pripada 20. Staza na Drvetu života: svaki put kada ste u životu imali potrebu otuđiti se, povući u sebe i izroniti unutarnje svjetlo kao vlastitu istinu te je iznijeti van, integrirali ste komadić ove energije. Njeno ultimativno prihvaćanje nosi upravo dar nevidljivosti (uklanjanja lažnog ega i bivanje s potpunom sviješću da ste duša) te inicijaciju u nova znanja duha. I, u konačnici, 2 je broj koji u Polju označava celestijalnu sferu Mudrosti, kabalistički znanu kao Chokmah/Hokmah: u njoj predsjedava arhanđeo Ratziel (inače arhanđeo koji nas je, uz Metatrona, uputio na ova tri datuma), donositelj ezoteričnog znanja, sila koja otvara spiritualni vid i pruža informacije svete geometrije. Jak energetski prodor kojeg radi u osobnim životima tako odražavaju 2-jke (dvojke) Tarota koje, u divinaciji, većinom najavljuju uspjeh i sklad ostvarene na svim razinama života.

Kao što vidite, informacije svih kodova se podudaraju: sve govore o aktiviranju DNK znanja o nadmoćnoj percepciji, kao našoj izvornoj mogućnosti koju smo dobili kada smo „kreirani na božju siku i priliku“. Zbog toga, kada s Neba dolazi neki opetovano ponavljani kod – kao što je u ovom slučaju 2 – to možemo prevesti kao jezik kojim nam Svemir šalje poruku tipa „gledaj, to je ključni kod za otključavanje ovih i ovih sposobnosti“.

Čarobna Osmica


Iako najočitija, dvojka nije jedini ključ koji se ovdje pojavljuje. Zbrojite li, naime, znamenke svakog od datuma, dobivate 8. Znači, prvi datum (2.11.2011.) izgleda ovako: 2+11+2011=2024 što je 2+0+2+4 = 8. Isto vrijedi za slijedeći datum (11.11.2011.): 11+11+2011=2033 što je 2+0+3+3=8. I, konačno posljednji (20.11.2011) je 20+11+2011=2042 što je 2+0+4+2=8. Osam je jedan od najintrigantnijih brojeva: položen horizontalno, predstavlja Vječnost. To je broj Novog zavjeta koji najvešćuje blaženstvo nadolazećeg vijeka, simbolizira Kristovo uskrsnuće kao i obećanje da će uzaći čovjek preobražen milošću duha. On je, u kaldejskoj numerologiji, broj Saturna, kozmičkog principa neizbježnosti zakona karme. Budući da je osam broj kozmičke ravnoteže – dakle karmičkog poravnanja – u Tarotu na redoslijednom mjestu broja 8 predsjedava Uravnoteženje/Pravda. Odnosno, onajživotni princip koji kaže da sve u svemiru teži – ravnoteži jer „uvijek žanješ što si posijao“. Drugim riječima, to je vibracija koja omogućava da se poravnaju svi karmički računi. Kada je u ovakvoj kombinaciji (s brojem 2) znači da se radi o maestralnoj prilici za oslobođenje emotivne karme – svih onih nesvjesnih emotivnih utisaka u Svijesti koji, kroz oblik nesvjesnih uvjerenja, utječu na svaki vaš izbor, čin i životni događaj.

Za to je potrebna iznimna snaga duše, zbog čega je u prvim verzijama suvremenih Tarot karata na poziciji 8 upravo karta Snage: one sile koja kreira svoj život osvještavajući unutarnje impulse strasti prema Životu. A kako snagom Svijesti i Volje – tj. voljnim naporom - pobijediti unutarnje demone i postići pobjedu, govore Kola/Kočije Tarota, čija je numerička kabalistička vrijednost – pogađate – 8: Kočije, inače, astrološki obilježavaju Raka, opet vodeni znak, domicil Mjeseca. Arhanđeo koji se povezuje s pobjedom i snagom je Mihael: na poziciji u Akashi, on predsjedava sferom Slave i Časti – kabalistički pojam je Hod – a brojka tog položaja jest 8. Takva prisutnost Mihaela u ovom cijelom događaju pokazuje da je serijal datuma podržan i pobjeda podarena. Osim Mihaela kao arhanđela, sfera Slave je dom Merkura, planetarnog principa komunikacije, putovanja kroz vrijeme, prostor i dimenzije te razmjene znanja (komunikacije). On predstavlja magiju u najvišem obliku, a taj jemagija svijesti: svjesno usmjeren um stvara stvarnost.


Zvjezdana podrška Planeta


Iako nevidljiv na prvu, sile Merkura snažno prožimaju cijeli kod: obilježavaju njegov prvi dio jer je 2.11. srijeda, a to je - i u zapadnoj i u indijskoj astrologiji – dan Merkura. Osim toga, Merkurovi astrološki znaci su Blizanci i Djevica (Hrvastka je, prema mnogim autorima, horoskopski Djevica). A principe Djevice u Tarotu predstavlja Mistik/Pustinjak koji je, rekli smo, na stazi broj 20. i Blizanci. Vibracije jednog i drugog znaka označavaju komunikaciju: dok je u slučaju Pustinjaka komunikacija primarno unutarnja, sa sobom kako bi se tek naknadno iznijela van, u slučaju Blizanaca – koje u Tarotu predstavljaju Ljubavnici – ona je izrazito usmjerena prema van. Predstavlja onu fazu u stadiju razvoja kada je bilo koja jedinka poseže prema van i uspostavlja kontakt s drugom silom: romantično se taj proces naziva traženjem blizanske vatre ili srodnom dušom jer su ljubavi i znatiželja (imanentni principi Merkura) glavni pokretač razvoja, no suština je puno dublja jer Ljubavnici/Blizanci označavaju KONTAKT. Kontakt koji donosi komunikaciju, a komunikacije je uJednjenje. Ovo također znate iz osobnih života: čak i kad s nekim raspravljate o nekoj temi iz suprotstavljenih uglova, postoje dodirne točke u kojima se možete razumjeti. Ako ih prihvatite, uvijek dolazite do dogovora. I tek ste tada, dotaknuvši tu točku jednote svijesti, ostvarili komunikaciju čime ste, na neki način, otvorili vrata: vrata da razmijenite ideje i tako oboje profitirate. Vi, primajući nešto od drugog, sasvim suprotno od vašeg stava, a on jednako od vas. Takva razmjena postaje moguća jer jedino ovakvo iskonsko uJednjenje – moguće zahvaljujući komunikaciji – stvara pretpostavku za ostvarenje velikog djela (svačijeg osobnog ostvarenja svrhe/dharme) jer, poznato je, samo uJednjenje ima snagu priziva Anđela Ljubavi. Anđeli su sile božanskog i, kao takve, uglavnom nose različite ljubavne vibracije, no oni najviše „specijalizirani“ baš za ljubav, i to romantičnu koja omogućava razvoj svega drugoga su Kabvijeh i Ajoel: kabalistička sfera u kojoj predsjedavaju je Chokmah/Hokmah čiji je broj, rekli smo, 2, a astrološki period koji ih predstavlja je Venera u Raku. Rak je, podsjetimo, znak Mjeseca (2), kojeg predstavljaju Kočije s numeričkom vrijednošću 8, a Venera – koja čiji je dan u svjetskim astrologijama petak (a 11.11. je petak) jest zaštitnica Vage koju u Tarotu dočarava Uravnoteženje/Pravda čija je redoslijedna pozicija broj 8. Mudrome dosta? Da, ali dobro je znati još nekoliko detalja o vremenu pred nama.

Vratimo se Ljubavnicima: kao i svaki dubinski kod, i njihov je skriven u navedenom serijalu datuma. No, otkrivate ga ako zbrojite sve znamenke triju ključnih dana: drugi, jedanaesti i dvadeseti dan studenog numerički zbrojeni izgledaju ovako: 2+11+2011+11+11+2011+20+11+2011=6099. Svedeni na jednoznamenkasti kod (6099=6+0+9+9=24, a 2+4=6) daju simbol 6, a to je upravo simbol Ljubavnika u redoslijednom nizu Tarota. Proces kojeg energija Ljubavnika, kada je prisutna u osobnim životima, pokreće je izazov gore opisanog uJednjenja: oni otvaraju i pružaju prilike da se razumije inače „suprotan“, nov jezik. Kada ovo čovjek uspješno prođe, njegova Svijest je bogatija za dvije nove sposobnosti – u okultnoj tradiciji one se opisuju kao moć proricanja i moć boravka na više mjesta istovremeno. Prevedno na priču o sposobnostima uma, ove moći zapravo govore o slijedećem: svijest, proširena primanjem informacije druge galaksije (jer je svaki pojedinac svoj svemir, a uJednjenjem s drugim se povezuje s drugim novim svemirom) čovjekova svijest stječe sposobnost premještenja u druge/tuđe i nove realitete, a primanjem informacija iz njih uviđa stanja i zbivanja daleko izvan sadašnjeg trenutka, kroz vrijeme i prostor. Takva svijest je ona oslobođena svih „ljudskih“ ograničenja ega: u raznim tradicijama se zove raznim pojmovima, ali je najpoznatija kao Kristova svijest, budnost Bude i, riječju Prosvjetljenje. U duhovnim tradicijama diljem planete smatra se kako je ova razina vrhunac svijesti koju čovjek može postići u nekoj inkarnaciji. Do nje vode mnogi putevi osobnog razvoja, među ostalim i Ljubavnici, a nju predstavlja kabalistička sefira Tifaret čiji je broj – pogađate – broj ljubavi, magnetske privlačnosti i ljepote: broj 6. Arhanđeo koji njome predsjedava je moćni iscjelitelj Rafael, a planeta koja je predstavlja je Sunce. Zbog toga je treći u nizu rituala (20.11.2011.) na sunčev dan (u svim astrologijama), tj. nedjelju.


Spremni za Transformaciju


Cijeli ovaj proces je, vidite i sami, golema Transformacija: radi se o otpuštanju starih nemoći za buđenje moći. Svaku moć našeg uma možete zamisliti kao riznicu koju čuva neki demon, recimo zmaj. Da biste došli do svog blaga, trebate se suočiti s opasnosti. To traži vašu intuiciju (Mjesec), mudrost (Saturn), vještinu i spretnost baratanja informacijama (Merkur) i zdrave instinkte, čulnost koja upozorava i vodi (Venera). No, više od ičega – traži spremnost da umre staro i na njegovom mjestu izroni novo: dakle, traži podršku jedne moćne sile Univerzuma, u Tarotu poznate kao Smrt. Jer, Ljubavi nema bez Smrti Ega. I, opet, pogledamo li brojčane korelacije (a gledamo ih jer su brojevi KODOVI KOJIMA KOZMOS KOMUNICIRA S NAMA), pronalazimo da Smrt zaokružuje cijeli proces. Kod 6, naime, kojeg smo pronašli u cijelom datumu, proizlazi iz broja 24 a to je položaj Staze na kojoj obitava Smrt – Shiva, princip transformacije, predaje i rađanja. Taj princip astrološki utjelovljuje Škorpion (i njegov planet Pluton), tijekom čije vladavine se odvija spomnuta kozmička aktivacija: ona, rekosmo, počinje 2.11. a to je doba kada se dižu Plejade. Smrti, još samo da dodamo, pripada redoslijedni broj 13, a 13. Staza je staza – Svećenice (koja nosi broj 2 i predstavlja cijeli proces).

Gledamo li sve navedeno na vizualnom prikazu cijelog kozmosa (Drvetu Života) vidimo kako svi planetarni principi uključeni – Merkur, Saturn, Venera i Pluton – čine križ oko sfere Spasa Svijesti (Tifareta). Jedno je, dakle, sigurno: nadolazećim periodom ulazimo u fazu koja ozbiljno aktivira zvjezdane šifre u ljudskoj DNK. Moći, o kojima govorimo cijelo vrijeme, su prirodne sposobnosti našeg uma. Ostaje pitanje zašto ih želimo koristiti – koja to unutarnja potreba tjera čovjeka da razvije sposobnost viđenja, telepatije, iscjeljivanja? Nije li to, u stvari, SJEĆANJE na te sposobnosti pohranjene u duboko u nama, u našem nesvjesnom koje sada teži osvještenju.

Sve u svemu, NAMJERA NAM JE VIBRACIJA SVEMIRA POJAČATI SVJESNOM AKTIVACIJOM. To je svrha RITUALA „DIMENZIJE“, koju ćemo ostvarivati dahom, pokretom, vizualizacijom i zvukom na dvosatnim aktivnim meditacijama tijekom navedenih dana studenog.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram