Najljepša Ljubavna Priča

Šamansko kamenje - iliti Moqui - dolaze u paru, muški i ženski. Djeluju kao kamenje, ali su u stvari dva živa bića. Privlače ljubav i iscjeljuju: uvijek u paru, sami se pune, čiste - važno je jedino da su jedan uz drugoga.

Jako se malo zna o porijeklu Moqui kuglica. U SAD-u većina njih potječe od Navajo pješčenjačkih formacija u državi Utah. Postoje tri drugačija sloja Navajo pješčenjaka. U područjima gdje je postojao dokaz o vrlo malo podzemne vode pronašli su sitne željezne sfere oko zrna pijeska razdvojene na udaljenosti od 5 do 8 cm. Na području s puno podzemne vode, sfere su se udružile u gustim površinama željeznog oksida / pijeska. U međuslojevima se nalaze Moqui.

Uglavnom su to glatki, eliptični ili okrugli oblici zbijenog pješćenjaka oklopljenog ljuskom hematita (željezna ruda). Zovu ih još "Moqui loptice", "kuglice groma" ili "šamansko kamenje" i dolaze u raznim veličinama, od veličine pikule do bejzbol lopte. Analiza Moqui kuglica pokazala je da su 15,2 % željezo, 83 % silicij, elementi od 0,01 do 0,1 %: aluminij, mangan, zink, titan, magnezij, kalcij, natrij, kalij, cirkonij, barij; elementi u tragovima: olovo, bakar, vanadij, krom, nikal, kobalt i srebro. Nazvani su po Moqui Indijancima koji su prebivali na zemlji gdje su nađene kuglice. Pronađene su tijekom iskopavanja drevnih ruševina diljem svijeta, neki arheolozi vjeruju da su ih stoljećima koristili šamani i drugi mistici. Postoje različite teorije kako su formirane. Neki geolozi vjeruju da su nastale prije 130 do 155 milijuna godina. Prema izvorima na Hopi jeziku riječ "moqui" znači "onaj koji je otišao (preminuo)". Legenda kaže da su se preminuli preci Hopi Indijanaca jugozapadnog SAD-a igrali s tim "kuglicama" navečer kada su duhovi smjeli posjetiti zemlju, međutim kada bi izašlo sunce morali su se vratiti u raj, ali su za sobom ostavljali kuglice kako bi njihovi bližnji znali da su sretno i dobro.

Moqui kuglice dolaze u paru. Obično je glađa kuglica negativnog polariteta ili „ženska“, a ona grublja i robusnija pozitivnog polariteta ili „muška“. Kada su spojeni u paru izvrsno djeluju na našu auru i cijeli organizam htjeli mi to ili ne. Prožimajući naš organizam čistom energijom u nama spajaju sve ono što treba biti skupa. Kako se „družimo“ s njima s vremenom dolazi do pomlađivanja stanica, kože i organa. Moqui kuglice ili šamansko kamenje donose znanje i produbljavaju drevne putove. Jako stimuliraju chi energiju, životnu energiju. Pokreću sve čakre. Stvaraju ravnotežu yin i yang energije u našem tijelu. Dovode nas u kontakt s našom tjelesnom prirodom. Pomažu nam pokrenuti se, izvrsne su za uzemljenje i centriranje. Fizički su korisne za vene, arterije, mišićni i imuni sistem. Imaju veliku zaštitnu ulogu kod raznih psihičkih napada i raznih drugih sila koje nam remete ravnotežu.Ako su u paru, nije ih nikada potrebno prazniti ili puniti, jer se to događa automatski u društvu kuglice suprotnog polariteta. Odgovara im sunce, pun mjesec i društvo kristala. Aktiviraju ih tjelesna toplina, nježnost i svjetlost.

Moqui se kao sto ste vec procitali dijele na zenski i muski, iltiga, negativan i pozitivan polaritet, zenski u lijevu ruku, muski u desnu (kod nekih ljudi i obrnuto);

Uzmite ih u ruke i drzite spojene, polako ih rastavljajuci, osjetit cete lagano privlacenje ili odbijanje istih (slicno kao u magneta), igrajte se tako njima i promatrajte ih dok ih lagano ne pocmete osjecati, nakon nekog vremena uzmite zenski kamen u lijevu ruku, muski u desnu, sjedite par minuta u tisini, opustite se dok sve dok ne krenete osjecati lagano kuckanje/pulsiranje u dlanovima, a potom i sire..tada cete znati da su aktivirani.

Drugi nacin takodjer koji mozete pokusati nakon sto ih osjetite je da se legnete na krevet/pod, gdje god vam je udobno i da ste opusteni, moqui koji je radio u vasoj lijevoj ruci stavite iznad glave, a moqui koji je bio u desnoj ruci ispod stopala, na taj nacin bi trebali osjecati strujanje i pulsiranje energije kroz cijelo tijelo.


ELEMENTARNA NAPOMENA: ponekad nestaju. Jednostavno nestanu. To je poseban blagoslov jer otiđu u druge razine napraviti healing na paralelnim nivoima, ali su i dalje u Polju i prije ili kasnije se vrate. Važno je redovito ih dirati i grliti, da osjete kontakt.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram