Proljetno Čišćenje

Čišćenje je, znamo, proces puštanja starog da bi se napravilo mjesto za novo. O tome su Elementi, kroz Deu Devidas, govorili u tv-showu „8. Kat“, na temu „Proljetno Čišćenje“.

Podsjećamo na ključne točke teme – čišćenja. Njega, naime, savršeno, i svakodnevno, dočarava DAH koji funkcionira kao svojevrstan „usisivač“ – udahom u cijeli sistem fizičkog i nefizičkog tijela (psihičkog tijela/aure) unosimo novu energiju, a izdahom izbacujemo staru. To ima dubinski učinak na Biće/Čovjeka – sve njegove razine (mentalnu, emotivnu, fizičku i duhovnu) jer čisti tijelo, čime se automatski povećava ENERGIJA (razina ki-ja/chi/prane/bioenergija), a shodno tome i SVIJEST. Tako da disanje, kao metoda svakodnevnog čišćenja radi to da je čovjek, automatski, fizički vitalniji jer su organi prokrvljeniji i napunjeniji orgonom (ki/chi/prana/energija), mentalno je prirodno pozitivan (dakle, ne treba afirmirati sretne misli – prirodno misli sretno jer je izdah oslobodio stara, možda destruktivna uvjerenja o sebi i svijetu), emotivno je zadovoljan i ispunjen, a duhovno svjestan – dubljih procesa i pozadina, iza nevidljive stvarnosti: jača mu je intuicija, tzv. kontakt s božanskim.... Dalje, u čišćenju Sebe pomažu i svojevrsni ENERGETSKI LIJEKOVI – to su stvari, predmeti, simboli koji pokreću našu svijest (u stvari nesvjesno, što je ključ jer svjesno mi percipiramo manji dio stvarnosti - 25% - a ostalo prima nesvjesno koje je najmoćniji stvaratelj stvarnosti). Ti lijekovi (koji se mogu primjeniti osobno – tipa marama, naušnice... točno određene boje – i prostorno, tzv. feng shui – u prostorijama u kojima se boravi).


Najučinkovitiji su: 1. SVJETLOST TJ. VATRA: lučice, u proljeće posebno zelene svijeće čistih nijansi za afirmiranje stvari i crvene za rastvaranje 2. KRISTALI: http://www.elementi.hr/text-vise.php?TextID=557 3. BILJKE – može i fotka, bolje živa biljka koja izgleda kao drvo te sva hrana koja raste visoko tj. izgleda kao drvo (tipa poriluk, vlasac....). Uz to, MIRISI... eukaliptus, cedar, i ti „drveni“: najljepši su nam iz prekrasni Aromara mirisi. 4. ŽIVOTINJE – pogotovo Mačke, Leptiri, Orlovi, Sove – životinje transformacije (tj. čišćenja i preobrazbe) 5. ZVUK: da, optimalne su zdjele i vjetrena zvonca, ali je fora (osobno) imati naušnice koje zvuče. Tu su i iscjeljujući zvukovi (više ovdje), posebno onaj od jetre (jetra, proljeće) – naime: PROLJEĆE, kao globalno vrijeme čišćenja, vrijeme koje tradicionalna medicina i ezoterijska znanost Orijenta smatraju vremenom Jupitera: vremenom pokretanja novih stvari. Organ u tijelu kojem „pripadaju“ taj princip (Jupiter) jest jetra.Jetra je „šef“ našeg organizma, govori u koji organ koliko sastojaka čega... uglavnom ključni šef u velikoj tvornici organizma. Simbolizira je DRVO, energija rasta, razvoja – energetski i feng shui istok prostora. Zbog toga možemo jetru možemo čistiti poput Isusa – rukoploganjem – te fotopopravkom (disanjem Svjetlosti koju primamo od Sunca, putem Čakri).

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram