Poker Života

Zapravo, nije bitno prolazi li vrijeme, mijenjaju li se dimenzije i tko-zna-što-sve-ne... Ono čemu nepobitno svjedočimo jest da MI PROLAZIMO KROZ VRIJEME, prostore, dimenzije...

I u tome smo, dakle, najbitniji MI. I to kako prolazimo. Naši putevi su različiti, iako svi potječu iz istog, Jednog Izvora, i u njemu završavaju, da bi opet krenuli... A u međuvremenu – putujemo. Kroz sunca i kiše, krajolike stjenovite ili prekrasne... I u svemu tome, opet MI: važni, najvažniji. Kako MI gledamo na to putovanje, kako ga doživljavamo. Netko, primjerice, prolazi kišnim krajolikom lud i živčan od vremenskih uvjeta, netko gleda kapljice kao padajuću svjetlost neba... fotografira ih tražeći svjetlost što se probija iza sivih oblaka... Netko u pustinji očajava od samoće i straha, netko meditira... Da, naš NAČIN jest uvelike određen cijelim paketom parametara – karma i njena ostavština, osobna i obiteljska, karakter, trenutna raspoloženja... Ali, ipak, ono što presuđuje, ono što daje obol svim našim slikama, doživljajima svijeta jest, ipak, naš STAV.

Stvar Stava

O njemu ovisi što ćemo i kako: hoćemo li reći da, bez obzira na sve, imamo namjeru naći Uvid i znanje u iskustvima, čak i bolnima, ili ćemo potonuti i dići ruke od sebe i života. Hoćemo li kukati nad kartama dobivenim od života (okolnostima, obitelji, poslovima) ili ćemo napraviti limunadu od dobivenog limuna. Pa, stoga, za one koji žele kreaciju Radosti&Svjetla u svojim životima, predlažemo brzu listu provjere za dobitni poker života (s kojim god ga igrali kartama):


4 zlatna čarobnjačka pravila za dugovječnu sreću u kockarskim igrama Postojanja.


= IGRA DUHA: gubiš ako zaboraviš da si Duh i povjeruješ da si samo tijelo, a pobjeđuješ kad se sjetiš tko Si – Veliki Duh u fizičkom tijelu. = IGRA EMOCIJA: gubiš ako se vežeš za objekt voljenja, pobjeđuješ ako slobodno voliš. = IGRA UMA: gubiš ako misliš da si svoje misli, pobjeđuješ ako vidiš svoje misli, gledaš ih nevezano kao film. = IGRA MATERIJE: gubiš ako svoju vrijednost mjeriš materijalnim stvarima (zidovi, limovi, platika, papiri/čitaj: nekretnine, auti, kartice...), a pobjeđuješ ako znaš da je ŽIVOT I SVE ŠTO DONOSI VRIJEDNOST sama po sebi, remek djelo u kojem sudjeluješ i kojem svjedočiš.


Plus, Dva sveta zakona yina i yanga:


+ DJELOVANJE: AKTIVNOST donosi neuspjeh kad djeluješ sebično, posesivno i manipulativno, a uspjeh kad slušaš tihi glas svoga srca i djeluješ na dobrobit cijelog svemira: sebe, i drugih

  • MIROVANJE: PASIVNOST donosi neuspjeh kad dopustiš da te strah i nesigurnost blokiraju da učiniš djelo ispravnosti, a uspjeh kad su u pitanju „božanska posla“: kad učimo strpljenju i vježbamo pustiti božanskoj volji da, u pravo vrijeme i na svoj tajanstven način, izvede čudo života bez našeg uplitanja i htijenja.

  • I, zaključno, kozmičko trojstvo Vječnosti:

Što siješ, to žanješ. Kako na nebu, tako i na Zemlji. Sve je u savršenom redu (sve ima svoje kada i zašto).

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram