Blagoslov Kozmosa

Večerašnji pun Mjesec dar je Neba za iscjeljenje repova/ostataka najnesvjesnijih, najtamnijih, obrazaca: donosimo prijedlog protokola.

VIJESTI KAŽU: svibanjski "Super Mjesec" biti 14 posto veći i 30 posto svjetliji od svih drugih punih mjeseca u 2012. Znanstveni izraz za taj fenomen je "mjesec u perigeju". Perigej je točka na putanji nekog tijela u orbiti oko Zemlje u kojoj je tijelo najbliže Zemlji. Američka svemirska agencija NASA najavila je da će Mjesec varirati u veličini, zbog ovalna oblika mjesečeve orbite. Mjesec slijedi eliptičnu putanju oko Zemlje koja je s jedne strane ("perigej"), oko 50.000 km bliže od druge ("apogej"). Puni mjesec u perigeju Mjesečeve orbite čini ga iznimno velikim i svijetlim. Takav će slučaj biti 5. svibnja u 17:34 sati po srednjoeuropskom vremenu (CET) kada Mjesec dosegne perigej. Samo jednu minutu kasnije, Mjesec će se postrojiti sa Zemljom i Suncem kako bi postao veličanstveno pun. Vrijeme je gotovo savršeno, ističe NASA.

MI ZNAMO: Mjesec je najdublje u nama, a njegovo maksimalno osvjetljavanje znači osvjetljenje naših sjena. Zato, pogledajmopobliže duhovno-energetski značaj ovoga i što ćemo s njim.


Simbolizam Mjeseca


Simbolizam Mjeseca očituje se u korelaciji sa simolizmom sunca. Njegove dvije najublje značajke oproizlaze prvo odatle što je mjesec lišen vlastite svjetlosti i što je samo odraz sunca; a drugo, odatle što prolazi kroz razne mijene i mijenja oblik. Zbog toga mjeec simbolizira ovisnost i ženski princip (osim iznimno) kao i periodičnost i obnovu. U skladu s tim, on je simbol preobrazbe i rasta. Ujedno i simbol biološkog ritma, vremena koje prolazi te posredne, postupne, hladne spoznaje. Mjesec, noćno nebesko tijelo, metaforički evocira ljepotu, ai svjetlost u mračnom bespuću. Ali, budući da je ta svjetlost tek odraz sunčeve svjetlosti, mjesec je samo simbol spoznaje putem odraza, to je ste teorijske, pojmovne, racionalne spoznaje. Stoga mu je blizak simbolizam sove. Zbog toga je mjesec isto tako yin nasuprot suncu koje je yang – on je pasivan, receptivan. Mjesec donosi kišu: kao pasivan i kao donosilac vode, on je izvor i simbol plodnosti. U vezi je s praiskonskim vodama i uzrok njihovoj pojavi. U hinduizmu je Mjesečeva kugla završetak puta predaka. Oni tu ne gube stanje individualnosti, ali ostvaruju cikličku obnovu: tu se dovršeni oblici rastaču, a nerazvijeni oblici emaniraju. To je u vezi sa Šivinom ulogom proebražavatelja, kojemu je znamen mjesečeva četvrt. To ciklično kretanje (raza rasta i smanjenja) može se dovesti u vezu s Januosvim lunarnim simbolizmom: mjesec istodobno predstavlja vrata neba i vrata pakla, Dijanu i Hekatu, pozitivni i negativni aspekt Mjeseca. Mjesec, kojeg je vidljiv krug jednakih dimenzija kao i krug sunca, u astrologiji ima osobito važnu ulogu. Predstavlja pasivni, ali plodni princip, noć, vlagu, podsvijest, imaginaciju, psihiku, san, prijemčivost, ženu i sve što je prolazno, nepostojano i podložno utjecajima (analogno njegovoj astronomskoj ulozi odražavanja sunčeve svjetlosti). Mjesec ispuni zodijački krug za 28 dana i neki povjesničari smatrau da je Mjesečev Zodijak od 28 postaja stariji od Sunčeva zodijaka od 12 znakova: to objašnjava važnost mjeseca u svim religijama i tradicijama. Budisti vjeruju da je Buddha meditirao 28 dana pod stablom smokve, to jest jedan lunarni mjesec, odnosno potpuni ciklus našeg sublunarnog svijeta, prije nego je dosegao niravnu i savršenu svijest o tajnama svijeta. Brahmani naučavaju da je iznad ljudskog stanja 28 anšeoskih ili rajskih stanja, to jest da se mjesečev utjecaj osjeća jednako i na suptilnom, nadljudskom planu kao i na fizičkom. Hebreji dovode u vezu Mjesečev Zodijak s rukama Adama Kadmona, univerzalnog čovjeka – budući da je 28 broj riječci cHaLal = život i broj članaka na prstima obiju ruka. Mjesec je isto takoi simbol sna i nesvjesnog, kao noćnih vrijednosti: irske zakletvene formule ga koriste kao jamca, a u Dogona, blijedi lisac Yurugu, gospodar vradžbine jedini koji poznaje prvu riječ boga što je u čovjeku samo u njegovim snovima.


Večerašnja Meditacija


A nesvjesno i san dio su noćnog života. Mjesečev simbolički sklop i simbolički sklop nesvjesnog povezuju s noći elemente vode i zemlje, sa svojstvima hladnoće i vlažnosti. Zbog toga osamnaesta arkana Tarota – Mjesec ili Suton – predstavlja Suočenje sa Sjenom (više o tome ovdje jer je ključno za večerašnji proces kojeg imamo prilike odraditi sa sobom). Dakle, večerašnji događaj bliskog Mjeseca događa se u blagdanu svijesti Wesak (više o tome ovdje) – no, skraćeno, to je rođendan Buddhe tijekom kojeg, pogotovo ove godine, na Zemlju kroz energetske portale poput Mount Shaste i drugih stižu eskadroni svjetlosnih bića iz svih dimenzija, realiteta i galaksija, a preko Mjeseca i Venera, najbližih zemljinih pratitelja. Dolaze podržati proces uzlaza svijesti u svjetlost, a time i nas. No, da bismo uzašli, da bismo prosvijetlili duhom i tijelom, potrebno je oCjelovljenje - a ono predstavlja integraciju/ujedinjenje pozitivnog i negativnog u nama. I eto nas kod Sjene. Kao što vidite, proces priprema, najjače moguće obilježen iscjeljivanjima sebstva na svim razinama (psihičke oscilacije, mentalne bure, fizička stanja od pospanosti za nesvijest do radosnih euforija) traje već neko vrijeme, a s 2012. se žestoko intenzivirao.

Stoga večeras, imamo jedinstvenu priliku i fizički manifestirati ovaj proces, jer nas doslovno, fizički, podržava Mjesec svojom blizinom i vibracijom.


1. Psihološki aspekt: stanemo ili sjednemo mirno, s uspravnom kralježnicom i opustimo se, od tabana do tjemena, dahom. Potom obratimo pažnju na svoje misli – pogotovo one mračne, negativne (o sebi, svijetu...) sve strahove, sumnje, slabosti. Jedan po jedan pogledamo, unutarnjim okom, unutarnjom percepcijom: neki mogu izgledati kao fleke, drugi kao čavli, kako vam dođe, kako vam se učini, prvo što doživite jest ispravno. I zatim, uzmite (lijepo strpljivo i temeljito) svaku fleku na dlan, udahnite srebrnu mjesečevu svjetlost u nju i dišite dok se ne pretvori u bisernu kuglu svjetla, a potom je, kao malu svjetlosnu lopticu, bacite u svjetlost Mjeseca.

2. Energetski aspekt: uz ovo, pratite reakcije u tijelu. Gdje vam je hladno, gdje vas štreca, gdje je prevruće – jednostavno, detektirajte gdje je bilo što drugačije od uobičajenog. U tijelu su pohranjeni misaoni i emotivni obrasci, pa zato polako promatrajte sebe, od glave do pete. Kada naiđete na sumnjivo mjesto, udahnite srebrnu svjetlost mjeseca do mjesta i na mjestu izdahnite. I tako onoliko puta dok ne osjetite kako je srebrna svjetlost sve rastočila – u svjetlost.

3. Duhovno zaokruženje: kao što znamo, srebrna i zlatna vibracija su osnovne gradivne jedinice našeg svjetlosnog tijela. Stoga se po završetku vježbe povežite sa Suncem, Mjesecom i Zemljom: udahnite srebrnu vibraciju kroz tjeme i tabane istovremeno (fizički jasno kroz nos, ali sviješću kroz tjeme i tabane) i izdahom je pohranjujte u tijelo dok ne osjetite da je svo srebrnog sjaja. Potom isto učinite sa zlatnom vibracijom. Potom se sviješću povežite sa srcem zemlje, udahnite njenu vibraciju kroz tabane, osjetite kao putuje preko kralježnice do tjemena i kroz njega do iza neba, a kako prolazi kroz vas – vi svjedočite kako se zlatna i srebrna isprepliću u vama i oko vas u čudesnu platinastu vibraciju. Uživajte.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram