II. Svećenica

Misteriozne, fluktuirajuće energije Mjeseca najbolja su slika Visoke (po)Svećenice: ovdje je sve o ritmu, promjeni i izmjeni stanja.

Ona predstavlja žensku stranu nas, unutrašnjost i intuiciju. To je žena koja bira ići svojim putem, ne u gomili. Ona pokazuje da je moguće kormilariti svojim životom, na svoj način, svojom individualnom unutarnjom navigacijom. Ako je muškarac zainteresiran za ženu koju predstavlja Svećenica, velika je vjerojatnost da mu je ona potpuna enigma, da ne može ni naslutiti želi li ona odnos s njim, istim putem, je li stvarno ledena ili je to maska:


Pasivnost: • Ostati neaktivan i povući se iz uključenog djelovanja • Dopustiti događajima da se zbivaju bez uplitanja • Receptivnost utjecajima • Ostati smiren, pasivan, strpljiv

Zaranjanje u nesvjesno: • Korištenje svoje intuicije • Traženje unutarnjeg vodstva • Vjera u svoj unutarnji glas • Otvaranje snovima i imaginaciji • Svjesnost šire stvarnosti

Uviđanje potencijala: • Razumijevanje mogućnosti • Otvaranje onome što može biti • Uviđanje skrivenih talenata • Dopuštanje rasta i razvoja • Dopuštanje onome što je tu da procvjeta

Osjećanje tajne, misterija: • Gledanje iza očitog • Ulaženje u „zabranjeno“, skrivenu zonu • Otvaranje nepoznatom • Sjećanje nečega važnog • Osjećanje nečega skrivenog i tajnog • Svijest o sjeniVisoka Svećenica: uspravna * Ključne riječi


Ženski princip, podsvjesno, više sebstvo, duhovnost, dubooki osjećaji, razumijevanje, pasivnost, neaktivnost, intuicija, refleksija, receptivnost, povlačenje, mir, samoća, prostor, vrijeme za sebe, smirenost, strpljenje, dstanca, neovisnost, samodostatnost, unutarnji resursi, slijeđenje svog puta, unutarnji glas/vizija, uvidi, unutarnji rad, čuvar, mudrost, ezoterija (okultno), znanje – podučavanje&učenje, duhovnost, meditacija, svetost, mudra/misteriozna žena, svetost, savjetovanje i savjet, tajne, skriveno, tajni plan, motivi, povjereljivost, sjećanja, plodnost, rađanje, hormoni, ženski ciklus, raspoloženja, snovi, prošli životi, mašta, balansiranje muških i ženskih aspekata, sijanje sjemena, razvoj ideja, unutarnji potencijal, shvaćanje svojih darova/talenata


Svećenica je astrološki povezana s Mjesecom, primalnim ženskim principom, podsvjesnim, intuitivnim, misterioznim, memorijama, prošlosti, vodom. Predstavlja znak Riba, zajedno s Obješenim te Pažem/Princezom Vode. Ribe su povezane s duhovnošću i psihičkim moćima. To su sanjari koji često djeluju odsutni ili na nekim drugim razinama. Njihov izazov je zadržati i njegovati svoje duhovne darove, i istovremeno funkcionirati u fizičkoj stvarnosti premda im se taj svijet često može učiniti okrutnim. Učenje im je naći ravnotežu između duhovnog i fizičkog.


Na kabalističkom Stablu života, Svećenica se nalazi na stazi broj 13 koja povezuje sefiru Keter (Krunu, Izvor) sa šestom sefirom, odnosno Tifaretom (Ljepota, Ravnoteža, Duhovnost, Sin Božji). Slovo koje nosi je Gimel koje na đidišu znači deva – deva je životinja sposobna prolaziti pustinjama noseći svoje resurse vode u sebi. Velika Svećenica je i povezana s ostalim dvojkama velike arkane: Pravdom (čiji broj 11 daje zbroj 2) te Posljednjim sudom (čiji zbroj znamenki 20 daje broj 2).


Šesta Sefira Tifaret leži na pola puta između Božanskog izvora Ketera i fizičkog svijeta Malkuta (desete sefire Kraljevstvo/Fizički svijet). Uloga Tifareta je harmonizirajuća i transmutirajuća: sva duhovna energija koja dolazi iz izvora mora proći Tifaret da postane fizička, a sva fizička energija mora proći kroz njega da se spiritualizira. Tifaret jena Drvetu Života jedinstven prema činjenici da je povezan sa svim ostalim sferama života tj. sefirotima osim s Malkutom (fizičkim svijetom): uloga mu je integrirati energije svih ostalih sefirota i predstavlja most između Izvora, Božanskog i fizičkog svijeta.


Luda je na svom putu razvila svjesnu spoznaju i mušku snagu putujući stazom Maga do Binaga, ali svjesno i razumsko razumijevanjeje samo po sebi beskorisno bez uravnotežujuće nesvjesne i ženske strane. Na stazi Maga Luda jenaučio što može učiniti i Mag mu je pokazao koja sve oruđa i alate ima na raspolaganju. No, sada Luda treba promisliti o svemu tome, prije nego pogriješi s naglom odlukom. Razmisliti duboko o tome što je ono što želi učiniti sa svojim novootkrivenim znanjem o upotrebi svojih talenata. Da bi to učinio uspješno, Luda mora razviti novo znanje: ono svijesti o nesvjesnom, podsvjesnom, i tek tako će dobiti pristup svojoj intuiciji, unutarnjoj viziji i unutarnjem glasu. Mora razumjeti i primjeniti svoje unutarnje znanje i skrivene dubine ako želi uspjeti u svom pothvatu, te preživjeti. Upravo će kroz svoju podsvjesnu svijest i više sebstvo ostvariti svoju vezu s izvorom, na putu do Ljepote (Tifaret).


Kako ulazi na stazu 13, Luda prvi puta sreće svoju Višu Svijest i svoje podsvjesno, u liku Velike Svećenice. Upravo će se na njenu energiju i znanje oslanjati u tamnim i usamljenim vremenima. Shvatit će da je ona jedina kojoj može vjerovati i na koju se može osloniti nakon što primi kriv savjet ili pogrešno vodstvo od drugih, ili čak svog ega. Nakon što nekoliko puta završi u slijepoj ulici ili počini jezive izbore, naučit e joj vjerovati kao nikom drugom – jer ga ona poznaje iznutra i izvana kao nitko drugi. Ona je čuvarica ezoternog i okultnog znanja. No, prije svega, Luda mora zaraditi njezino poštovanje i zadobiti povjerenje: tek tada će ona svoje znanje podijeliti s njim, kada ga procjeni vrijednim primanja i sposobnim življenja istoga.


Duhovne lekcije


Visoka Svećenica sjedi odjevana u blavu haljinu i zaogrnuta plaštom što pokazuje njezin interes u isključivo duhovne teme. Na njenom srcu je križ koji predstavlja četiri elementa (vatru, vodu, zrak i zemlju) i četiri smjera (istok, zapad, sjever i jug). Križ, također, predstavlja i ravnotežu u čijem se centru nalazi Izvor tj. Božansko. To znači da ona ima duboko poznavanje svih četiriju elemenata i svih strana svijeta te stoji ravnopravnom Božanskom u svom ženskom aspektu Boginje – ženskom aspektu Izvora tj. Božanskog.


Na svojoj glavi ima dijademu u obliku roga, s globusom što vrlo nalikuje prikazima egipatske boginje Hathor – boginje ljubavi, ljepote, užitka i majčinstva koja je dočekivala mrtve na prijelazu u slijedeći život. Ovo povezuje Veliku Svećenicu s procesom rađanja i svima onima koji se iz fizičkog svijeta vraćaju u duhovni dom. Veliki žuti mjesec pod njezinim nogama simbolizira to kako refleksijom na život ili neku životnu situaciju, prirodno dolaze informacije i odgovorni o njoj. U svojoj ruci, ona drži svitak kojemu je otkriven samo dio: slova TORA sujasno vidljiva. Ovo predstavlja najsvetiju knjigu u judaizmu, iz koje se čita tijekom svetih ceromonija, ali i znanje života TAROT čije ime dolazi od ROTA – rotirati, rota-taro- jer su informacije pohranjene u kartama koje se vrte, okreću i svaki put, svojim novim spojem ili kombinacijama daju neko novo znanje i informacije. Za razumijevanje ovog znanja je potrebno mnogo strpljenja i samodiscipline te vremena: samo oni s najvišim darovima i umijećima su opremljeni za ovaj zadatak. Jedna sitna pogreška, i informacije se lako protumače krivo.


Visoka Svećenica je čuvarica najsvetijeg znanja i mudrosti, ali ga otkriva samo onima koji su vrijedni toga: onima koji su posvetili vrijeme i trud da potpuno razumiju značenje i poštuju ga. Jezik Visoke Svećenice je često apstraktan, pun metafora, simbola i arhetipova. Trud i strpljenje su potrebni da se razotrkiju te tajne. Ona nas podsjeća da ponekad trebamo ići dublje da saznamo odgovore jer sve nije očito na neki prvi pogled. Da kopamo duboko.


Okružena je bijelim i crnim stubom. Crni na sebi ima napisano slovo B, što simbolizira – baš kao i runa tog slova Berkana – ženski aspekt intuicije, maštovitosti, kreativnosti, receptivnosti, pasivnosti i suosjećanja, zapravo podsvjesno; Bijeli stub nosi slovo J što predstavlja muški aspekt fizičke snage, logike, praktičnosti, akcije i agresije, odnosno svjesno. Slobo B i J predstavljaju Boaz i Jakin, što su bila imena dva stuba u mističnom hramu cara Solomona. Niti jedan nije funkcionalan sam za sebe, nego zajedno: zato bijeli predstavlja Svećenicinog partnera, Maga: dok je on majstor svjesne moći i svjetskog znanja, Svećenica je majstorica nesvjesnih tajni i moći, unutarnje svijesti i ezoterijskog znanja. Mag radi s egom, Svećenica s višim sebstvom, stabilizirajući tako Magovu mušku silu. Svećenica pomaže Magovoj savjesti, prije nego on odluči djelovati: upućuje ga da napravi refleksiju prije akcije i održava njegovu vezu s božanskim Izvorom. Prava kreacija počinje tak kada se Mag i Svećenica u nama ujedine.


Svećenica sjedi uspravno i ponosno ispred vela. Okružuje je šipak, koji simbolizira planove, ideje, mogućnosti i sve ostale forme kreacije koje sijaju u nama. Iza vela se nazire voda. Sam veo simbolizira tanku granicu koja leži između svjesnog i podsvjesnog. Svećenica sjedi okrenuta leđima velu i gledajući fizički svijet: oči su joj duboki oceani drevnog znanja: ne gleda svojim fizičkim očima, ta vrsta vida joj je čak nepotrebna, nego unutarnjom vizijom. Ušla je duboko u ocean nesvjesnog da dobije razumijevanje o njem. Tajocean predstavlja podsvjesni svijet u kojem je svo ezoterijsko znanje, mudrost i sjećanja na prošle i buduće živote: taj ocean sadrži ključeve i istine o pravoj svrsi naše duše i predstavlja naša vrata u božansko. Svećenica je njime proplivalamnogo puta i poznaje svaki njegov i najmanji dio, uključujući i mračne dubine.

Ocean, također, predstavlja Univerzalno znanje i Akaša zapise: Svećenica nudi prolaz, ili most, svijetu duha – božanskom. Mediji, vidovnjaci... poznaju njezinu pravu prirodu jer im upravo ona pruža informacije iz duhovnog svijeta u fizički.

Svećenica sjedi mirno i staložena. Može tako satima, jer treba biti mirna, iznutra i izvana. Ponekad djeluje da je u stalnoj meditaciji, što nas podsjeća da bismo – ako želimo čuti svoj unutarnji glas ili dosegnuti svoju intuiciju – trebali biti mirni i tihi. Ona nas podržava da meditiramo, kako bismo njezin glas – porukenjezine tišine – jasno čuli. Također, podsjeća nas da je potrebno strpljenje kada pokušavamo čuti taj unutarnji šapat. Svećenici je potrebno vrlo malo akcije ili djelovanja, ona jednostavno preferira samo – biti. Voli svoju samoću i privatnost kako je buka i gužva ne bi omele u njezinoj pravoj svrsi. Njena pojava u očitanju će uvijek ukazati da nije vrijeme za akciju nego povlačenje, refleksiju i meditaciju prije nego se odlučimo na slijedeći korak.


Povezana je s Mjesecom:i njegovom svijetlom i tamnom stranom te njihovim tajnama. Mjesec simbolizira njezinu duboku imaginaciju, osjećaja, sjećanja, raspoloženja i nesvjesne težnje. Mjesec joj i pomaže kada putuje mračnim predjelima, jer osvjetljava tamna i skrivena područja. No, u svom mračnom aspektu, ona može čuvati tajnu dugo vremena. Mjesec također predstavlja vrijeme spavanja kada san dopušta podsvjesnom, Svećenici, da izroni sa svojim porukama i pozove nas. Zato nas ona traži i da obratimo pažnju na svoje snove – da ih zapisujemo, ili vodimo njihov dnevnik jer informacije iz njih sadržavaju važne upute i odgovore koje nam ona pruža.

Mjesec, kao i Svećenica, predstavlja žensku stranu stoga i plodnost, hormonske utjecaje, menstrualni ciklus i tajnovitu stranu ženske prirode te oscilacije raspoloženja. No, Svećenica zna raditi s magičnom mjesečevom energijom – nije pod njezinom kontrolom, nego ona kontrolira nju. Svećenice i čarobnice svih kovena upotrebljavaju njezino znanje baš kako bi u život unijele najviše od te energije.


Zbog svega ovoga, pojava Svećenice u očitanjima je ponekad zahtjevna za interpretaciju jer je sama tajnovitost dio njezine prirode. Ona je tajanstvena, pomalo odsutna i ne baš primarno komunikativna. Ne daje tako lako informacije koje se traže: njoj se treba pristupiti na odsutniji način. Ponekad je potrebno postati ona, da bi se otkrile te informacije. Potrebno je ući duboko u sebe da se dobiju odgovori. Ona doslovno kaže „duboko unutra, ako si iskren sa sobom, znaš što trebaš učiniti i koje je rješenje tvojim problemima. Zato idi, otkrij to sam i imaju više samopouzdanja“.


Divinacija


Svećenica je karta misterija, mirovanja i pasivnosti. Kad se pojavi, nije vrijeme za akciju i kretanje dalje. Nego za povlačenje od situacije i svih vanjskih ometanja, da se u miru može reflektirati na situaciju i sve aspekte igre. Bilo bi mudro tada provesti neko vrijeme u samoći, dopuštajući stvarima da se slože, a mi dobijemo jasniju sliku o tome što se događa, iz mira. Da smo u vremenu kada se treba preispitati – jesmo li stvarno nezadovoljni svojim odnosom, ili zapravo nekim dijelom sebe, pa to projiciramo u odnos... i tako redom.

Svećenica je znak da trebamo uroniti duboko u sebe, puno dublje od površine jer su na njoj stvari skrivene, a u dubini se događa mnogo više nego mislimo i potrebno je da doznamo što. To može biti nečiji skriveni motiv ili plan kojeg smo nesvjesni, ali i zbivanje u našem nesvjesnom: stvari mogu biti unutarnje ili vanjske pojavnosti, ali poanta je da su nam trenutno nepoznate i da se trebamo povući da bismo ih ispravno osjetili.

Iste obrasce možemo ponavljati godinama, životima... dok se ne zaustavimo i promislimo ima li bolji način da živimo svoj puni potencijal koji nas čini sretnima. Svećenica ima beskrajno strpljenje: sjedi mirno i čeka koliko treba da čujemo njezin šapat iznutra. Garantira nam da što više sjedimo u miru sami, ovojeni od vanjskih ometanja – to nam biva jasniji njezin glas i riječi iz njega. Nije ih uvijek lako razumjeti, pa nas često Svećenica i zbunjuje, frustrira, no... ona strpljivo ponavlja svoju poruku: „sve što trebaš znati, većznaš unutra, samo uroni“.

Dakle, strpljenjem ćemo dosegnuti ključeve koje tražimo. Neće svi uspjeti. Samo hrabri i oni spremni suočiti se s dobrim i lošim, i oni spremni potpuno vjerovati svojoj intuiciji – no praksa donosi uspjeh, kao i u svim stvarima, pa tako i u življenju svoje Svećenice.


Ona nas, u praksi,podsjeća da je nešto skriveno od nas – da nam netko ne govori ili pokazuje sve te da se ne uzdajemo u činjenice. Na nama je da otkrijemo tko i što, uzdajući se u svoj osjećaj iznutra, iz jajnika – onaj tih i miran, jer inuticija nije nikad glasna i bučna, uvijek mirna. Nekad griješimo misleći da je naš osjećaj naša intuicija – nije, ako je nemiran. Intuicija je uvijek staložena, kao Svećenica. Ona poziva da intuiciju koristimo redovito jer je tako razvijamo do maksimuma.


No, u divinaciji njezino prisutstvo može ukazivati na tajnu koju skrivamo od drugih. Njena povezanost s Mjesecom govori da je vrijeme za refleksiju, posebno povezanu s prošlošću i događajima tamo. Možda se zbilo nešto što nas je „smrznulo“ pa smo od straha pobjegli od svoje intuicije? I tako redom... Njeno prisutstvo, također, može ukazivati da na sadašnju situaciju utječu događaji iz prošlosti vrlo intenzivno, kao i na to da se trebamo sjetiti nečeg važnog, jer je ona i karta sjećanja.

Može govoriti i o tome da smo mi sami, ili netko blizak, u stanjima dubokih osjećaja te emotivnih oscilacija. Promjene raspoloženja ili emotivna nestabilnost možda imaju svoje korijene u hormonskoj neravnoteži što utječe na osobnu percepciju situacije. Vezano uz trudnoću, njena pojava govori o visokoj plodnosti.Sjeme šipka oko njezine pojave ukazuje da sijemo nešto što je će izrasti u nešto veliko.

U pitanjima odnosa govori o tome da netko od partnera nešto skriva od drugog, ili da se mudro povući iz odnosa u smislu ne jahati na razvoju odnosa, nego svoje osobnosti, kako bi se razvio vlastiti osjećaj sebstva i vrijednosti. Govori da se treba donijeti značajna odluka.U toj fazi, partner može djelovati odsutno ili teško dohvatljiv, nezainteresiran... To jest zabrinjavajuće stanje za odnos, ali je nužno potrebno: jednom kada završi period povlačenja, otvorit će se nove dubine i spoznaje, a bolje znati prije što je istina, nego gubiti vrijeme i energiju. Ako treba donijeti odluku, Svećenica savjetuje mirovanje, nikako djelovanje: dajmo si vremena osjetiti i razmisliti. Ona je sva povezana s vremenom i slijeđenjem unutarnjeg vodstva, ne utjecajem drugih.

Također, može ukazivati da smo sreli nekoga s jakim psihičkim moćima ili duhovnom povezanosti s Izvorom, ili osobu koju znamo iz prošlih života. Svećenica i savjetuje vrijeme povlačenja i privatnosti. Predstavlja ženu koja živi sama i čuva svoje tajne za sebe. Ukazuje da nam je potreban osobni prostor, u tom smislu odmak od odnosa. To može biti tajanstvena ženska osoba kojoj smo privučeni, koja izvana izgleda hladno i nezainteresirano. Ako predstavlja našeg partnera, može govoriti da je to osoba koju nikada do kraja nećemo razumjeti: koliko god vremena provedemo zajedno, uvijek će postojati područja koja će nam biti nedostupna, zbog toga što je ta osoba jednom nogom izvan ovog svijeta i u njega može pobjeći po svojoj volji.


Svećenica nas i poziva da postanemo svjesni svog punog potencijala. Da se sjetimo talenata koje smo donijeli u ovaj svijet. Da pustimo svoje sjeme, i neka se razvije; da budemo otvoreni mogućnostima spoznaje svoje osobne veličine i moći te uzagajamo svoje prirodne talente i puštamo ih da spontano cvatu.

Poput svog muškog partnera Maga, Svećenica je učenica i učiteljica-tajni, duhovnosti, samospoznaje i intuicije. Zato može značiti da razvijamo svoja znanja o ovim područjima, ili da bi bilo dobro za nas da proučavamo psihologiju, meditaciju, Tarot, medijumstvo te duhovnu znanost. To je mudra žena koja vidi i zna, isjeliteljica, vidovnjakinja, medij, Tarot konzultant.

Zajedno s Obješenim i Princezom Vode predstavlja osobu u znaku Riba, a jedna od lekcija Riba je da svoje snove i ideje ostvare izvodeći ih iz sjemena na svjetlo dana fizičke stvarnosti. Mnogo Riba su nježni, osjetljivi i maštoviti te kreativni pojedinci s jakim psihičkim moćima koji često ovaj svijet doživljavaju grubim mjestom za život, pa imaju sklonost povući se kada stvari postanu teške ili neugodne. Trebaju naučiti lekciju ravnoteže na način da prežive bez da žrtvuju svoju senzitivnost.

Ponekad se Svećenica javlja u divinaciji kada čovjek jednostavno želi da ga se ostavi na miru, samog sa sobom. Okolina obično ne razumije tu potrebu za bivanjem sa sobom, prevodeći je kao čudnovatost i samoću, uslijed čega su spremni isforsirati čovjeka da se druži dok je sve što on želi mir i tišina daleko od svih.

U životu je ključna ravnoteža između Svećenice i Maga: ravnoteža primarnog muškog i ženskog principa naše svijesti je tema kada se ona pojavi. Danas žene često potiskuju svoju žensku stranu, da bi se natjecale s muškarcima u poslu, sportu i odnosima... To rezultira gubitkom svoje nježne, hraneće ženske strane. Ona nas poziva da uđemo unutra, u sebe i nanovo uspostavimo tu ravnotežu.


Svećenica naopako - Ključne riječi


Odsječenost od intuicije, ignoriranje unutarnjeg poziva, nedostatak znanja, nedostatak duhovne svijest, nedostatak samopovjerenja, ne slijeđenje svog puta, ne slušanje savjeta, nestrpljenje, frustracija, naglost, neshvaćen potencijal, nerazvijanje, nesvjesnost o svojim talentima, vrijema za akciju i izlaske, povratak u društveni život, završetak perioda izolacije, nedostatak ženskih prijatelja, želja da se bude ostavljenim na miru, neravnoteža, osjećanje neženstvenim, pretjerana muškost, hormonalne neravnoteže, menopauza, problemi s plodnosti, emotivno-mentalneneravnoteže, noćne more, otkrivanje tajni, gubitak povjerenja, pretjerano oslanjanje na medije, vidovnjake, izdaja, neugodna sjećanja, gubitak povjerenja, praznovjerje, ispraznost, taština, lijenost, naivnost.


Kada se Svećenica okrene, govori da ne slušamo svoju intuiciju ili da imamo probleme da je čujemo. Poručuje da si ne vjerujemo i nemamo vjere u donošenju ispravnih odluka. Priča o tome kako puštamo druge i njihovo mišljenje da utječu na naš život i odluke, dok duboko u sebi čujemo nešto drugo, ali to ignoriramo. Isto tako, govori da nam možda netko iz okoline i upućuje pravi savjet, ali mi ne želimo čuti.

Priča o stanjima kada se držimo zaposlenima, da se odvratimo od vlastitih promišljanja, nadajući da će se problemi sami riješiti. Možda smo preplašeni zaustaviti se i ući unutra od straha što možemo tamo naći? Odluke tada se čine bolne i teške, a istina šokantna, pa čovjek odabere pobjeći od nje.

Okrenuta Svećenica govori da je čovjek cijelo vrijeme zaposlen, zaposlen trčanjem okolo i da nema vremena stati ni mirno sjesti. Ili da smo užasno nestrpljivi i frustrirani ako se stvari ne odvijaju brzinom kojom želimo. Poručuje da trebamo usporiti i smiriti se. S druge strane, može upućivati da smo se previše ulijenili sjedeći okolo i da ne djelujemo, na svoju štetu. Kada je okrenuta najviše upozorava da je vrijeme da sjednemo u miru sami sa sobom, provedemo neko vrijeme usprkos hektičnim okolnostima i tiho razmislimo o sebi i svom kretanju dalje u životu – koji su nam ciljevi, koje potrebe...

Istovremeno, može upućivati da previše vremena provodimo u samoći, izbjegavajući kontakt s drugima uslijed čega je vrijeme da se vratimo aktivnijem načinu života, sretnemo s prijateljima ili steknemo nove.


U okrenutom položaju, ukazuje da ne koristimo svoje talente u punom potencijalu, i to znamo na nekoj dubojoj ravni: trebamo pustiti svoje sjeme da cvate kako bismo bili potpuno i istinski sretni. Okrenuta, također, govori o povratku u odnos, te završetku vremena odvajanja i distance. Ali, i govoriti o teškoj odluci da se ostane u samovanju, bez partnera. Upozorava i na odsječenost od svoje ženske strane te da čovjek nema pravi pristup svojim istinskim osjećajima. Moda se ponaša pretjerano hladno ili poslovno, formalno, ili osjeća neprivlačno.

Govori i o mogućoj izdaji od strane žene, mogućnosti otkrivanja tajne ili uništenja povjerenja u odnosu sa ženskom osobom. Prisutstvo nje ovako okrenute može najaviti iskakanje neželjene intrige ili tajne u čovjekovu životu što će mu donijeti mnogo stresa.


Također, pod utjecajem nje okrenute mogu izroniti neželjena sjećanja, a snovi postati noćne more, teške za pamćenje i nemoguće za interpretiranje. Opasnost može biti blizu, a mi nesposobni je osjetiti, osjećajući se samima u mraku. U toj fazi se medijumi teško povezuju sa svojim izvorom informacija i ono što primaju je zbunjujuće i nepouzdano. Isto tako može ukazati na osobu koja provodi previše vremena konzultirajući se s medijima, dok bi trebala jačati vlastitu intuiciju.

Menstrualni problemi, također, mogu biti ukazani pojavom okrenute Svećenice: hormonalni ciklus je poremećen ili na njega utječu jake promjene raspoloženja i emotivni izljevi. Također, može biti naznačen problem s trudnoćom uslijed stresa. Može i govoriti o problemu trudnoće i roka poroda. Govori o psihičkim problemima izvan kontrole, koje je najbolje liječiti biljkama u ovoj fazi.

Upućuje i na praznovjerje i površnost, bilo u pitanjima romansi ili učenja. Nedostaje joj dubine i hvata se za intrigantne površnosti, i svoj uspravni duhovni sveti moment, zamjenjuje onaj gluposti i površnosti: mistik postaje šarlatan.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram