Put Pobjede: Moć Volje

Jedine pobjede u životu koje osvojimo su one u kojima smo, sa svojih sto posto energije, ujedinili sve svoje snage (duhovne, emotivne, mentalne i fizičke) u jasnoj namjeri i slici, vođeni pitanjem koji je cilj i kojim snagama raspolažem da ga ostvarim.

1. Prava akcija proizlazi iz ovladanih strahova: glavne životne bitke nisu s vanjskim neprijateljima, nego sa sobom. To su najveće borbe: one unutarnje koje se događaju u čovjeku kada se sukobljava sam sa svojim strahom, nesigurnošću... i konačno skuplja odlučnost i namjeru da krene u akciju. No, borba sa sobom i uspjeh ostvaren u njoj je poligon za „bitke“ sa Svijetom i Životom. Zato je prvi presudni korak ostvarenja svojih želja.

2. Pobjedu donosi definiranje ciljeva i namjera: umijeće osvještenja iskonskih ciljeva, njihova postavljanja kroz prioritete, a shodno svom osjećaju privrženosti do upornog i odvažnog realiziranja. U zanosu ove energije, mudro je provjeriti jesu li ti ciljevi razumni i izvedivi, da se izbjegnu pretjerana ambicioznost, dominacija i forsiranje. Moć usmjerene namjere je najjača sila svemira: stoga je mudro prije svakog projekta uputno precizirati što se točno želi njime postići, na koji način, odrediti potencijalne saveznike i izazivače te predvidjeti moguće povoljne i nepovoljne okolnosti, a sve zbog efikasnosti potrošnje (ulaganja) energije.

3. Istinski uspjeh donosi Svijest o pravim motivima: mudro se zapitati „što me pokreće, usmjerava, vraća snagu i momentalno razbuđuje“: to je istina srca i pravac za optimalno djelovanje.

4. Pravu snagu pruža Svijest Srca: tek kretanje iz njega, vođeno porivom za ostvarenjem najdubljih želja, daje fokus i snagu – fokus da se istovremeno „drže na uzdi“ tj. usklađuju želje, impulsi, ideje, vanjske okolnosti i unutarnje iskačuće misli, a snagu da se prolazi kroz ove valove (opet najviše unutarnje, uzdizanja i padanja kroz izazove dosljednosti) i dosegnu željene obale. Ovo znači imati na uzdi svoj Ego: on može dati najbolje i najljepše od sebe, djelovati iz duhovnih motiva, tek kada probudi svijest srca te njome ujedini svoje misli, osjećaje i osobine od kojih je pojedini ego satkan.

5. Rat se sastoji od bitaka, a utakmica od rundi: Često se jedan veliki cilj sastoji od nekoliko i više manjih. Stoga je planiranje sljedećeg koraka važno u ritmu cjeline. Najveće putovanje počinje prvim korakom, i to je istina: svaki slijedeći je mudro izgraditi i promisliti. Taktika je uvijek važna: kao što mudar kočijaš zna glavnu cestu, ali je svjestan i stranputica te alternativnog puta, ukoliko bude morao skrenuti. Istovremeno je svjestan opasnosti i nepoznatog, te ih poštuje: stoga ne odlučuje naglo, nego promišljeno, točno provjereno i pripremljeno. Čekanje, promatranje i akcija u pravi trenutak.

6. Sve snage za jednu misiju: ujedinjenje suprotnih sila u sebi (želje da se krene i straha od kretanja, ambicije ega i potrebe za oslobođenjem istoga...), masteriranje njima, ovladavanje totalno s kojim možemo postići sve što želimo.

7. Moć Volje: najljepše dočaravaju Majke, jer prava, iskonska volja jest ona koja pokreće Majku u borbu za dijete. Volja srca, ne uvijek shvaćena, iako pokušana biti shvaćena, ali na temelju koje je, premda neshvaćene, odlučeno da se, pošto poto, bez obzira na cijenu – KRENE. I učini, ostvari što je zadatak... pobijedi Bitka. Tu vjernost cilju, dosljednost izboru srca, u kombinaciji s odlučnosti da se uspije te sa strpljivim ulaganjem truda – recept su Trijumfa.


* Koji razvojni Put Duše jest vaša duša odabrala za ovu inkarnaciju, i u trenutnim i narednim fazama života, te kako njime koračati, s lakoćom i sviješću lekcija i izazova na njemu, doznajte na svojim Ki Tarot konzultacijama PUT DUŠE, u dogovoru na devidas.dea@gmail.com i dea.devidas@mail.com

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram