Put Preobrazbe: SamoRenesansa

​Proces buđenja i transformacije uvijek ima fazu koja se naziva „mračna noć duše“: i, kao u svakoj mračnoj noći, i tada na umu vrijedi imati da je najtamniji sat – onaj prije svitanja.

No, ipak pomaže imati Mali Vodič pri ruci, u trenucima gdje osjećamo da nam se "duša prži": srce na vatri znak je ultimativne promjene. Stoga se podsjećamo zašto ponekad procesi traju duže nego bismo željeli, i nisu onako laki kako smo, zaneseni lijepim idealima, zamišljali da će biti.


1. SuOčenje sa Sobom/Istinom: može biti poprilično uzdrmavajuć proces. Istina nas, jednostavno, protresa. Baca novo svjetlo na postojeće stvari i okolnosti, a s izranjanjem novoga staro se, jednostavno, mijenja. Obično ona najneugodnija, radi najveći posao, no nju dosegnuti je pravi znak unutarnje, duhovne zrelosti da se čuje Glas – glas Duha koji poziva na uspostavu novog Poretka: u Sebi, a time Svemu oko Sebe.


2. Kad Anđeli viču: znakovi su svagdje oko nas, a dokazi i pozivi na novo djelovanje iskaču iza svakog ugla. Tako djeluju i vodiči duše koji podržavaju proces buđenja: počnu nas zasipati znakovima i upozorenjima i lagano nam postaje jasno da, nemamo gdje, nego u svoju Svrhu, ostvariti svoju istinu i želju srca.


3. Iz gusjenice u leptira: ponekad je taj samoporod lak, ali uglavnom je žestok i nekad krvav, jer svjesno skidanje stare kože, za svjesno stvaranje novoga u pravilu traži kidanja veza s prošlim stanjima, konceptima...


4. Izgradnja svoje Crkve/svog sustava: taj ciklonski psihološki uragan kojeg proživljavamo u ovakvim fazama ponekad služi kao da se crkva naših starih uvjerenja ruši, da bi na njenom mjestu nastao novi, osobniji hram: onaj u kojem su nova pravila, gdje je zakon onaj Univerzalnog Duha, ne ljudski obojena politika.


5. Vrijeme za odluke: u pravilu fatalne, koje mijenjaju život iz korijena. Zato je normalno da ovaj proces ponekad traje danima, tjednima... Iscrpljujuće jest, ali transformacija ima svoje faze. Posebno bitna je ona suočenja s temom grijeha i grešaka. U priči o izmjeni starog u novo, tj. lošijeg u bolje, grijeh je čest motiv stoga što se popravak obično događa kada odlučimo nešto pogrešno promijeniti u ispravno. Uviđanje vlastitih grešaka znači osvještenje mehanizama (uzroka i načina) koji su doveli do njih. No, u stvari, grijeh ne postoji: čak i kad se biće svjesno ogriješi o najsvetije zakone duha, to je s najviših ravni duše vođen čin, a počinjen zbog njezna učenja. Svrha je otpuštanje grijeha, kroz osvještenje lekcija koje je čin greške trebao donijeti: takvo buđenje i samouviđanje neminovno vode osvještenju boli kajanja, a potom njezinom oslobođenju da bi, konačno, preporod bio plodan.


6. Čišćenje Korijena: kajanje, krivnja i kazna su psihički obrasci, skupljani reinkarnacijama, koji se u ovoj fazi osobnog razvoja čiste: zato je naporno, jer nesvjesno oslobađa sva mučenička iskustva, sve dileme oko toga jesu li donešene odluke donijele dobro ili ne... Milost takvog oslobođenja događa se samo onima koji bez otpora prihvate promjenu tj. usude se provesti je u praksi. No, kada je bilo koja stvar koju transformirate osvještena – uspostava nove stvarnosti postaje lakša.


7. A nagrade su: oprost sebi i Životu je zadatak pojedinca u ovoj fazi razvoja. A oprostiti znači otpustiti prošlost, stare krivnje, zamjerke i tuge... jednostavno, osloboditi se tereta osude - sebe, i drugih, za razna djela, ponašanja, odluke.... Sve ovo prati obnova nade, perspektive, djelovanja i vizije svoje svrhe i zapravo cjeloživotno osvježenje: restart na svim područjima, ojačano svjesnom vizijom duha.


8. Slušati Sebe&Nepoznato: prihvaćanje poziva objavljenog iznutra, koliko god značilo radikalnu promjenu i preusmjerenje dosadašnjeg puta i načina, postaje čin svjetlosnog preporoda, svojevrsnog ponovnog rađanja ne samo sebe nego cijelog svog svijeta.


* Koji razvojni Put Duše jest vaša duša odabrala za ovu inkarnaciju, i u trenutnim i narednim fazama života, te kako njime koračati, s lakoćom i sviješću lekcija i izazova na njemu, doznajte na svojim Ki Tarot konzultacijama PUT DUŠE u dogovoru na devidas.dea@gmail.com i dea.devidas@mail.com

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram