Iscjeljenje Užitka

U vremenu pred nama svjedočit ćemo maestralnoj transformaciji u sebi: mijenjamo bol za užitak, za ponovnu uspostavu Zemlje kao rajskog mjesta.

Kao što znamo, vidimo i osjećamo... ova 2012. je malo žestoka, jel' da? Naravno, znamo da je to povezano s novim izljevima svjetlosti iz centralnog Sunca, čiji valovi preko našeg sunca stižu na zemlju, radikalno mijenjajući sve na planetu, uključujui našu DNK, što rezultira cijelim spektrom novih, čudnih stanja, osjećaja, buđenja astralnih vizija i duhovnih uvida (što dolaze s proširenom svijesti, a kao rezultat povišene frekvencije svega vibrirajućeg na planeti).

Na jeziku Tarota, ta se godina zove godinom broja 5: jer je 2012=2+0+1+2=5. Na prvi pogled, znamo: broj 5 (V) je broj Guru, Hijerofanta u Tarotu: univerzalne sile povezane s našim duhovnim sistemima vjerovanja. Svi imamo neke - bilo da smo živote provodili kao redovnici, ili u wicca sistemima, po ašramima ili hramovima... nije važno. Svi imamo neka duhovna uvjerenja, a Hijerofant ih predstavlja kao silu koja prožima naš um, tijelo i auru. Tako da je prva i najvažnija poruka za cijelu ovu godinu bila upravo ta da ćemo, kao čovječanstvo, konačno postati svjesni svoje duhovne prirode, duhovne stvarnosti, i duhovnih uvjerenja: neka ćemo njegovati, neka otpustiti da stvorimo nova. I to smo već iskusili: ova nam je godina dala golemu priliku da se suočimo sa svojim najvećim strahovima i jedinim lijekom se pokazala duhovna perspektiva. Uz to, svjedočimo i cijeloj poplavi novih gurua, hijerofanata koji propovijedaju Svjetlo i Ljubav. Što je ok, stvarno nam svima treba podrška. Kada sam lani radila Tarot Divinaciju za ovu godinu, i tražila sliku glavne, dominantne energije koja će prožimati cijeli period, dobila sam 5 vode (5 kaleža) s informacijom da će se "špica" događanja cijele godine zavrtjeti upravo u periodu kada 5 vode vlada: a to je baš oko 5.11. jer 5 vode, astrološki, predstavlja vrijeme Škorpiona. Što nam je pred nosom. No, što bi se trebalo dogoditi? Znamo, sjetimo li se energije petica (5 u daljnjem tekstu). One predstavljaju sefirot Geburah na Drvetu Života, glifu koji pokazuje kako se Jedno manifestira, stvara i rastvara. A Geburah, sfera Marsa, govori o promjeni. I to radikalnoj, ne ugodnoj za ego: onoj koja se događa kada se stvari razmašu, u bilo kom pogledu, pa je potrebno malo „rezanja“, da se vrate u ravnotežu.

Zato, kad god u Tarot Divinaciji, dobijemo upozorenje neke od petica, mudro je pripremiti se za ozbiljan posao iscjeljivanja, znajući da je intenzivan period pred nama. Osim, možda, u slučaju vatrene petice (5 štapova): ona govori o ograničenjima kreativne sile, ali ipak sadrži i obećanje uspjeha, ako ustrajemo kroz vrijeme. No, vodena petica nema takvo obećanje u sebi: jednostavno predstavlja temeljito iscjeljivanje najdubljih emotivnih rana. Sva životna iskustva povezana s razočarenjem, gubitkom ljubavi, mržnjom koja dolazi s tim i očajem... se čiste kroz naše živote i polje kolektivne svijesti. To je proces koji traje cijelo vrijeme, no oko 5.11. će doživjeti svoj vrhunac, što je mudro znati da se svjesno priđe emotivnim turbulencijama po putu. I da se čovjek pripremi za situacije, ljude i misli koji će u toj fazi okidati strahove najdublje pohranjene u našem sistemu. Čak i ako vam je život savršeno uređen i organiziran, 5 vode će prodrmati zapise iz unutrašnjosti, nesvjesnog, prošlih i paralelnih inkarnacija. Dakle, karmičke paranoje su vjerojatni posjetitelji koji će „napadati“ naš osjećaj da smo voljeni. Osjećaji izdanosti, gubitka i očaja nas mogu sasvim iracionalno zgrabiti – a s njima, sva stanja iz petica: bijes od petice zraka (mačeva), očaj od petice zemlje (diskova). Turbulentna energija petica iscjeljivat će se od 5.11. do 9.12., baš tjedan dana uoči prirodne nove godine koja počinje 21.12.


Konačno otvaranje Srca: Iscjeljujuća Staza


U tom periodu, ulazimo u posljednju fazu, činimo zadnji korak prije kvantnog skoka koji se događa u svima nama. Ušli smo u svojevrsni emotivni najmračniji sat prije svitanja. I može nas udariti neočekivano snažno jer će naša korijenska emotivna uvjerenja i ideali biti protreseni, neki srušeni. Najviše oni povezani s našim osjećajem pripadanja i partnerstvom jer na putu evolucije Duše i Postojanja – koje predstavlja Drvo Života – put od petica do šestica vodi kroz stazu Pravde kojom vlada Venera, zadužena za odnose, od intimnih do društvenih. Naravno, Pravda je povezana s uravnoteženjem i povratkom ravnoteže u Život, kao glavni prinicp: stoga je vrlo vjerojatno da ćemo u vrijeme ove energetske „špice“ sresti ljude koje znamo, bilo iz prošlih života ili kao duše s kojima dijelimo zajedničke zapise vezane uz razočaravajuća iskustva u ljubavi. Dolaze kako bi se psihički materijali „okinuli“, osvijestili i tako iscjelili. Stoga mnogo starih bijesova može izići van iz jetre, jer je jetra organ petica i, u tradicionalnoj kineskoj medicini, povezana s našom unutarnjom vizijom, ciljevima i idejama o tome kako svoj životu usmjeriti u ispunjenjenje.

Ozdravljujuća metoda Pravde – kao iscjeljujuće staze što vodi od petica do šestica – je suosjećanje, otvorena i iskrena komunikacija (bez obzira što u datom trenutku može djelovati nemoguće otvoreno komunicirati ili se izraziti, posebno pod energijom petica zemlje/diskova). No, petice se iscjeljuju radikalnim metodama, jer su same takve: stoga, možemo upotrijebiti marsovsku snagu izdržljivosti i volje da se natjeramo na otvaranje. Ključna stavka ovdje je otvaranje naših srca, zadnjih zapretanih razina. Zadnji slojevi mulja (karmičkih ostataka boli) koji su prekrivali srce sada su u popravku, skidaju se s nas i zato toliko boli. Ti sjenoviti slojevi dolaze iz naših mračnih reinkarnacijskih iskustava, koja su služila našoj duši kao prirodni poligon za istraživanje i razvoj: jer, na razini duše, svejedno je iskušavamo li bol ili radost – duša dobiva svoje informacije i iskustvo, kao posvećeni znanstvenik. No, sada je vrijeme iscjeljivanja tih mračnih, ranjenih iskustava... i njihovog puštanja. Živjeli smo s njima eonima, kao noseći posebne naočale koje daju specifičnu perspektivu. I sad, kada se te naočale – već sljepljene na naše oči – trgaju s nas... naravno da boli. Ali moć ženskog aspekta božanske ljubav, moć boginje – jer petice su na yin, ženskoj strani drveta – će sve iscjeliti. Skoro da imamo kozmičku garanciju za to jer je Pravda također na boginjinoj strani Drveta života. A Pravdom vlada Venera, jednako kao Guruom/Hijerofantom Tarota: zato znamo da će naši odnosi biti obnovljeni. U ovoj fizičkoj stvarnosti, proces je počeo kada je Venera okultirala Sunce početkom lipnja ove godine. No, sada postaju vidljive posljedice i u manifestaciji, a ulazak u vrijeme Škorpiona najavljuje da će obnova biti duboka i totalna.


Romeo umire, Jahač Orla se rađa


Putujući Vječnosti, tj. stazama Drveta Života, nakon što prođemo stazu Pravde dolazimo u sferu/sefiru Ljepote, Tifaret, a to je područje šestica, područje gdje se ostvaruje ujedinjena svijest (Kristova, Krišnina, Budhina...). A unutar te sfere, područje našeg interesa će biti njena vodena razina – odnosno emocije: nositelj te energije u šesticama je Princ Vode/Kaleža, astrološki Škorpion. Ne trebate nužno vi sami biti horoskopski Škorpion da biste imali neki odnos s tom energijom: svatko od nas u sebi ima negdje svog Škorpiona, nosi tu vibraciju... Stoga, taj dio u nama će biti nositelj i podnositelj glavne promjene – u Tarot krugovima, kada se promatra slika ovog lika u Rider Waite verziji, često ga se zove Romeom. Tome je tako jer je Princ Vode uglavnom motiviran svojim osjećajima, snovima, seksualnim fantazijama i uzbuđenjem. Upravo zahvaljujući njemu u nama smo, kad treba, spremni učiniti „lude“ stvari, uglavnom za ljubav i seks, jer je to ono što najjače pokreće i inspirira Škorpiona u nama. No, istovremeno, Romeo predstavlja jedan od naših temeljnih koncepata uma – onaj o princu na bijelom konju, ili savršenoj ljubavi. Da, Ljubav je savršena, ali koncept nje kroz naočale „princ na bijelom konju će doći“ je sve osim savršen. Jer implicira da na cijelom svijetu postoji samo jedna jedina osoba za našu ultimativnu ljubavnu realizaciju. I je: postoji naša posebna duša, savršen spoj... Ali uz nju, postoje i druge. A prva od njih je u nama: zato ne možete naći svoju srodnu dušu, dok za početak ne nađete svoju dušu. Kada se osvrnemo natrag u vrijeme, u točku kada smo se spustili na planetu kroz majčinu maternicu, trebali smo ljubav majke i svih oko nas da preživimo – sasvim doslovno, hranu smo dobivali putem majčinih grudi, drugi su nas prematali... i taj mali period naše totale ovisnosti stvorio je prostor u našoj psihi za sve kasnije životne ovisnosti i zavisnosti koje izranjanju iz nesvjesnog uvjerenja „drugi će nas hraniti, voljeti... i to je jedini način za nas da preživimo...“ To je stvorilo percepciju drugih (umjesto vlastite duše) kao izvora Ljubavi u našem Životu. I to je razlog zbog kojeg nesvjesno tako jako visimo na svojim ljubvnicima, partnerima, vežemo se za njih nespremni pustiti se čak kad je svima jasno da je to najbolje za sve. To nesvjesno uvjerenje čini nas posesivnima, opsesivnima i manipulativnima u odnosima – a princip je najpoznatiji kroz sliku najmračnijeg aspekta Škorpiona, onog depresivnog i opasnog. Iz toga dijela uma, samoubilački Romeo kreće u svoje destruktivne potjere.

No, ima jedna genijalna stvar vezana uz to: Škorpion se ne boji ubiti, ne boji se umrijeti. On voli Smrt jer instinktivno poznanje njenu moć transformacije – zato je Smrt, kao Tarot karta – nositelj iste energije kao Princ Vode/Kaleža: one škorpionske energije da se ponovo rodi i iziđe nov i svjež. I to vidimo na karti Smrti, u Rider-Wait verziji (gdje Smrt izgleda vrlo slično Princu Vode): umiranje pogađa svakoga – muškarce, žene, djecu... Ali osoba na slici koja ostaje živa gledajući u oči smrti jest Guru/Hijerofant, odjeven u žutozlatnu haljinu, ispunjenu žutozlatnom svjetlošću Sunca na horizontu (a samo za podsjetnik, Sunce je centralni medij kozmičkih svjetlosnih energija koje se spuštaju na Zemlju u ovo, 2012. Intenzivno vrijeme uzlaza duše). Dakle, Guru ostaje živ. Ili, naše duhovno sebstvo. Ono nikad ne umire. Ali vodi proces umiranja i novog rađanja, sviješću o duhovnim zakonima duše i univerzuma. Znači, imamo prilično lijepo obećanje ovdje: vrijeme pred nama može biti žestoko, ali ćemo preživjeti jer će nas Guru u nama – i Venera kao njegov planetarni roditelj – nježno voditi i čuvati. I sve će se zbivati pod brižnim utjecajem energije božanske majke. Tako ćemo s lakoćom pustiti sve koncepte s područja ljubavi-seksa-romanse koji se naslanjaju na bazni koncept (o drugima kao izvoru ljubavi).

A kad se to dogodi – kad se Romeo suoči sa Smrti – naša ljudska, ograničena perspektiva o ljubavi se promijeni: Romeo umre, ali se Jahač Orla rodi. Kada astrološke tradicije diljem planete govore o Škorpionu, glavna, često spomenuta tema je njegov glavni zadatak, glavna životna svrha – a to je transformacija njegove niže prirode, predstavljene sa životinjom škorpiona i njegovim otrovnim repom, u njegov viši, duhovno osviješten aspekt, predstavljen orlom. Svaki Škorpion koji uspije u ovoj preobrazbi, postaje uzvišeno duhovno biće, majstorske svijesti. Ključan način da Škorpion u tome uspije jest ovladavanje energije koja pokreće cijelu kreaciju i svakoga u njoj – ali Škorpiona posebno – a to je seksualna energija ili Kundalini. To je sila koja stvara sve stvoreno: zato treba biti usmjerena svjesno, s našom božanskom voljom, ne samo ljudskom potrebom. Tako dobivamo sveti seks, u kojem koristimo svoju Kundalini da hranimo svoje organe, ili auru... koristimo tu energiju za izvanprostorno-vremenske dimenzionalne projekcije i duhovni razvoj. I tako postaje moguće slobodno voditi ljubav sa svima, sa cijelom kreacijom: voditi ljubav kao ljubavni tretman. Bez ograničenja: možemo imati Sveti Brak s našim životnim partnerom i, istovremeno, dopustiti sebi slobodno i otvoreno razmijeniti energiju ljubavi s bićima s kojima osjetimo uzajamnu privlačnost. Naravno, sa svim kartama otvorenim, jer je Ljubav uvijek otvorena i iskrena.


Čisti kao Djeca: Užitak Života


Da, tako izgleda novo društvo koje dolazi s novim vremenom, možda vidljivo već od 2013. Godine jer je to godina Ljubavnika Tarota. No, u međuvremenu, trebamo proći period inkubacije, koji počinje oko 5.11. Znači, stigli smo do razine Vodenog Princa – ili, rekosmo, Tiphareth, sferu šestica – gdje nalazimo još jednu kartu/energiju koja dijeli mjesto s Princem, a to je 6 vode. Astrološki opisana kao – već pogađate – Sunce u Škorpionu. Njeno ime u verziji Fride&Crowleya je Užitak. I to je, ujedno, ključ našeg uspjeha u ovoj fazi prolaska uzlaza. Naš zadatak je da osjećamo, živimo, BUDEMO UŽITAK u svakom svom atomu, kako bismo živjeli u toj vibraciji. S užitkom bismo trebali kuhati, pričati, raditi... živjeti i voljeti. Udisati užitak svakim udahom u sebe i izdisati ga svakim izdahom, cijelo vrijeme. Lakše je ovo reći nego učiiniti jer smo eonima (posebno zapadnjaci, shodno crkvinim programiranjima grijeha i krivnje) trenirani da gledamo seks kao prljav... Možda smo to izbjegli u trenutnoj inkarnaciji, no ne zaboravimo reinkarnacije koje smo proveli pod silnim pritiskom religijskih doktrina koje su marljivo i sistematično mutile i kljaštrile naš osjećaj zadovoljstva životom. Ta iskustva također nosimo kao memorije u svom sistemu, DNK lancima, organima i auri... I sad je konačno došlo vrijeme da ih otpustimo. Zamijenimo bol za Užitak. I anđeli Jejajel i Kelakel – čuvari razine 6 vode – će nam pomoći. Možemo ih zvati tiho, u glavi, kada osjećamo nepoznat i čudan sram oko bilo koje romatnično-erotične ideje... Možemo afirmirati „JA JESAM UŽITAK“ kao mantru, i možemo disati zlatnu svjetlost u svoj solarni pleksus (mjesto u tijelu gdje šestice „obitavaju“).

I uz sve to, možemo iscjeljivati naše unutarnje dijete i sebe kao dijete: jer, naša sposobnost da se potpuno predamo orgazmu i slobodno uživamo je uvelike određena iskustvima koja smo imali u dobi oko šeste godine. Ako smo odrastali okruženi bolnim iskustvima koja su smrzla naše kosti i protresla nam suštinu... izgledno je da se nećemo osjećati slobodni da živimo s puninom užitka. Stoga bismo trebali mentalno kontaktirati sebe u toj dobi i iscjeliti, dišući svjetlo i ljubav u to biće. I, to je u stvari ono što bismo trebali učiniti jer nam vraća čisti, dječji užitak. Kad uđemo u ljubavnu i seksualnu razmjenu u toj energiji, ostajemo čisti kao djeca – bez obzira kako divlji seks može postati; no svaki je, u toj energiji, svet i nevin, jer djeca su takva. Uz to, s energijom igre, stvaramo radost življenja i društvo premreženo užitkom srca. Stoga je naš kolektivni idući zadatak širiti Užitak – kroz svaki pogled u svakom susretu, kroz riječi u govoru, čak i debati, kroz umove kad stvaramo i tijela kada djelujemo. Tako ćemo stvoriti Nebo na Zemlji, s ljudima čistim poput djeteta, a uzvišenim poput nebeskog orla.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram