Znanstvenici&Umjetnici

Ako planetu Zemlju gledamo kao savrešen kozmički laboratorij, zašto ne bismo sebe doživjeli kao znanstvenike i umjetnike Života?

Da, došli smo, kao duše, u tijelu iskusiti beskonačno u konačnosti... Vidjeti što prolazi, i primjenjivo je od duhovnih zakona, tako nam prirodnih na višim razinama/dimenzijama, a što ne. Pa, kad znamo da je tome tako, zašto se u tijelu živciramo? Jer, uvijek imamo dvije opcije - biti sretni, ili nesretni. Odaberemo li biti nesretni - to je to, nemamo mogućnosti za razvoj. Odaberemo li biti sretni - imamo Slobodu da djelujemo na niz načina, nevezani za potrebu da nam netko drugi vrati radost ispunjavajući naša očekivanja.

No, što god odabrali, mudro se sjetiti da smo u tijelo, prvenstveno, došli kao Znanstvenici i Umjetnici: kao oni koja sva svoja iskustva, ugodna ili neugodna, promatraju sa sviješću, i promišljanjem, gledajući na Život kao na čudesni eksperiment; i, istovremeno, najveće umjetničko djelo koje kreiraju. Kada tako gledamo, motrimo, eksperimentiramo i stvaramo... nema straha od greške. Jer, nema greške: nesvjesni ne griješe jer nemaju svijest - ono legendarno biblijsko "oprostite im, ne znaju što čine", a svjesni ne griješe jer su - svjesni. Stoga je konačno stiglo vrijeme da skinemo okove grijeha, tako nam marljivo nametane religijskim tradicijama, i otvorimo se užitku življenja u slobodi, stvarajući trenutak po trenutak. Birajući kako smo - kako želimo biti. Ako želimo biti mrgodni i loše - ok, loše smo; ako želimo biti zadovoljni, jednostavno odlučimo da je tako. Dakle, grešaka nema - jer je život eksperiment: stoga smo sigurni igrati se, ako smo nešto u eksperimentu zeznuli dobro se tome nasmijati, popraviti ako treba ili se može i... ići dalje, u Lakoći.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram