Ciljevi...

Svako toliko, mudro ih je redefinirati. Jer nas jedino oni pokreću u ostvarenja.


Znati svoj pravi cilj - ali, pravi, ne one nametnuti od društva - bitno je čuti sebe. Pod pravi cilj, mislim ono što predstavlja ostvarenje vaše dharme, vašeg Velikog djela, ono zbog čega smo se svi skupa inkarnirali na Zemlji: razvoj duše, kroz fizička, zemaljska i tjelesna iskustva

Dakle, kad god te u transformaciji, prijelazu, fazi u kojoj osjećate da vaše staro umire, a novo se tek rađa iako nemate jasno obrise toga... uzmite sat vremena svog dana, uđite u mir/Sebe. Sjedite sat vremena s olovkom i papirom pokraj vas, i pritom dišite svjesno. Kroz svaki atom vašeg bića, tijela... od tjemena do tabana izdahom ispuštajte napetost i gledajte gdje ste i koliko opušteni. Pritom će vam sijevati ideje, asocijacije... zapisujte ih. Na kraju procesa, imat ćete svoj cilj: jasno definiran i određen. Potom ga krenite ostvarivati. Korak, po korak, u ovoj fizičkoj stvarnost.

Jasno, glavni cilj je razvoj duše, osvještenje Sebe i oslobođenje. No, možete krenuti i s malim ciljevima, poput oslobođenja od neke loše navike. Kada ih postavite, doživite ih kao da je cilj bog sam - sve ili ništa, samo da se ostvari. I tako ćete, korak po korak, doći do najvećeg cilja: Ostvarenja Svog Velikog Djela - Sebe kao metal koji se u zlato pretvara. A da to uspijete, potrebna su dva predcilja: prvi je, osloboditi se iz mreže nametnutih ideala, religijskih i političkih, a drugi je, stvoriti svoju mrežu i u njoj čvrsto afirmirati svoj cilj.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram