Neizvjesnost za sreću

Primjer jedne Ki Tarot provjere

Tvoj glavni strah okinut ovim događajem jest povezan s raspadom obitelji u djetinjstvu uslijed čega podsvjesno misliš da ovo znači kraj slobodne ljubavi i zabave te znači „robiju“ koja uništava ljubav. Ali to u vašem slučaju nije istina, jedino je važno da razumiješ taj strah. On je povezan s time da se bojiš kako bi rutina zajedničkog života značila nedostatak emotivnog razvoja za vas oboje, tračeve u javnosti i gubitak kontakta s prijateljima. Zato, umjesto da slaviš, imaš osjećaj da nemaš što slaviti – bojiš se neuspjeha odnosa sada kada je „fiksan“ te stalnog i pojačanog uplitanja treće, ženske osobe u njega.


Tvoja lekcija ovdje je puštanje starih koncepata odnosa, „bračnih“ u smislu posjedovanja. Za tebe je ovo važno UČENJE – proces razvoda...svjedočiš procesu kidanja lanaca, iz odnosa koji je dugo više formalan nego suštinski, i rukovođen materijalnim motivima, čak možda ucjenom vezanom uz društveni status i imovinu (te „što će rodbina reći“). Zapravo gledajući partnerove strahove – a vidiš ih kroz svoje jer ih telepatski osjetiš, čisto energetski, on ti ihneće reći (to je fazanjegovog povlačenja u svoju pećinu) ti zapravo imaš priliku vidjeti pravo lice ljubavi. Prvo što trebaš je ne upecati se na te strahove – jer nisu tvoji. Drugo, prestani ih krivo prevoditi: ti ih prevodiš kao strah za vas, a zapravo on procesuira jednostavan strah od novog života. Da, ta bivša žena ti sigurno nije najbolja prijateljica i vjerojatno neće pričati lijepo o njegovoj novoj partnerici (tebi) ali to ne može doći do vas, baš zato što se ti nećeš upecati.

Zapravo ti je LEKCIJA – SLOBODA LJUBAVI: promatranje koji su to lanci koji dvoje ljude drže okovanima, i uočavati kako prava ljubav nema lance, nije ovisnost. Time oslobađaš svoju emotivnu ovisnost – o ženskom (majčinom) priznanju i muškoj (očevoj) stalnoj podršci.

Kada, primjerice, nešto osjetiš pa pomisliš da on nju još uvijek voli... vjerojatno je to povezano s time da iz etera ubereš neku od emocija koje on procesuira. No, to nije da je voli kao ženu, pa sad žali što se razveo, neeeeee.... To su više oslobađanja starih memorija, i kada su se na početku bili voljeli partnerski, a i rušenje nekih njegovih starih iluzija koje ima prilike tek sada, s distance, razvezati. Zato se oslobađaju, zato ih ti vidiš. Što je značajno za tebe da ga ne bi „svezala“, da ne dopustite materijalnoj svakodnevici da vas odvoji od zabave, druženja...

Oslobođenje ovog straha ti nosi spuštanje energije u zemlju, makar u solarni pleksus. Ona te previše zavitla u glavi, i samo krene nova misao na novu, kreneš divljati, a to ti škodi. Jer, ovo je za tebe zahtjevna lekcija: ti bi voljela stabilan odnos, nekako definiran, a život te uči da je ljubav stabilna upravo time što je slobodna, nedefinirana...

Pomoći će ti uzemljenje: posvećenje konkretnog fizičkog vremena sebi, poput odlaska na masažu, u šetnju prirodom (sa sobom), da se više posvetiš kuhanju u kući te nekim sasvim svojim fizičkim aktivnostima koje te vraćaju u centar; tek iz tog centra osjećaš svoju stabilnost i uviđaš kako ona, zapravo, nema veze s drugima, pa ni ljubavnim partnerom kao najbližim, nego je stvar tvoje uzemeljenosti. Također, važno je da materijaliziraš svoju volju – sve one stvari kojima si se željela baviti (pilates trening...) a nisi stizala... sada je vrijeme za njih.


UČENJA: ODNOS&PROCES


Ti učiš mnogo o partnerstvu: tome kako se razvija kada postoji timski rad i kako propada kada ne; kako je potrebno uvijek ulagati trud jer makar i mali dnevni zanemar, gubitak interesa... vodi u stanje bez motivacije. Učiš kako je u odnosu važno imati zajedničke ciljeve i ujedinjeno djelovanje prema njihovoj materijalizaciji. Svjedočenju sudbine na djelu u slučaju rastave tvog partnera, učiš kako se nekad u životu treba pustiti – kako nema vajde od stalnog mahanja rukama i borbe, da se nešto na silu provede: time učiš biti opuštenija u svim događanjima. Optimalan način za nositi jest instinktivno, pametno i strateški. Znači, ne reagirati eksplozijama ili gubitkom živaca, nego dodirom, i okretati situacije koje slute na katastrofu tako što ćeš ih predvidjeti, i izbjeći (izbjeći konflikte, objašnjavanja....) Izbjeći rušenja mirom i planiranjem, ali prema svom instinktu i strasti.

Kada osjetiš da je njemu potrebna tišina, primjerice, pustit ćeš tišinu, ali ćeš osvijestiti svoj impuls instinkta da djeluješ. I kada u polju osjetiš da se otvorio, da si sigurnija djelovati – prići ćeš mu, osmjehnuti se, vratiti onu strast i kundalini energiju, ponovo mu zagrijati srce. Vi ste tim i tako djelujete čak i kad je svatko u svojoj pećini: ta vremena povlačenja samo ojačavaju vrijeme zajedništva.


ODNOS S OSOBOM


PROCES RASTAVE On zapravo jako zrelo prolazi: svjestan svih svojih osjećaja i emocija, ali odmaknut od njih. Izgledno mu ta žena zadaje dosta glavobolje na temu materijalne imovine. Kao da ga ima namjeru osiromašiti tj. uzeti mu (pod krinkom za sebe i dijete) sve što može. I to je nešto što ga najviše brine/rastužuje. Ali ne, on nema emotivnih dilema – on je svjestan svojih emotivnih dubina, i putovao je mnogo puta njima, tako da si u tom smislu sigurna. Brine ga novac, da, i podjela stana te materijalnih dobara.

Ta žena i njena pohlepa, ambicioznost i ucjenjivanje imovinom mu otežavaju proces, a zapravo puštanje mu olakšava. Stoga ako razgovarate o tome ga podrži da shvati kako ljubav nije materijalno, zadovoljstvo se ne da kupiti novcem tj. kako zidovi i lim (stanovi i automobili) su samo zamka za ego, i ne govore ništa o ljubavi.


TI OVAJ PROCES PROLAZIŠ dobro kada si mirna i u tišini. Tada čuješ svoju intuiciju i izranj ti duboko znanje – najljepša žena. Ono što ti otežava proces je osjećaj laži povezan sa sudskim ročištima. Imaš osjećaj da ti on ne govori sve, ali tada i ti lažeš – tada i ti da sačuvaš odnos ne govoriš sve, odnosno ne izražavaš kako se osjećaš. Nemoj to raditi. Jalovo je skrivati od voljene osobe misli i istinu zato što to stvara tempirane mine u odnosu. Olakšavaš si ovaj proces intuicijom i vladanjem svojim osjećajima. Ponekad je zdravo uključiti racionalnost i ne dopustiti valovima da te bacaju kroz ekstreme.


ZAJEDNIČKI Ovo prolazite (tj. procesuirate cijelu promjenu) zapravo vrlo dobro, u smislu brzo (brzo prolijećete kroz stvari i rpomjene) i nosi vas strast, entuzijazam. To je veliko za booje i najviše za odnos jer su energije obiju vaših strana usmjereneka prolasku kroz sjenovit dio i povratku na sunčane horizonte, nove razine vaše avanture. I dobro vam ide, dok ne počnete previše analizirati: slušaj, zdravo je razmijeniti informacije i uvide.. ali ono što vam otežava ovaj proces je sumnjičavost, brbljanje nepovezano, pretjerano pretresanje stvari. Iscrpljuju vas analiza i vraćanje unatrag. Romantika i erotika te transformiranje osjećaja na taj način vam olakšavaju prolaz kroz ovu fazu.


ZAJEDNIČKI ŽIVOT Ovo je odlična odluka za vas oboje: dugoročno lijepa i podržavajuća za vaše zdravlje, druženje s novim prijateljima i posao. Tema jeste li jedno za drugo, odnosno preispitivanje iste je mentalni izazov s kojim ćete se svako toliko susretati, čisteći stare obrasce – razliku u godinama i koncepte povezane s tim, zatim svaki puta kada nešto ne ide kako biste željeli, to možebiti tema promišljanja a njena uloga je ponovno poravnavanje, odnosno da uočite, kada se pojave takve misli, koje strategije treba promijeniti. Shvaćajući da je odnos kao vrt ili polje – ako neki plod ne cvate kako bi trebao shodno uloženom trudu, što promijeniti. Tako da je ovo vaše pokretačko pitanje, i to je dobro jer vas drži budnima i posvećenima jednog prema drugom iznova i iznova. A najvažnije je da se vraćate u svoj dom, u svoj zagrljaj, čak možda planirajući obitelj. Da, po ovome sudeći on ostaje s tobom.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram