Egipatski horoskop

​Zanimljiv način gledanja u sebe...

AMON: 01. siječnja – 02. veljače

U ljubavnom životu vas štiti Amon – Bog proroka. Svojim štićenicima on daje talent da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sjednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju odoljeti tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju provodite tiho i polako.Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboke osjećaje do kojih treba prodrijeti. Ponekad, čak i izgledate nezainteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavii umije da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, također tražite mnogo.Vi ste obično ljubitelj ciganske glazbe, koja vam u dobroj atmosferi budi nostalgiju i čini vas sentimentalnim i razneženim. Ne tolerirate nevjernost. U lošim ljubavnim odnosima, znate na vrijeme reagirati i prekinuti veze koje nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama.Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite – vaša pamet i poslovna uspješnost.


SEBEK 03. veljače – 04. ožujka Veoma cijenite ljepotu i umjetnost. Ponekad vas vanjska ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi.U emotivnim vezama imate najviše potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Osim toga ste i znatiželjni i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentiranju,prije svega na seksualnom planu.U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve probate.Radoznali ste i spremni uvijek proširiti svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Vrlo ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.Sebek je Bog – krokodil, čuva svetu rijeku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umjetnost da s voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer, vi kad naiđete na pravu osobu, onda se vezujete za čitav život.Tada ne postoji privrženija osoba od vas.Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite – vaša originalnost.


OZIRIS 05. ožujka – 09. travnja Vrlo ste romantični i senzualni. Iznimno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu rijeke suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate naučiti je da razdvajate stvarnost od lijepih želja i maštanja.Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećateizgubljenim.Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje.U prirodi se osjećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana.Jer vi ste iznimno osjećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.Štiti vas Oziris – bog plodnosti i savjetuje da za sreću u ljubavii oblačite garderobu indigo boje. U zavođenju koristite svoje najjače oružje-senzualne oči.


PTA 10. travnja – 02. svibnja U ljubaivi ste impulzivni i puni zahtjeva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahtjeva i impulzivnog reagiranja lako raskidate. Ponekad znate biti prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice.U mlađim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umiju da promjene mnogo partnera u svojoj potrazi za pravom osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umete da se zaletite i rijetko razmišljate o posljedicama svojih postupaka. Vaša strast je izravna i vi sve želite sad i odmah. U izboru bračnog partnara ipak znate donijeti i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da cijeni ono što i vi – prije svega iskrenost i pouzdanost. Kada ugledate osobu svog života nećete morati mnogo da inzistirate, sve će ići samo od sebe. Vaše najjače oružje je osmijeh, a boja crvena.


HORUS 03. svibnja – 16. lipnja U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste žrtvovati i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima ili s nepoznatim osobama. Uradićete sve da zadovoljite svoju znatiželju.Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle. Život, i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, iu jednom trenutku svaki od njih je “onaj pravi”. Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba.Neko tko može ukrotiti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pružiti uzbuđenja koja volite.i svakom slučaju vas ne smije nitko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumijete se. Na sreću, vi obično osjetite odmah takve osobe i klanjate ih se.U ljubavnom zavođenju koristite sve sposobnosi, a najviše svoj bogati duh.Boja ćilibara vašem izgledu donosi notu nježnosti.


NEFTIS 17. lipanj – 21. srpnja Predivna Neftis vlada ovim, možda najromantičnijom znakom. Njena djeca su nevjerojatno odana svojim ljubavnicima, postajući s onima koje vole jedno tijelo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da izgubite kompas i počnete lutati od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kojem drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete. Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove znate prenijeti iu javu. Vrlo ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umetnosti.Zbog preosjetljivosti i ranjivosti morate biti jako pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti cijeli život. Morate pronaći nekog tko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni.U zavođenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz pomoć bijele odjeće i svih pastelnih boja.


SET 22. srpnja – 18. kolovoza Imate vrlo živ temperament, a vaši osjećaji su uzvišena i dostojanstvena.Set je Bog munje i oluje, i vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje.Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriteriji su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepusite nekom tko će vas samo polovično zadovoljiti. Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umjeti da izađe na kraj s vašim žestokim osjećajima. Ipak, vi niste posesivni I umijete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažirano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i prema vezi.Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem.Vaše boje su boje sunčeve svjetlosti: narančasta i zlatna.


ANUBIS 19. kolovoz – 21. rujna Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran sretan i miran ljubavni život.Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo, dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu.Ljubazni ste i diskretni i nije vam uvijek lako da senametnete bez obzira na vaše neosporne vrednosti.Naročito u mladosti skloni ste da previše očekujete, i u jednom trenutku se morate spustiti na zemlju i odlučiti za jednu osobu, koja, ipak, ima i poneku manu.Tražite osobu koja će znati vidjeti vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje iu vezi očekujete prije svega sigurnost.Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvijek vremenom sve jače.Vaša boja je teget, a oružje – inteligencija i duh.


RA 22. rujan – 15. listopada Vaše emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se događa da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanture su same po sebi isključene.Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osjećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje.Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite.Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. N emožete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umijete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.Uvek ste okruženi osobama suprotnog spola, pa možete sebi dozvoliti i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost.Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste pretjeranom kolebanju.Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost je svijetla. Vaša boja je zelena.


IZIDA 16. listopad – 09. studenog Biginja Izida je boginja čuda, i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmijeh je u stanju opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili osvojite.U ljubaivi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete preuzeti inicijativu u svoje ruke. Želite da usrećite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mjere.Vrlo ste strastveni i prije svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujetei od partnera.Za vas nema zabranjenog voća i vašim osjećajima se teško odupreti.Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igru i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani.Naći pravu osobu, za cijeli život, za vas je veoma lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamno crvena.


TOT 10. studeni – 03. prosinca Vi ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osjećaja, naročito ljubavnih.Sa jedne strane imate potrebu za nekim tko je uvijek tu kada se osjetite tužnim ili neraspoloženim, as druge strane imate stalnu potrebu za bijegom – volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj vi uvijek možete da dođete kada osjetite potrebu za spokojem i ljubavlju.Vaši potencijali na polju ljubavii najviše ovise o vašem raspoloženja.Možete biti lijeni, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promjene raspoloženja, često predstavljate misteriju za druge ljude.Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osjećaja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete prije svega prijatelj s partnerom. Vaša boja je ljubičasta, a oružje duhovitost.


HATOR 04. – 31. prosinca Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu.Potreban vam je partner koji će vas razumjeti ali i koji će znati potaknuti sve one osjećaje koji se kovitlaju u vašim dubinama.Hator je Boginja umjetnosti i glazbe i vaša osjećanja su rafinirani i nježni. Želite ljubav, ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba.U ljubavii obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj zainteresovanosti.U braku ste lojalni i trudite se da zajednički život učinite što sigurnijim i bezbednijim.Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postupno otkrivati.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram