Mjesec u Mraku... joojoojoooj!!! ;)

Dakle, evo nas pred večerašnjom, jednoj od najozloglašenijih pomrčina punog Mjeseca: oko 21.57 pun Mjesec ima lunarnu eklipsu na 5 stupnju Škorpiona...

JoooJoooJooooj!? Ne! Vrijeme je za reći „e, pa šta!. Idemo kroz sve procese pred nama i hvala na genijalnoj prilici samorazvoja“. Mjesec, znamo, okida naše Sjene (više o susretu sa sjenom ovdje)... Kada je u Plutonu, čisti naš Had, naše mračno podzemlje i najdublju seksualnost, posebno izraženu kroz odnose (više o toj energiji ovdje). Uz to, ezoterna znanost kaže kako su pomrčine vrijeme koje negativni, crni entitet koriste za sidrenje na zemaljskim i osobnim auričnim ravnima. No, što s tim sad? 'Ajmo ovako: na Zemlji smo. U tijelima. Samo po sebi, u odnosu na izvor, eterično, svjetlo... tijelo je mrak, a zemlja gustoća, zar ne? Stoga, prva postavka je da smo došli u tijelo - uživati u mraku. Apsurdno, ali... sjetite se da smo kao ludi znanstvenici koji skaču u vlastiti eksperiment istražiti je li tj. kako je nemoguće učiniti mogućim. Unijeti svjetlo u mrak. Iskusiti, čisto znanstveno, kako jedan/suprotni pol principa – duhovni/yang, svijetli – funkcionira u svom ekstremu – materijalnom (yin/tamnom). Uslijed toga – naše je prirodno stanje da se ne bojimo mraka. Jer smo svjesno, kao duhovna bića s najviših razina, najfinijih dimenzija upravo zato došli na zemlju, kao na svojevrstan duhovni eksperiment: naći svjetlo u mraku. Osim toga gdje se, pobogu, događa prosvjetljenje – ako ne u mraku? Na svjetlu je – ionako svijetlo. Znači, najmračnija pomrčina u najtransformativnijem znaku (Mjesec u Škorpionu) jest idealna prilika za sjaj, buđenje svijesti, svog unutarnjeg Svjetla. A to ne mora biti neka vaša vesela pčelica. Može biti crna leptirica. Nebitno tko je: bitno da ste Onaj koji gleda sve svoje uloge, lica, sva svoja obličja... i pritom ZNA da nije svoja uloga, niti maska, niti misao, niti osjećaj.. nego Onaj koji Gleda. Elem, može ovaj aspekt uzburkati najmračnije i najdublje aspekte. Neka. Budite svjesni da u suočenju s njima uvijek imamo izbor: baciti se u te vode, ili ne. Sad, ovisi o vašoj osobnoj strukturi što birate, ali načelno je ovako – ako se bacite, ronite, ronite kroz sve mrakove, piti&plesati.... ali svjesni da istražujte. Prođite kroz vrata Hada, plešite i vražji uživajte s tim demonima svjesni da je to igra (jer smo svi iz istog, jednog Izvora) – popijte piće, hodajte ulicama... što god vam dođe za suočenje sa svojim sjenama. Ili, se maknite, svjesno, pa meditirajte i promišljajte, kontemplirajte o sebi i svojom mraku, suočavajući se s njim, zapisujući informacije i uvide koji putem dolaze.

To je, kao da Svećenica Tarota na tren urone u mrak Mjeseca, zaboravi svoja znanja i raspline se u transu mraka, ali poslije se vrati s novim Tajnama Života i uvidima... kao da 4 vodena Tarota odabiru utapanje u svojoj fantaziji umjesto stvaranja njome... Što god odabrali, učinite to svjesno, i bit će kreativno - to je jedina garancija Mjeseca i Plutona (škorpionska transformacija).

Što god odabrali, znajte: sigurno ste uroniti u najdublje... jer je to uroniti u sebe... Kao uroniti u duboku maternicu iz koje smo inicijalno i ponikli... U duboku zemlju gdje se raspadnemo, pa od našeg pepela nastane hrana kojom se hrani novi život, pa smo tako i fizički vječni. Ovo je obnova, ova pomrčina je inicijacija naših najdubljih psihičkih principa: jer tek kad prihvatimo svoju silovanu žrtvu, možemo doživjeti puninu užitka, a kada zagrlimo svoju Sjenu, postati Svjetlo, zaštićeno silama Yina i Yanga.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram