Vatra Duše

Kako se Pluton i Uran približavaju svom direktnom kvadratu, aktivira se ona naša unutarnja moć – vatra duše – da se promjene, začete u nama proteklu godinu, dvije, počnu materijalizirati u fizičkoj stvarnosti.

To su one promjene koje dolaze iz srži našeg bića jer i Uran i Pluton simobliziraju najdublje i najviše razine svemira, i naše svijesti. Pluton je ona feniksovska sila u nama koja nas bespogovorno odvlači u naš najveći mrak, samo da bismo tamo, ogoljeni do kosti, spoznali svoju istinu, suočili se sa svojim strastima i sjenama te ih, prihvaćajući, transformirali. Zato ga u Tarotu obilježavaju Smrt, sila puštanja starog i iniciranja novog te Eon, sila bespogovornog kretanja u fizičkoj stvarnosti vođenog svojom božanskom iskrom. Nebeski otac Uran, s druge strane, nas diže genijalnim idejama i spoznajama.

S ova dva nebeska i energetska diva i njihovim utjecajem na nas – nema više kompromisa sa sobom. Sve što je bilo osrednje, sa čime smo kompromisirali... otpada. Možda ne lako i brzo kako bismo željeli, jer je Pluton u Jarcu koji se grčevito drži starih navada, načina razmišljanja, iluzorne sigurnosti i starih gabarita... Ali temeljito se događa ova preobrazba, jer Uran u Ovnu donosi novo i dalje tjera. Najavljujemo ovo vrijeme već dvije godine, i sve što ono nosi – psihičke promjene, čak „prženja“ (živaca, starih obrazaca) i otvaranje moći koje s tim dolazi, za stvaranje sebe kao ostvarenog čovjeka, bogočovjeka otvorenog srca (sve o tom procesu u novoj knjizi Dee Devidas „Srca“). Do sad smo čak i mogli malo „štopati“ ovaj razvoj, uglavnom iz starih strahova od promjene. No, s direktnim nebeskim kvadratom koji se događa 21.5. – više nema „farbanja“. Neće stvari grunuti kompletno, ali će počinjati. Društvene promjene postaju neminovne, a tako i osobne. Duboko buđenje pokrenut će nas u novo, bojali se mi toga ili ne.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram