Liječenje osjećaja

​Ima dana kad naš Um uroni u svoje najdublje emotivne ravni, pa se tada osjećamo da utopljenici nekog nepreglednog, opasnog oceana... Ti su dani optimalni za iscjeljivanje emotivnog sloja bića, i aure.

Sada smo skloniji no inače takvom zaranjanju jer je Mjesec u Raku, i to baš na mjestu zvijezda Wasat i Propus, čija saturnijanska energija čini da nas u unutarnja istraživanja „vuku“ oni nesvjesni karmički materijali – bilo osobnog, bilo kolektivnog naslijeđa – vezani uz nasilne smrti prouzročene trovanjima, gušenjima od plinova i kemikalija. Dakle, svatko tko u svojoj osobnoj reinkarnacijskoj priči ima zapise, primjerice, smrti od gušenja na Atlantidi uslijed eksplozije, ili umiranja u nacističkim logorima, ili iskustva trovanja tipična za dvorske inkarnacija.... (kao i oni koji su na bilo koji način povezani s bićima koja nose ova iskustva) jače će osjećati ovo poniranje narednih dan dva. Riječ je o energiji uništenja čija je najjača posljedica emotivna šteta, emotivna povreda. A sada je prilika za liječenje istih jer Mjesec u Raku, posebno na ovim zvijezdama, otvara vrata do spomenutih materijala – izglednije je da će se oni „prazniti“ u snovima jer je Mjesec vladar te realnosti, ali isto tako mogu prodrijeti u budno stanje, čineći nas naizgled „čudnima“ i sanjivima. To je stanje apatije u kojem osjećamo kao da nas je „udarila“ i emotivno paralizirala neka čudna sila, uslijed čega okolo emotivno „vegetiramo“: hodamo i bivamo, pasivno prihvaćajući stvari, bez ikakvog interesa za ništa. Preplavljuje nas osjećaj razdvajanja i isključenosti, jedva dišemo bez ikakve motivacije i u stanju smo život doživljavati kao ustajao i prazan, a sve svoje do jučer genijalne ideje i planove osjećati kao ostarjele i sebe bez žudnje i strasti prema njima.

Ovo je prolazno stanje koje nas uvijek može zahvatiti jer je i takvo uranjanje dio prirode Života. No, ovih je dana intenzivnije, s ozbirom na zvjezdani utjecaj. Stoga je uputno iskoristiti to stanje za dublji prodor u svoju svijest – proći kroz vrata prividne apatije i nezainteresiranosti kao psihičkih simptoma, do same svoje suštine. Jer, aktualna energija daje izrazito introspektivnu orijentaciju, čineći da spontano „upadamo“ u dublja i viša psihička stanja. Ako samo maštamo i plutamo na tim valovima, riskiramo fantaziranje i sanjarenje koje može i ne mora biti konstruktivno: je ako se primjeni, ali se obično pod utjecajem ove energije ne primjeni. Mudro je iskoristiti ovu vibraciju za kreativno samouranjanje jer ona aktivira onu stranu naše psihe koja je vidovita, intuitivna, duuuuuuboko (su)osjećajna uslijed čega momentalno dekodira tuđe misli i stanja, baš putem lakog doživljaja svojih – pa time i tuđih emocija. To je ona naša nježna kontemplativna strana koja nepogrešivim osjećajem javlja kako je baš ovog trena nužna pauza za refleksiju: za uranjanje u sebe, koja nas čini vidovitima i jasnovidnima. No, da bismo to bili točno, važna je naša emotivna protočnost, odnosno iscjeljenost emotivnog sloja aure. Jasno, kao i u svemu, važna je ravnoteža: naći balans između povlačenja od uključenosti te bježanja od vanjskog svijeta, gubljenja u maštarijama i nerealnostima te primanja uvida. U tome će nam pomoći racionalna strana našeg uma, predstavljena Merkurom koji je na istom stupnju kao i Mjesec: njegova je uputa da se koncentiramo na vlastite osjećaje, a potom ih komuniciramo, makar sebi, pišući na papir. To je mehanizam njihova osvještenja i oslobođenja. U protivnom se uranjanje pretvara u potonuće: ova nas energija zavrti tako da na tren postanemo nesvjesni prema tuđim potrebama, malo dajemo, ignoriramo svoje i tuđe darove te se iz iracionalnih razloga suzdržavamo od svoje strasti i njenog iskazivanja. Pisanje tih osjećaja pomoći će da se „izvuku“ na svjetlo svijesti. Tada je moguće ostvariti najveći dar kojeg aktiviraju spomenute kozmičke vibracije, a taj je jasnovidnost, apsolutna intuitivnost, telepatičnost i vidovitost. Te psihičke moći se aktiviraju kada je emotivno tijelo aure protočno, oslobođeno blokada (psihičkih materijala iz ovog ili drugih života) koje u protivnom distorziraju sliku i mute ili onemogućuju informacije. Organi blizu kojih se (u tetivama) pohranjuju ta sjećanja duha su srce i spolni organi: stoga je mudro raditi kruženje lopaticama i rotiranje kukova kako bi se u istezanjima osvijestila fizička „bol“ te otpustila disanjem svjetlosti (ljubičastozlatna) u njih. Kako je mjesec mlad, tj. rastući, što u čarobnjačkoj tradiciji znači da svojim rastom hrani i pokreće razvoj naših ideja, mudro je ovo samoiscjeljivanje zaključiti pisanjem svojih želja i reafirmiranjem sebe, pa uz svjetlo bijelih ili svijetloplavih ili srebrnih svijeća pod mjesecom disati u slike svojih ostvarenih ciljeva.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram