Svijest&Strast Duše

SuperMjesec, najvidljiviji noćas (s 22.7. na 23.7.) u 23:32 u svom brojčanom kodu nosi broj 5 koji u Tarotu pripada Hijerofantu, duhovnom učitelju: a baš je 22.7., danas, slavlje tradicionalnog vedskog praznika Guru Purnima kojim se obilježava blagdan duhovnog razvoja.

SuperMjesec je pojam kojeg je lansirao astrolog Richard Nolle 1979. Godine definirajući ga kao mladi ili puni mjesec koji je najbliže zemlji i u liniji sa Zemljom te Suncem. Tako je, prema izračunu, prosječno četiri do šest SuperMjeseca godišnje. No, ovaj večerašnji je poseban jer je bliži Zemlji od svih (slijedeći takav je tek iduće godine u kolovozu), pa je time – gledano s nje – vizualno i najveći te ima najjači utjecaj na zemlju i tektonske razine naše psihe. Osim po ovome, poseban je i jer ga energetski pokreće nebeski zbivanje dan uoči njegove najveće blizine, a to je činjenica da upravo noćas (21.) putuje prema svom SuperPoložaju zasjenjujući planetu Pluton. Tako da Mjesec, princip emocije u našoj svijesti, prolazi pred Plutonom, principom najdublje transformacije. Uz sve to, upravo na dan SuperMjeseca (22.7.), planeta Mars radi konjukciju s Jupiterom i zbiva se Guru Purnima – Blagdan Duhovnog Učitelja.

Sile&Svijest


E, sad kako to utječe na nas, i što imamo iz svega toga. Kao što je na prvu očito, velik energetski priliv u našu svijest. Mjesec, bez obzira kojeg smo spola, predstavlja žensku stranu nas, unutrašnjost i intuiciju. To je sila misterija Života i onog tajanstvenog u nama što nas iracionalno pokreće na razvoj, a nagrađuje najdubljim uvidima o tajnama života. On nam, kao Svećenica Tarota koja predstavlja njegov najviši aspekt, tiho šapće u snovima i pokazuje kada treba ostati neaktivan i povući se iz uključenog djelovanja, dopustiti događajima da se zbivaju bez uplitanja te ostati smiren, strpljiv i pasivan. Ta sila u našoj svijesti, pokrenuta dubokim uplivima fizičkog Mjeseca, bistri i jača našu intuiciju, kontakt s unutarnjim vodstvom, učvršćuje našu vjeru u svoje snove i otvara svjesnost šire stvarnosti. Stoga je ova, tako posebno jaka energija, optimalna za aktivaciju svoje šire svijesti – one o duhu i duši, koja vidi iza očitog, ulazi u skrivenu zonu i otvara se nepoznatom... koja se budno sjeća, kroz javu ili san, tajnog znanja. Istovremeno, o duhovnom znanju govori Guru Tarota, tamo nazvan Hijerofant, čiji se danas blagdan slavi kao Guru Purnima. I Svećenica i Hijerofant su nositelji tajnog znanja, s tim da Svećenica povučeno čuva tajne i otkriva ih samo onima koji dođu do nje po savjet, recimo to tako, dok Hijerofant propovijeda i okuplja oko sebe učenike, vjernike i slušatelje. Ovo znači da se, ovakvom energetskom sinergijom (aktualnom stoga što milijuni ljudi diljem svijeta slave blagdan, čime se puni i aktivira taj dio u Polju Svijesti, a kako je svatko individualno umrežen u polje, osjeća se utjecaj i osobno) u našoj DNK aktiviraju i iscjeljuju sva ona reinkarnacijska iskustva kada smo živjeli živote posvećeni duhovnom znanju. Bilo kao povučeni svećenici, ili kao propovjednici svih tradicija – od druidskih, do katoličkih. Ili kad smo, stradali kao žrtve religijskih sustava koji su pojeli duhovno znanje. Tako se, s jedne strane, ovime aktivira naša potreba za povećavanjem znanja, traženjem dubljeg smisla, upoznavanjem duhovne znanosti te izgradnjom svog duhovnog sustava, a s druge – odbacuje konformizam: kolektivna programiranost da se poštuju pravila bez promišljanja i preispitivanja, da se ostaje u konvencionalnim okvirima i prilagođava sistemu na svoju štetu.

Osim osobno, stvar se telepatski (putem mentalnog polja) događa i globalno, tj. povezuju se vibracijski, svjesnosno i duhovno srodna bića posvećena istom cilju, što omogućava i Jupiter (koji se inače na sanskritu zove Guru), nebeski učitelj koji također danas ulazi u konjukciju sMarsom. I Mars i Jupiter nose energiju vatre, kao i Pluton(preko kojeg prelazi SuperMjesec). Svaki na svojoj ravni: Pluton predstavlja najdublju transformaciju, pomalo zastrašćuju od svoje snage, pogotovo kada je u sprezi s Mjesecom čime nas vodi u srce atoma, protresajući nas. To na tren znaju biti stanja nalik shizofreniji i ludilu, ali potrebna jer nas ona bude. To je tren osvještenja, suočenja s onim što jest uslijed čega zauzmemo stav i donesemo odluke, koliko god teške bile, ali lako jer smo uvidjeli da su za najveće dobro nas i naše duše. Ovo nosi energiju preporađanja i, zapravo, stvaranja novog početka gdje vidimo sve u novom svjetlu, postajemo sposobni uvidjeti širu sliku. Prepoznajemo svoj pravi poziv, imamo jak osjećaj unutarnjeg uvjerenja te jasan doživljaj impulsa da se djeluje: u nama izranjaju odluke da se napravi razlika, promjene stvari i krećemo vođeni spoznajom o tome što se treba učiniti. Obnovljeni i s osjećajem da smo očišćeni od krivnji i žaljenja, da smo iskupljeni za greške iz prošlosti i slobodni od starih karmi. Takvo rasterećenje nosi ova energija, i to poprilično brzo jer je podržana vitalnom vatrom Marsa, koji nosi strast duše. Budi naše unutarnje ratnike, a s podrškom Jupitera iscjelitelja, Mjeseca njegovatelja i Plutona transformatora – iscjeljuje naše ratne traume (prošlo ili ovoživotne, fizičke i psihičke).

Uz sve to, uzdižuća vatra Jupitera čini da se stvari razumiju s duhovne ravni: rađa se svijest o osobnoj viziji i jasno uviđanje kako se sve, stvari i ljudi, povezuju na neobične načine. Povećava se svijesti o životu i mehanizmu izmjena stanja, otkrivaju se skriveni obrasci i širi pogled na svijet. Tako da, ovaj dan i noć su poslani od kozmosa da aktiviramo svoje najtanahnije ravni. Čak i naizgled krvava, plutonovska zaranjanja u svoje najveće mrakove, obilježena su Milošću Božanskoga, da kratko traju – ono što bi u nekim drugim kozmičkim uvjetima bilo bolno oranje, sada je momentalni laserski „rez“ nakon kojeg slijedi feniksovsko uzdizanje. Da, Milost obilježava ovo vrijeme, posebno ovaj dugo najavljivani srpanj kada je moguće u lakoći proći kroz najzahtjevnije psihičke predjele. Stoga je mudro sa zahvalnošću prihvatiti te darove i UPOTRIJEBITI IH: napisati afirmacije za buđenje svoje intuicije, svog unutarnjeg učitelja i svog feniksa.... Prodisati svjetlošću kroz njih, riječju posvetiti neko vrijeme Sebi –suočiti se sa svojim svjetlima i sjenama i zagrliti sebe, i kozmos u sebi kojeg zvijezde i planeti uvijek bude, ali ovih dana.... nekako jače, više i dublj


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram