Uvijek nešto...

Činjenica jest da izvjesni nebeski aspekti djeluju jače, mnogo jače na nas, od nekih drugih. Ali, glupo je visiti na njima jer... uvijek nešto djeluje.

Uvijek zviježđa i planete putuju nebom, uvijek je neka dinamika na zemlji i uvijek je neki proces... Uvijek nešto – u eteru, u životu. Tako da, ako prihvatimo „visiti“ na tome kako se osjećamo i razmišljamo zato što je neki proces, stalno ćemo hvatati kraj istoga i provoditi vrijeme u čekanju povoljnoga. A činjenica jeste da je cijeli život proces. Stalno se u njemu nešto zbiva i procesuira, ovako ili onako. Takav je ritam življenja, a i našeg uma koji po svojoj prirodi oscilira iz yina u yang... iz pasivnih stanja u aktivna... od sretnih misli do tužnih i natrag. Kao velika vječna klackalica. Ostati uhvaćen u tim oscilacijama, znači biti kao list bacan vjetrom. Ako Um, najkarikiranije rečeno, zamislimo kao maestralni program, onda nam se lakše nositi s njim. Jer on to, u suštini, i jest. Svatko ima svoj „individualni“ program – misli, emocija, svoju jedinstvenu psihu, a opet tako osjetljivu na kolektivna zbivanja jer smo iz istog izvora, jer nam je hrana uma „iz iste zdjele“. Tako, primjerice, ovih dana – dok je jak energetski utjecaj kvadrata Saturna i Marsa - osjećamo svu silu neugodnih unutarnjih pritisaka, stanja... Možemo tumačiti utjecaje ovako i onako, ali ih uvijek možemo okrenuti i u svjetlo. To je umijeće uma. No, način da se stvari i pojave „orgoniziraju“ sviješću (dakle, da im se energija okrene i transformira u pozitivnu, životnu podržavajuću i kreativnu) je jaka volja. No to nije volja ega, nego volja božanskoga u nama, volja Višeg uma.


Majstorstvo Volje


Svako majstorstvo se, pa tako i ono življenja iz Božanske volje, razvijamo treningom. Onom stalnom disciplinom uma koji budno drži na oku sebe, svijest o svojim mislima i osjećajima, vanjskim okolnostima i unutarnjim stanjima. A nema boljeg treninga i prilike za isti u zahtjevnim vremenima poput ovih kada trese. Um divlja, misli su lude i osjećamo se svakako – to je idealna prilika za izmaknuti se u onoga koji gleda. Da, jednostavno je to reći, no kako to efikasno provesti u praksi? Kroz tijelo: u ovim situacijama vratiti se u tijelo. To je jedini i najefikasniji način. Jer um je sklon divljati kada uhvati panika, a zapravo se treba povući. Izdati si mentalnu komandu za povlačenjem nije dovoljno jer se tada ne slušamo, nemamo snage izvesti to jer je dosta energije već u kovitlacu. Dakle, najefikasnija stvar je povratak u tijelo: staviti dlanove na prepone i disati zlatnu svjetlost u njih; stisnuti blago šake i „lupati“ se po stražnjici, skakati kao mali majmun tabanima po zemlji i disati kroz tabane. Što god, samo se vratiti u tijelo (spremanjem stana, fizičkim radom). Pustiti u tim trenucima sve analize i promišljanja, da se čujemo iz mira tijela, a time dobijem uvid uma, božanskog vodstva. Jer procesi će uvijek trajati, biti ovakvi ili onakvi, slabiji ili jači... To je Život. A mi možemo postati Majstori Življenja tek kada se odmaknemo od filmova koji se zbivaju, gledati ih kao Promatrač, slobodan od svojih misli i osjećaja. Zato što je najbrži način puštanja karme – puštanje svog ega. Ima li bolje prilike da se probude nemani ega od zahtjevnih vremena? E, pa, u tom smislu hvala svim procesima jer brže nego išta bude nemani iz podruma. Pokazujući nam da nisu stvarne kao što se čine nego su konstrukcije, kreacije Uma. I baš zato možemo njima vladati, Majstorstvom volje božanskoga.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram