Ljepota Života

Lako je u zahtjevnim vremenima zaboraviti radost, pa se stisnuti i namrgoditi. No, dobro se tu i tamo sjetiti da smo kao duše svjesno odabrali dolazak u njih: baš da bismo, za veliki znanstveni eksperiment duha u tijelu, u najgušćim i možda najtamnijim uvjetima, našli i stvorili svjetlo, prepoznali i iznjedrili ljepotu življenja.

Jednostavnije je to kada su oko nas sunce i leptirići i sve je super. Naravno, svatko može biti sretan u sretnoj bajci. No, izazov je ljepotu i čudo vidjeti baš u vremenima pritiska, unutarnjeg i vanjskog, kada magle mute viđenje zatamnjuju um. Jer baš je to uspjeh: kao što nije ostvarenje živjeti mir u izoliranom samostanu ili dalekoj pećini nego ga osjetiti i vibrirati u recimo tramvaju punom živčanih ljudi, tako je umijeće prepoznati ljepotu i čudo života u sivim danima. Istina, ovo traži stalni trening budne svijesti – Mudri Saturn i saturnijansko vrijeme nam ga obilato pružaju, nižući prilike u kojima imamo izbor: ustati i stvarati usprkos bezvoljnosti i s namjerom viđenja čuda u prilikama, ili cviliti. Ok je tu i tamo zacviliti, da se razumijemo, ali ovdje govorimo o generalnom trendu stvaranja i rastvaranja. Zanimljivo je kako vedsko učenje o silama kozmosa kaže da nema užitka i ljepote bez truda i discipline tj. da nema „Shukre bez Shanija“ (Venere bez Saturna). I istina je – svako umjetničko djelo, koliko god djelovalo da stiglo iz beksrajnih prostranstava kaosa, raste kroz red, posvećenost i disciplinu, sve redom saturnijanske kvalitete. A trenutno je, astrološki rečeno, Venera ušla u znak Jarca, čiji je vladar Saturn: tako će nas naše Sebstvo, svojom dubinski upornom energijom pokretati na posvećeno ostvarenje svog velikog djela, svoje umjetnosti, koja god to bila. Ključna tema ovog vremena je, dakle, odgovornost prema svom stvaranju – kao i snošenje odgovornosti prema svojim karmičkim kreacijama; ujedno, i odgovornost vlastitim talentima te tome da stvaramo s njima prepoznajući ljepotu izazova u granicama i mogućnostim da ih donekle pomaknemo, a sve odgovorno i svjesno zemaljskih zakona te vođeno dubokim idealom ljepote. Taj motiv i stvaranje su urođeni procesi majke Prirode, one sile koju u nama predstavlja energija Venere – svima je negdje nekako u „horoskopu“, odnosno u duši, kao vibracija. Ovakva, ili onakva – ali uvijek usmjerena na kreaciju. To je sila plodnosti i ljubavi u nama koja, poput brižne Majke njeguje svoju djecu i plodove, ali i ima krvave kandže kojima zna odrezati ono što ne valja ili ne može preživjeti. Nije slučajno da, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, tu silu u našem tijelu pohranjuju pluća kao organ – organ naših granica i razmjene sa svijetom. E pa, u vremenu kada majka priroda stavlja svoj hladni plašt, možda smo izazvaniji nego ikad posvetiti se ljepoti: nalasku nje u sebi, koliko god živčani bili ili se nelijepo osjećali, i iznošenju nje van, na svjetla dana, baš sad kada noć traje više i tama djeluje duža.


Sidrenje vibracija svijesti u tijelo&fizički svijet


Energetski, u tome će nam pomoći rukopolaganje na pluća te disanje ružičastozelene svjetlosti u njih. Također, rad s kristalima koji predstavljaju Veneru: uglavnom svima rozima i većini zelenih. Pomoći će nam da osvijestimo karmičke teme (Saturn i Jarac) vezane uz majčinstvo i partnerstvo (Venera) te sve ovisnosti (jarčevska energija Vraga u Tarotu) oko toga, kao i svoje dugoročne potrebe. Teme obilja i novca te dugova, isto tako. Budući da kristali najefikasnije spuštaju u fizičkim svijet duhovne vibracije i osvještene uvide, predlažemo rad s rozenkvarcom, žadom, epidotom i aventurinom. Rozenkvarc je simbol pomirenja u ljubavi: liječi emotivne rane kao što su duboka žalost, stres, strah ili ljutnja i odličan je za privlačenje ljubavi i širenje mira. Također, dobar je zaštitnik od pakosti i zlobe jer u susretu s tim vibracijama djeluje kao energetska barijera koja štiti srčanu čakru od upijanja istih. On štiti od noćnih mora i pomaže da se izbjegne stanje zavisnosti. Umiruje agresivnost, uklanja depresiju i nosi smirenje dovodeći emocije pod kontrolu volje. Jača fizičku ljepotu kroz pokretanje mršavljenja i nježnosti prema sebi i pružanje samooprosta te oprosta. Usporava starenje i održava vitalnost. Jača poverenje u sebe i druge, privlači srodne duše, budi emotivno samopoštovanje i samopouzdanje te jača osjećaj ljepote u sebi. Epidot je u magiji poistovećivan sa harmoničnim jedinstvom Marsa i Venere i simbol je ujedinjenja bračnim parovima ili onima koji su u dugogodišnjoj vezi. Aktivira samoisceljujuće procese u tijelu i balansira tjelesne tečnosti i metabolizam te regulira ritam disanja. Oslobađa od opsesija ili kompulzija koje imaju svoje poreklo u prošlosti te usmjerava na originalnost i neponovljivost stila u razmišljanju i ponašanju. Kao kamen partnerstva, unapređuje harmonične odnose u ljubavi i poslu. Žad je sveti kamen Maora koji su ga zvali zeleni kamen: mladi muškarci u Kini su ga poklanjali svojoj budućoj mladoj kako bi time simbolički predstavili vernu i večnu ljubav. Žad će privući sreću i prosperitet te aktivaciju naših urođenih kvaliteta i sposobnosti. Tradicionalno, žad se koristi u toku ljubavnog čina kako bi se stvorilo duboko duhovno i erotsko iskustvo i time ljubavnici ujedinili na svim mogućim nivoima. Smatra se kamenom esencije ljubavi. Vibrira u harmoniji sa srčanom čakrom bolje od bilo kog drugog kristala i otvara je za emocije ljubavi. Zeleni aventurin se često stavljao u vrećice kako bi se prizvala sreća ili novac; on pojačava psihičku oštrinu i mentalnu percepciju, sposobnost da se razluči šta je relevantno, a šta ne. Umiruje anksioznost, napade panike i nepravilne srčane ritmove. Štiti Auru od psihičkih/psiholoških napada i iscrpljivanja koja čine emocionalni vampiri te pomaže da se dobiju odgovori ili vidi u budućnost.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram