Arhanđeli: HANIEL

Haniel je nebesko arhanđeosko biće čije ime znači Radost Božanskog, a povezana je (ima žensku vibraciju iako arhanđeli nemaju spol u ljudskom smislu riječi) s vibracijama Milosti buđenja znanja prirodnog liječenja te otvaranja i izražavanja urođenih intuitivnih sposobnosti i vidovitosti.

Nositeljica je drevnih znanja koja je svećenike drevnih civilizacija upućivala u tajne astronomije, astrologije, divinacije i duhovnog iscjeljivanja. Otvara unutarnje ravni spoznaje s kojih je moguće osvijestiti drevna znanja u sebi i primjeniti ih optimalno u datom trenutku. Posebno je nadležna za znanja o prirodnim načinima iscjeljivanja koja uključuju mirise, biljke, kristale i prirodne cikluse. Također, ona je božanski buditelj intuicije koji pomaže u otvaranju darova jasnovidnosti. Kada aktivira nadčulna opažanja, svakome aktivira ono za što je prirodno najtalentiraniji: nekome intuitivni vid, nekome sluh... uglavnom pojačavajući urođene darove kako bi svjetlosno poboljšali svoj život i život na zemlji. Ujedno je i moćna energetska mentorica: intuitivno vodi pravim knjigama, učiteljima, informacijama... pružajući uvide o optimalnoj primjeni sunčevih i mjesečevih ciklusa. Budi unutarnju ljepotu i pokreće njezin iskaz u vanjskom svijetu tako što na nježan način usklađuje čovjekovu ljudsku volju, tzv. ego, s njegovom božanskom voljom, čineći da čovjek na najljupkiji mogući način iskazuje poruke i čini djela višeg Sebstva. Haniel i pomaže nam uvidjeti i osjetiti božansku ljubav u svim situacijama, otkrivajući tajni red i milost, inspirirajući nas time i na izražaj iste svojim jedinstvenim darovima.


Iz Duha u Tijelo: sidrenje arhanđeoske vibracije


Oltar za Haniel neka bude pun ružičastog cvijeća, a njeno ime možemo zazivati mentalno mantrajući ili šapatom. Kristal koji najjače predstavlja njezinu vibraciju, bivajući tako optimalnim fizičkim „hramom“ za ovu arhanđelicu jest Mjesečev kamen te svo kamenje rezonantno s Venerom (planetarnom dušom kojom Haniel „predsjeda“) – ružičasto, povezano sa srčanom čakrom. Mjesečev kamen je, inače, jedan od najsnažnijih ženskih kristala: regulira rad hormona, hipofizu, metabolizam, olakšava menstrualne bolove, pomaže začeće i olakšava tegobe u klimakteriju. Na psihu djeluje harmonizirajuće, otklanja strah od budućnosti i zovu ga kamenom novih početaka. Povezan s mjesecom i intuicijom. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvještava nesvjesno te potiče intuiciju i empatiju. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca. Tradicionalno se koristio da pojača nadčulne sposobnosti i da razvije vidovitost. Psihološki, on stišava prenagle reakcije na situacije i na emotivne okidače. Mjesečev kamen je ispunjen prijemčivom, pasivnom, ženskom energijom. Dovodi u ravnotežu mušku i žensku energiju i pomaže muškarcima koji pokušavaju doprijeti do ženske strane svoje osobnosti. Savršen je antidot za pretjerano mačo muškarce ili pretjerano agresivne žene. Mentalno, mjesečev kamen otvara um prema iznenadnim i iracionalnim impulsima. Emotivno, mjesečev kamen smiruje emotivnu nestabilnost i stres, stabilizira emocije. Poboljšava emotivnu inteligenciju. Položen na solarni pleksus, izvlači i razgrađuje stare emotivne modele. Mjesečev kamen pruža duboko emotivno iscjeljenje i liječi poremećaje višeg probavnog trakta, koji se povezuju s emotivnim stresom. Rozenkvarc je simbol pomirenja u ljubavi: liječi emotivne rane kao što su duboka žalost, stres, strah ili ljutnja i odličan je za privlačenje ljubavi i širenje mira. Također, dobar je zaštitnik od pakosti i zlobe jer u susretu s tim vibracijama djeluje kao energetska barijera koja štiti srčanu čakru od upijanja istih. On štiti od noćnih mora i pomaže da se izbjegne stanje zavisnosti. Umiruje agresivnost, uklanja depresiju i nosi smirenje dovodeći emocije pod kontrolu volje. Jača fizičku ljepotu kroz pokretanje mršavljenja i nježnosti prema sebi i pružanje samooprosta te oprosta. Usporava starenje i održava vitalnost. Jača poverenje u sebe i druge, privlači srodne duše, budi emotivno samopoštovanje i samopouzdanje te jača osjećaj ljepote u sebi. Jagoda kvarc je, pak, harmonizator veza između fizičkog i nefizičkih čovjekovih tijela čime omogućuje protočnost vibracije kroz sve slojeve aure. Tirkiz i Sodalit su kristali grlene čakre koji bude inspiraciju i omogućuju njezin siguran i kreativan izražaj kroz stvaranje i pozicioniranje sebe u društvu. Pružaju mentalnu jasnoću, jačaju analitičke sposobnosti i ravnotežu između intuicije i intelekta te olakšavaju promjene i nove početke u životu, njihovo razumijevanje i otvaranje nadahnuću i uvidima iz njih.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram