Vatreni Mjesec

Pred nama je, 3.12., novi mladi mjesec – energetski povoljno vrijeme za sijanje i pokretanje novoga. Kako se nalazi na Antaresu, u srcu zvijeđa Škorpiona, predstavlja odličnu priliku za oslobođenje ovisnosti kao mehanizma ponašanja te ostvarenje sebe slobodnih.

Nebitno je li riječ o ovisnosti o cigaretama, alkoholu, partnerima... Ovisnost je uvijek jedna, samo su odrazi različiti. U pravilu dolazi iz ranjene emocije koju nesvjesno stalno zacjeljujemo nekom ovisnošću. No, sada smo energetski i kozmički podržani želimo li razrušiti „šefa i stanicu“ tog obrasca. Jer s ovim mjesecom u našoj svijesti izranjaju tri moćne sile koje Tarot predstavlja kao Svećenicu (Mjesec), Smrt (zviježđe Škorpiona i energija Plutona) te Kulu (sama zvijezda Antares s energijom Marsa). Svećenica, među ostalim, govori o nesvjesnom, budnom oku tajanstvenom i skrivenom, te svim onim načinima ponašanja kada smo pasivni; Smrt predstavlja silu obnove koja neumitno skida s nas jesensko lišće, tj. ono što je odradilo svoje i više nam ne treba, dok Kula predstavlja prosvjetljujući šamar, udar postojanja koje nas oslobađa od zatvora u kojem smo se zatočili, makar i s najboljim namjerama i najljepšim idealima. Sve ovo ukazuje da je pred nama još jedan žestok unutarnji proces uslijed kojeg iz nas mogu sasvim neočekivano „gruvati“ najdublje spremljeni bijesovi - najčešće rane povezane s udarenim, raskrvavljenim iskustvima u ženskim postojanjima, i to upravo one koje nekom ovisnošću pokušavamo zatrpati. Zato, koliko god možda neugodni sami dani uoči ovog mjeseca kada se u nama „kuhaju“ spomenute vibracije, proces je blagoslovljen jer nam na raspolaganje stavlja golemu silu da bilo kojeg od unutarnjih demona (negativni emotivni obrasci) osvijestimo i obuzdamo. Moćna arhanđeoska podrška u ovom procesu je mentalni kontakt s arhanđelom Urielom, kojeg predstavlja Antares, jedna od četiri arhanđeoske zvijezde ( arhanđela Mihaela, čuvara Istoka predstavlja Aldebaran, Gabriela kao čuvara Juga predstavlja Fomalhaut, Rafaela kao čuvara Sjevera predstavlja Regulus, a Uriela predstavlja Antares (Eric Morse, The Living Stars). Smatra se da su ove četiri zvijezde u literaturi nazivane konjima, od kojih svaka predstavlja jednog jahača apokalipse, a svako zbivanje na nekoj od njih aktivira novu fazu buđenja/širenja Svijesti (tzv. otvaranja portala/dimenzija). Prema vedskom znanju o utjecaju nebeskih tijela, Antares nosi jake osjećaje i buntovnu reakciju na njih, od obožavanja do odvajanja kada je u sprezi s Mjesecom. Zapadna astrologija, temeljena mnogo na spisima Ptolomeja, Antares smatra energetski sličnom fuziji Marsa i Saturna, a Tarot je oslikava 16. Atuom odnosno Kulom – energijom koja ruši staro i tako prosvjetljuje, tjerajući na novo. Zato ovaj mjesec nosi u sebi obećanje preporoda koji nastaje kada srušimo stare emotivne obrasce. Smrt i Kula daju energiju kojom možemo oboriti najvće vezanosti i ovisnosti i utrti put snagama koje daju: Kula našoj odlučnosti i zdravoj ratničkoj sili, a Smrt čistoći koju nosi protočnost preporađanja.


Podrška Arhanđela


Uriel se često opisuje kao arhanđeo pokajanja koji „na vratima Raja stoji s vatrenim mačem“ te kao anđeo koji nadzire oluje i strah. Također, on je arhanđeo koji osvjetljava situacije i daje proročke informacije i upozorenja, pomaže s prirodnim katastrofama te „drži“ element zemlje, i prema nekim autorima, energiju sjevera. Zovu ga arhanđelom prirode, mudrosti, vizija, uputstava, čuvarom proročanstava i duhovnog razumijevanja. Njegovo ime znači „Bog je moje svjetlo“ i predstavlja vatru stvaranja. Povezuje se sa crvenom bojom kao nosećom energijom te knjigom ili svitkom, kao simbolom mudrosti. Smatraju ga zaštitnikom sudaca, odvjetnika, tražitelja istine, vizionara i proroka. Pruža hrabrost, agresivnost potrebnu za „obračunati“ se s demonima (unutarnjim ili vanjskim) – primjerice, obuzdati zvijeri i nemani uma poput ovisnosti, što imaju korijen u emotivnom tijelu, ili destruktivnih obrazaca ponašanja što izviru iz mentalnih uvjerenja. Uništavatelj je mržnje, zavisti, pohlepe, osjećaja nedostatnosti i nedovoljne vrijednosti, arogancije, demoraliziranosti i slabosti. Energeski su mu srodne sve božanske emanacije marsovske i pravedničke prirode kao što su Thor, Lilith, Maat... U prirodi mu vibraciju nose medvjeti, ovnovi, gušteri, snježni leopardi, od biljaka, a od metala broznca, čelik i zlato te kristali ahat, suze apacha, obsidijan. Čakre su korijenska i solarni pleksus te treće oko, a svjetlosne vibracije (osim crvene) zlatna, žuta i narančasta. Također, simbol Uriela su kočije, vatra, lava, vulkani...

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram