Simboli Svijesti: Knjiga

Kada nam u svijesti titra knjiga, ili je sanjamo, naša podsvijest nas uvijek upozorava na to da smo zreli spoznati skriveno znanje.

Knjiga predstavlja svijet – tajne njegovog postanka i nastanka – pa prema tome, najjednostavnije rečeno znanje. Javlja nam se u svijesti u cijelom svom jupiterijanskom aspektu: bilo da predajemo pismene zahtjeve i rješavamo dokumente, bilo da učimo. No, kako knjige predstavljaju skriveno znanje koje tek treba biti otkriveno, nerijetko govore da smo se u životu našli u nekim tajanstvenim okolnostima te da će tajanstvenim putevima doći rješenje. Ako je sanjamo u kontekstu ljubavi, u nekoj čudnoj atmosferi, upućuje na otkrivanje tajni koje mogu donijeti tugu

Kada nam je aktualna tema posla u životu, a pojavi se knjiga – vjerojatno najavljuje neki posao povezan s istraživanjima i otkrivanjima skrivenoga, ili gnjavažu oko dokumenata. Također, upućuje na potrebu za stjecanjem dodatnog znanja kako bi se ostvario željeni uspjeh, te na pisanje i čitanje kao terapeutske metode bistrenja svoje vizije. Govoreći o našem trenutnom stanju psihe, upozorava na zagušenost u svijesti, potrebu da iskažemo znanje na neki konstruktivan način jer nam u protivnom prijete psihičke tegobe uslijed preopterećenosti mentalnog polja. Pričajući o zdravlju, knjiga govori o nečemu skrivenom u nama što bi trebalo istražiti prije nego postane prekasno. Najčešće najavljuje da je mudro posvetiti se vježbama povezivanja moždanih polutki, jer predstavlja mozak. Ako se pojavljuje uz neku osobu, obično ukazuje na tajanstvenog i rezerviranog čovjeka, često punog znanja ali opreznog u dijeljenju istoga. Naravno, sve ovisi o kontekstu u kojem je vidimo i sanjamo. Sa snovima je relativno lako: znamo jesmo li se osjećali dobro i jasno ili mutno i čudno. Slično primjenjujemo na javi kada nam u svijesti iskoči neka knjiga – ili je primjetimo kao simbol negdje: važno je uhvatiti prvi osjećaj i detektirati prvi znak uz nju, da nam bude pravi pokazatelj. Okvirno, kada se pojavi naglašeno uz nekog čovjeka, govori o neočekivanoj posjeti koja otkriva tajnu; uz prijevozno sredstvo najavljuje neočekivan put; uz kuću otkrivanje tajni vezanih uz nekretnine ili provjeru kuće. U blizini zmije govori o lažima i dezinformacijama, u blizini ptica o našem javnom istupanju vezanom uz polje znanja... Simboli su razigrani i zapravo nema konačnog tumačenja: ovo su samo primjeri mogućih igara ali istina je da naša svijest najbolje zna. Što se primjene tiče, simbolom knjige je najmudrije aktivirati područja svog prostora povezana sa znanjem. No, svatko radi prema svojim trenutnim potrebama: podsjećamo da na razini energetike prostora prema feng shui znamo da jug životnog prostora predstavlja energiju slave i uspjeha, jugozapad energiju zdravlja, zapad užitka i hobija, sjeverozapad područje prijatelja, sjever odnosa, sjeveroistok djece, istok mudrosti i jugoistok obilja.

COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram