Ljubavne alkemije

Iako je zapravo svaki trenutak blagdan Ljubavi – prilika za zahvalnost, dijeljenje i povezivanje – nekako se puno gungule u modernom vremenu radi oko sutrašnjeg Valentinova, što nije nužno loše: zašto jednostavno ne bismo tu golemu količinu energije koja nastaje u eteru (jer se velik broj ljudi mentalno i praktično – cvijeće, čestitke, bla....) upotrijebili konstruktivno?

Svjesno, kao kad je dobar vjetar, pa idemo surfati. Jer, imamo priliku zasurfati na moćnoj kozmičkoj energiji: zvjezdani vjetar koji nas nosi ka tome podržava iscjeljenje najdubljih obrazaca vezanih uz partnerstvo (jasno, prvo ono sa sobom, a potom sa svima oko sebe) a ovako izgleda. Baš sutra, 14.2., je pun Mjesec i to na 26 stupnju Lava, odnosno na fiksnoj zvijezd Alfard, u zviježđu zmije, tj. Hydre. Tu zvijezdu (Alfard) je u 16. stoljeću danski astronom Tycho nazvao Srcem Zmije zato što se nalazi na vratu zmijskog prikaza sazviježđa, a i zato što je zmijama srce na vratu. Astrolozi su se kroz povijest raspravljali o vibraciji te zvijezde, neki joj pridajući energiju Saturna i Venere, a neki (Alvidas) onoj koju daje skladan odnos (sekstil) Jupitera i Sunca. Prema najemanentnijem istraživaču utjecaja fisknih zvijezda (Robson) Alfard daje energiju mudrosti, muzikalnosti, ljubavi prema umjetnosti, duboko poznavanje ljudske prirode, jake strasti, ali i nedostatak samokontrole, mogućnost nagle smrti trovanjem, utapanjam ili gušenjem. Većina autora se slaže da je nekako fatalna, u smislu kombinacije jakih strasti, pretjerivanja u hedonizmu čak opijatima, tendencije da se „truje“ druge – idejama, emotivnim igrama, hranom i otrovima, ali i velik dar za duhovne uvide i dubinske uplive u svijest.

Stoga, već slutite koje enegije imamo priliku osvijestiti/osloboditi i aktivirati. Mjesec, kao ženski princip našeg uma je u Lavu, djetetu Sunca tj. muškog principa našeg uma – samo po sebi zagrljaj yina i yanga u nama. A kada se u to uplete još energija zmijskog srca (Alfard), na raspolaganju nam je moćna alkemičarska energija da sve one obrasce uma, energetske paterne u svijesti koji su moguće otrovni za nas transformiramo u ljekovite. Cijelom zvjezdanom koktelu posebnu notu daje i činjenica da je Mjesec u skladnom kontaktu (sekstil) s Marsom. Dakle još jedan zagrljaj krajnjeg ženskog, s krajnjim muškim u nama. Tako ova energetska fuzija u nama „svrdla“ informacije i znanja iz dubokog nesvjesnog. Informacije o boli koju su nam donijele posesivnosti, obiteljske ljubomore, muške krutosti, obečašćenosti u ženskom tijelu... Sve reinkarnacijske memorije na zločine iz strasti, skandale i ljubave afere, smrti majke i djece na porudu te abortusi te nesretno završene veze s oženjenim muškarcima... Kada smo miješali ljubavne napitke ili otrove da izmanipuliramo, pa smo sada nesigurni... sada imamo priliku pustiti i na to mjesto staviti duboko uvjerenje kako smo voljeni i vrijedni ljubavi, samim time što smo prisutni na zemlji.

Jednostavno, kada osjetimo intenzivno promjenjiva raspoženja, neobičan i nejasan bijes ili ludu strast – osvijestimo da vibracijski koktel radi svoje. Ne paničimo: nije to „znak“ da nam se nešto loše događa u odnosu, ili najava neke katastrofe. Nego početak oslobađanja pohranjenih materijala. Dobro je tada zastati na tren i prvo osjetiti gdje u tijelu nam najviše titra uslijed emocija koje proživljavamo. Tada staviti dlanove na to mjesto i s nekoliko ciljanih udaha i izdaha u to mjesto otpustiti naboj/napetost (jer sve informacije uma imaju svoje „hvatište“ u auri, pa time i refleksiju na fizičkom tijelu). U međuvremenu nam mogu doći neke slike, vezane uz spomenutu temu, i ne moraju, nije važno – bitno je „uhvatiti“ emociju. I potom je svjesno okrenuti: primjerice, „uhvatimo“ da smo luđački bijesni, ispušemo to dahom i sjetimo se što je suprotnost tome – sklad i mir, ali možemo odabrati i euforiju (iako to baš nije srednji put, opet je ekstrem, ali radi) i tu jaku zvjezdanu energiju usmjeriti u okret svog stanja u ono željeno. I tako redom. Ova energija je vrlo aktualna naredna dva dana, koja su time posebno blagoslovljena za oslobađanje svih uvjerenja koja su nastala iz opisanih reinkarnacijskih iskustava, a uglavnom se temelje na ideji da se „nije dovoljno vrijedno ljubavi“, i da ne zaslužujemo biti voljeni. Ta uvjerenja čine da se manje volimo, a time ne dobivamo ljubav ni izvana, ili dobivamo nešto neadekvatno onome što zapravo želimo. Ove zvijezde nam govore da je mudro prvo čestitati Valentinovo sebi. Zagrliti sebe jer tek onda možemo zagrliti druge.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram