Proljetna Inicijacija

Znamo svi, za ovaj je travanj astrološki i astronomski – ma svakako – najavljena udarna energetska promjena: potpuna preobrazba na svim nivoima

Ne čudi: vrijeme Ovna jest vrijeme novog rađanja, a tu nema kompromisa. Lijepo zvuči priča o rađanju kada se divimo tek nastalom leptiru ili bebici dok spava, ali njena pozadina je i krvav porod, gusjenica se namuči dok se transformira.

I zapravo je to velik proces pred nama, znatno zgusnutiji i nabijeniji nego u nekim drugim kozmičkim okolnostima. Ide „serijal“ dubokih i jakih zvjezdanih koktela, sa svojom „špicom“ u obliku nebeskog križa – formacije koju čine planete radikalno mijenjajući SVE.

Tehnički, riječ je o astrološki tzv. napetim aspektima dinamičnih planeta u kardinalnim znacima (Mars u Vagi kontra Urana u Ovnu gdje je i Sunce te Merkur, pa sve to u kvadratu s Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Raku). Najjednostavnije rečeno: dinamika od koje nema odmora, puna stalnih obrata situacija i prateće napetosti gdje su sav um i instinkt dovedeni u sumnju, a samo s jednom jedinom svrhom – rušenja svega starog. To je ono čemu smo se zapravo radovali, što smo željno iščekivali govoreći o uzlazu duše, otvaranju srca višim dimenzijama, življenju svoje božanske svijesti.

E sada se to događa u punoj špici: ide niz koji neće dopustiti milimetar kompromisa nas samih sa sobom, serijal koji garantira potpunu preobrazbu većine onoga što mislimo da jesmo. A sve kako bismo izronili kao ono što jesmo u svojoj srži. Zato sve ono što nismo iz ovih ili onih razloga mogli odbaciti, a znali smo da za svoje najviše dobro trebamo – bile to jalove ovisnosti, navike, mehanizmi ponašanja – sada OTPADA. I to je razlog za slavlje kojeg se dobro sjetiti kada um pritisnu erupcije tokom ove promjene.

Rječnikom Tarota, igrat će u nama svoje intenzivno kolo sve sile duše: one Transformacije (Smrti), Oslobođenja (Kule), Suštinske spoznaje (Posljednji Sud), Kola Sreće (Sudbine), Rađanja (Lude) te Unutarnjeg znanja (Svećenice) i Ljepote Stvaranja (Carice).


Sve počinje, naravno, ženskim principom Boginje: pomrčinom Mjeseca 15.4. Radosno smo sve ove godine pričali o buđenju boginje kao simbolici ponovnog povratka ženskog, kreativnog principa. I tako jest: taj princip zaista ponovo uspostavlja svoje korijene, i sasvim fizički – Gea Majka Zemlja se, kao najmaterijaliziraniji oblik (više o tome ovdje) također čisti kroz pojačane potrese i obrate. Važno je biti svjestan ovoga: ne dopustiti nezrelim aspektima našeg uma dapriču o buđenju Boginje prevede na „tralalaaa sve su leptirići i ljepota“. I jesu, ali ne zaboravimo put kojim do tog idemo: a to je da Majka priroda ima i krvave kandže. Ono što se danas mazi u našem krilu kao najumiljatije mače je isto biće koje će iz svog legla pojesti vlastitim zubima najslabije mladunče – ono za koje procjeni/instinktom osjeti=zna da nema snage preživjeti životne borbe. Baš tako je i Saturn, u čijem smo vremenu, pojeo svog oca, baš takav je izazov pred nama: proždrijeti i ispustiti iz sebe ono što ne valja, što nema izgleda preživljavanja. Okrutno, ali je tako... Uglavnom, tek kad to prihvatimo, pa nadiđemo tu dualnost – postižemo transcendenciju, ocjelovljenje... sve ono što pričamo da želimo, zaklinjući se u duhovnu svijest i razvoj.

Elem, baš zato naša ovogodišnja (vjerojatno i ovoživotna - u smislu jedna od jačih ikad) proljetna inicijacija počinje 15.4. s pomrčinom Mjeseca, a inicijacijska faza se zaključuje pomrčinom Sunca. A pomrčine su, zapravo, razdoblja rađanja: vrijeme kada naš um bude survan do dna ponora, ravno u ambis crnila svijesti baš zato što tamo –u najtamnijoj točki utrobe majke zemlje - klija sjeme novog života. Tada je važno ne zaboraviti da, kada se osjećamo najsjebaniji – zapravo smo božanski najjebeniji.


Sljedeća točka inicijacije, uskršnja, je 21.4.: egzaktan kvadrat Urana i Plutona, pa k tome još opozicija Jupitera i Plutona. Znači, kozmičke karte s kojima igramo – i koje igraju s nama – su Posljednji Sud, Luda, Kolo Sreće i Smrt. Zanimljiv koktel, promjena garantirana.

Odmah dan kasnije 22.4. novi val – kreće sudbinski okret s kvadratom Marsa i Jupitera te Mjeseca na zvijezdi Altair. Detaljno ću pisati o svakoj ovoj fazi narednih dana, ali poanta je: naš Instinkt i Viša svijest se poravnavaju, bolno ili ne ovisi o osobnim karmama, ali ishod je siguran – nema više farbanja sebe, stvara se poligon za potpuno Nove, Zvjezdane-na-Zemlji i svjesne toga nas. Uvertira za grand spektakl dan iza.


Inicijacija Križa


Jer 23.4. je špica zbivanja - veliki nebeski Križ: tzv. planetarni križ što znači da se Jupiter, Uran, Pluton i Mars nalaze u točkama ekliptike na međusobnoj udaljenosti od po 90 stupnjeva i tvore vizualni kvadrat i križ. Planete svojim magnetizmom i eterskom vibracijom utječu jedna na drugu i pod različitim kutevima ''proizvode'' različitu energiju, a kut od 90 stupnjeva daje konfliktnu energiju, napetost i ''borbu''. Razumljiva je zato frka astrologa... Sve žestoke inicijacijske planete u pozicijama koje vrište erupcija. Pa još dok se s tim nekako osobno nosimo (isplačemo, odemo spavati, legnemo u kupku, dišemo... što god).... na razini društva je to izazovno.

Da, sve ovo je za dušu kozmička zabava i blagoslov slavlja: kao kad imamo veeeliko čišćenje ili se ruši stara kuća, a mi se radujemo što konačno sve to dotrajalo ide u otpad, i ne smeta nas ni prašina, ni znoj, ni udarac čekićem po prstima. Ali lako je to ovako, u praksi treba proći. No uspjet ćemo, jer ćemo ostati uzemljeni. To je glavni izazov jer se križaju najžešći principi u nama.

Križ oduvijek, u svim civilizacijama (davno prije nego ga je katoličanstvo prisvojilo kao svoj simbol) simbolički predstavlja sa svoja četiri kraka - elemente života (vatru, vodu, zemlju i zrak) u vječnoj mijeni. Time sudbinu i njene stalne cikluse umiranja i rađanja tj. vječnog života. Smrt starog za rođenje novog. U kartomantiji, označava test, izazov starih teških karmi, ali i priliku za njihovo okončanje. Zato kažemo da je za duh ovo slavlje, ali um nam može biti poprilično uzdrman ovim procesima.

Jer u njima sudjeluju najjače sile sudbine: astrološki, Pluton je simbol najjačih sila prirode, razaranja i transforamcije kroz eliminaciju; Mars je simbol razornih sila, agresije i vitalnosti; Jupiter nosi energiju pravde, uvjerenja, rasta i novog, a Uran revoluciju, rađanje, atomsku fiziku... Rječnikom Tarota, na djelu su u nama marsovske sile instinkta koji se budi naglim udarom groma (Kula) i oslobađa nas iz svih samonametnutih zatvora; potom sile renesanse (Eon/Posljednji sud) kada anđeo u nama gleda nas u oči i nema više vrdanja, nema više staroga te rađanje novoga praćeno time (Smrt Tarota) sve s rezultatom novih, obnovljenih genijalnih nas (Luda Tarota).

Gledajući sve to, da - na jednoj razini se možemo uhvatiti za glavu (za ego, bolje rečeno) jer u tom smislu ovo jeste potres nad potresima. No, znamo: naš ego se boji smrti dok se duša raduje novom rađanju; naš ego se boji potresa, dok se duša raduje oslobođenju; naš ego (misli, a tko zna čije su, by the way, strahuje od presude, a duša zna da nam stiže najbolje za nas)... U svemu ovome važno se sjetiti da je ovo jedan od velikih događaja kojemo smo kao duše pri inkarnaciji odabrali svjedočiti. Što znači da smo se za to adekvatno pripremili. Nema veze što nam se trenutno čini da ne znamo što ni kako - bit će nam pokazano.

Ako smo totalni optimisti, na ove procese čak možemo gledati kao na Božansku Milost koja nam pomaže da stresemo sa sebe sve što kao ljudi, usprkos svim svojim znanjima, nismo mogli. Jer lako je pričati o svijesti, ali inkarnacije su ipak ponekad jake, tijelo i fizički svijet imaju svoju moć, skupa s emocijama i nema tu zavaravanja. Zato nekad sve znamo, ali u praksi ni da mrdnemo: sila bude jača. E, a kada se pojavi ovakav križ onda... stvarno nema kompromisa. Ni zavlačenja. Sve ono što je naša Duša htjela i vidjela, Tijelo provodi: milom ili silom, s manje ili više boli ovisi o individualnom stanju i stupnju svijesti, no konačna je istina da je ovo pravi uzlaz duša&tijela = nas. Nas na Zemlji u svoj najljepši oblik.

Tako naša inicijacija ide dalje: nakon križa, 26.4. Sunce biva u kvadratu s Lilit, a Cerera u opoziciji s Eris: Boginja uskrsava. Gotovo je sa zadnjim repovima samožrtvovanja ženskog, PLODNOG principa stvaranje ljepote u nama.

A onda trenutak smiraja: 27.4. Sunce u sekstilu s Neptunom: finalno ujedinjenje nesvjesnog, dubokog i intuitivnog u nama, sa svjesnim i prosvjetljenim. Daaaaa, to je ono o čemu pišemo svih ovih godina: proces postajanja BogoČovjekom, od čovjeka, sviješću Božanskog u sebi i življenjem istoga...

I finalno, zadnji test i pečat na sve: 29.4. pomrčina Sunca na 8º Bika i zvijezdi Hamal: nije to laka zvijezda, kada je nekome osobno naglašena uzrokuje grubost, zločin i okrutnost. Govori o dominaciji, ma čak svojevrsnom sadizmu i nečasti... Već slutite, jel' da? Osvještavamo sve kada smo bili takvi, prema sebi i drugima i kažemo konačno – ne nasilju, odnosno da milosti, Razumijevanju i pregovorima sa Sobom punim strpljenja.

Dakle, pred nama je izniman spektakl: nebeski, i zemaljski. Baš jedan od onih zbog kojih smo se inkarnirali u ovim okolnostima. U konačnici, procvjetat ćemo – na najljepši mogući način – iz svog mira, udareni bljeskom neba i vođeni na zemlji zvijezdama, iz ovog procesa. Zato, 'ajmo, hrabro, ovo je iznimna avantura: pa ako volimo jake filmove, uzbudljive sportove ili žestoku hranu, valjda smo spremni prihvatiti i ovakav udarni koktel zvijezda...


Ostati u svom centru


U svemu tome nam, naravno, najviše pomaže Majka Zemlja: zato je ključno ostati uzemljen: um će divljati, a kako i ne bi kada mu se događa lančana eksplozija. Zato, samo polako, uz udah izdah i vježba:

Energetska dinamička meditacija za momentalnu revitalizaciju i punjenje centra sistema vitalnom energijom: Stanite tako da su vam stopala u ravnini ramena i dahom prođite cijelo tijelo, dio po dio, izdišite napetost dok se sasvim ne umirite. Potom obratite pažnju na zlato zemlje, duboko zlato u srcu zemlje... i udahnite ga... povucite sviješću snopove zlatne svjetlosti iz zemlje kroz svoje tabane.. osjeti kako vas zlato ispunjava... lagano stisnite perineum (mišiće između anusa i spolnog organa, da „zadržite“ val, te dahom i sviješću vucite taj vodeni val (znači kao da stojite u srcu zlatnog izvora, vodopada zlata) uz kralježnicu do tjemena i tamo ga zavrtite nekoliko puta u smjeru kazaljke na satu, pa suprotnom... potom stavite jezik na nepce, da napravite most za taj val.. da se slije ravno u vaš pupak... tamo ga opet zavrttei... 9 puta u smjeru kazaljke na satu, 3 u suprotnom (kao da kuhate, znači vrtite gledano odozogra, ne bočno), u lijevo i desno, pa gledajte kako vam zlatni fluid, zlatna svjetlost ispire i ispunjava bubrege... lijevi, pa desni... i puni ih... a njen ostatak se slijeva niz stražnju stranu nogu... do malog prsta.. i kroz njega vraća u svoj izvor u zemlji... Znači, kao veliki zlatni vodopad koji se slijeva... Ovo vježbajte, ovaj krug radite 9 puta.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram