Ja jesam SveMir

Ulaskom u jednu od žešćih „špica“ kozmičkih obrata – kada Zemlja i sve na njoj i fizički „skaču“ na novu razinu, prolazeći žestoku transformaciju, proces možemo podržati i olakšati sviješću i praksom Sebe kao SveMira.

Znamo, sve što postoji je odraženo u nama: čovjek, takav kakav jest, je savršen odraz svemira, pa time i Majke Zemlje – planete na kojoj je u ovom tijelu rođen. Stoga, iscjeljujući sebe, iscjeljujemo cijelu zemlju, zapravo cijeli sve mir. Zato je mudro (i inače, a posebno u ovako intenzivnom periodu kakav je pred nama) uložiti energiju u podržavanje svemira, a time sebe. Ili, obrnuto rečeno, koristitikozmičke energije da podržimo svoje (samo)iscjeljivanje, a time podržavamo iscjeljivanje Majke Zemlje.

Budući da je pred nama jedna od velikih prekretnica Zemlje i nas svih na njoj, radimo akciju dobrovoljaca koji će svaki dan, u nekom trenu, svjesno raditi na Sebi/svemu što jest/Zemlji. Nema one spike „svi u toliko-i-toliko sati“ zato što ne vjerujemo u to. Takvi protokoli su podložni manipulaciji: prije desetak godina su se reikisti svijeta organizirali na način koji je bio javan i vremenom zacrtan, a onda se druga strana sjetila i samo svu tu energiju poslanu u Majku Zemlju okrenula u druge svrhe. Dakle, cilj nam je ostati slobodnima, što znači nepredvidivima. Zato nema istog vremena: u astralu ionako vrijeme ne postoji, nego se usklađuje spontano. A u zemaljskoj praksi nam je zadatak svaki dan odraditi mali kućni protokol „Ja Jesam Svemir“.

Napomenica prije: bit će toliko žestokih dana -s osjećajem raspada uma i ludila i sve to – da ćemo se jedva dovući po čašu vode, a kamoli raditi ikakav protokol. Najgora stvar u tome je krenuti s krivnjom „joooj, trebalo bih, a ne mogu...“. Sjetite se: čim se sjetimo, čim mislimo na nešto, dajemo tome energiju. Dakle, da se odmah dogovorimo: i kad ne možemo odraditi protokol po dogovoru, samim time što mislimo – djelujemo. Stoga je više nego mudro misliti afirmativno, nikako s krivnjom ili samooptuživanjem. A jasno da posvećeno vrijeme i energija čine više jer smo ipak i u fizičkom realitetu. No, bitno je znati – samo s radošću i ljubavi pristupati sebi=svemu što jest. Jasno, i inače, ali sada posebno jer ovaj inicijacijski period sije naše buduće manifestacije.

Elem, protokol rada na Sebi=Svemu što jest=Majci Zemlji je sljedeći:


Znamo, svemir je satkan od elemenata. U zapadnoj su tradiciji četiri ključna – vatra, voda, zemlja i zrak; u istočnoj ih je pet – vatra, voda, zemlja, metal (zrak) i drvo. Dok su zapadni, u skladu sa zapadnim duhom, ezoteričniji, istočni su praktičniji, pa ćemo raditi s njima – ionako, u suštini, govore o istome.

Dakle, na Zemlji radimo rukopolaganjem na svom tijelu. Zamislimo, ili jednostavno osvijestimo svoje tijelo kao – Majku Zemlju. Naše vode su – vode majke zemlje, naše vatre – vulkani majke zemlje, naša fotosinteza – stabla majke z emlje, i tako redom... A rukopolaganje je drevna metoda samoiscjeljivanja: svi sveci svijeta imaju prikaze na kojima im iz ruku blista svjetlost. Ne, to nije umjetnička sloboda. To je čista fizika. Na dlanovima je, naime, točka osrčja, završna točka meridijana – puta – osrčja ili pericardiuma, „vreće“ u kojoj je srce, tako da se najjača iscjeliteljska energija srca zapravo izlijeva kroz dlanove. Zato se, recimo, užare kada ih stavimo na bolno mjesto: energija je intrinzično inteligentna i sama po sebi ide tamo gdje je potrebna. Dakle, rukopolaganje radimo tako što dlanove/ruke stavljamo na određena mjesta na tijelu. Isus je, znamo, liječio baš rukopolaganjem.


Uglavnom, krenemo iscjeljivati elemente u sebi, a time elemente svega što jest: zemlje i života. Počnemo od i izvora iz kojeg nastaje život (na zemlji i u ljudskom tijelu), a to je element vode kojeg u nama predstavljaju bubrezi i mokraćni mjehur. Stavimo tako ruke na svoje bubrege i prodišemo kroz njih ljubičastu svjetlost – povežemo se s ljubičastom svjetlošću nebeske duge koju udahnemo kroz tjeme te ljubičastom bojom zemaljskog cvijeća koju udahnemo kroz tabane i osjetimo kako se nebeska izemaljska ljubičasta vibracija miješaju u našem srcu te iz srca, kroz dlanove, izlaze u organ (bubrege). Sa svakim udahom i izdahom, punimo bubrege, mislima lagano leteći preko voda Gee – svih njezinih oceana, rijeka, jezera.... Možemo pritom i misliti na sve njezine vodene civilizacije – Atlantidu, Australiju, Novi Zeland... – i sve svoje inkarnacije na njima (jer svi smo, uglavnom, prošli sve civilizacije i razne treninge duše u tijelu na njima).

Možda sretnemo sebe kao Aboridžina, kristalnog svećenika ili svećenicu... koje god svoje lice ili obliče sretnemo, blagoslovimo ga ljubičastom svjetlošću... prodišemo još vodeni val u bubrege (udahnemo vodezemlje, poput izvora, kroz tabane, i vode neba poput kiše ili snijega kroz tjeme, vidimo kako se vode miješaju u srcu i kroz dlanove ih izdahnemo u bubrege) i kada smo spremni završimo fazu.

Potom pređemo na sljedeću, a to je metal nas/Zemlje: energija kristaliziranja ideja, zdravih granica, jasnoće... Stavimo dlanove na pluća (jer pluća i debelo crijevo predstavljaju energiju metala, i sjetimo se blistavobijele svjetlosti univerzuma... udahnemo je kroz tjeme i tabane istovremeno (fizički, jasno, kroz nos, ali sviješću kroz tjeme i tabane) te dlanovima propuštamo u pluća, leteći mislima preko svih kristalih, ledenih civilizacija zemlje (Kanade, Rusije, Finske...) i mogućih svih ledenih inkarnacija koje smo imali na tim teritorijima. Sretnemo li tuljana ili vikinga... sebe u nekom od obličja, blagoslovimo ga ljubavlju, mislima „volim te, hvala, oprosti, žao mi je, volim te“, izdahnemo u cijelog njega/sebe blistavu bijelu svjetlost i tako nekoliko puta dok ne osjetimo mir... A potom pređemo na sljedeću fazu, tj. element: drvo.

Stavimo ruke na svoju jetru i žučni mjehur (drvo u našem tijelu) i povežemo drvenu energiju neba i zemlje u svom tijelu tako što kroz tjeme udahnemo zelenu boju duge, kroz tabane zelenu boju bilja i gledamo kako se miješaju u našem srcu... te potom kroz naše dlanove isijavaju u naše drvene organe... uz udah i izdah lagano mislima prelijećemo preko drvenih civilizacija – Kine, Amazone.... i svih naših boravaka tamo... Kada osjetimo mir, prelazimo na sljedeći element.

Odnosno, naše vatrene organe, inkarnacije, civilizacije... Stavimo lijevi dlan na svoje tanko crijevo, a desni na srce (naši vatreni organi,više o tome ovdje)i udahenom energiju vatre: zemljane energije vulkana kroz tabane, nebeske vatrene energije sunca kroz tjeme i gledamo kako se miješaju u našem srcu....te s izdahom izlijevaju kroz naše dlanove u naše organe... Polako, uz udah i izdah plutamo kroz svoje organe i mirnom vatrenom ružičastom energijom srca blagoslivljamo svoje vatre i vatre zemlje, sve vatrene civilizacije (Egipat, Peru....) i svoje inkarnacije vatre gdje smo bili ratnici, borci... Što god nam dođe, tiče nas se, i blagoslovimo to ružičastom svjetlosti, dišući mirno dok ne osjetimo da smo zaokružili ciklus.

Potom prelazimo na sljedeći element, zemlju: stavimo jedan svoj dlan na gušteraču, a drugi na želudac i povežemo se sa zlatnožutom vibracijom univerzuma (udahnemo žutu svjetlost kroz tjeme i tabane istovremeno) i izdahom punimo svoj želudac, a kroz njega kao portal prolazimo u sve zemljane, praktične civilizacije – Njemačku, Francusku... i svoje inkarnacije tamo.... dišemo, dok ne osjetimo mir i zaokruženje.

Dakle, sukus: blagoslovimo svaki svoj organ, svaki lik kojeg sretnemo, ako sretnemo, te svaku zemlju na planeti vibracijom vode (ljubičastom svjetlošću ili mlazom/vodopadom vode), vatre (ružičastom svjetlošću ili vatrenim plamenovima za čišćenje), drveta (zelenom svjetlošću ili zelenom snagom bilja), metalom (blistavobijelom svjetlošću ili energijom zraka) te zemljom (zlatnožutom svjetlošću ili fizičkom slikom zemlje).

Eto, tako – što se kaže – „radimo“ na Majci Zemlji: radeći na najkonkretnijem njenom plodu kojeg imamo, svom tijelu. Po prinicpu rezonancije, efekat se događa. Možda, snagom djelovanja utječemo na Polje, a time na planetu. No, najvažnije, sigurno utječemo na sebe. Rezultat – tj. njegovo vremensko ostvarenje – nije toliko važno. Tašto je i egoistično očekivati da će malo grupnog disanja spriječiti potrese. Jer se možda baš potresima zemlja čisti, kao mi gripom ili kihanjem. Ali, mudro je znati da baš takvim radom držimo polje – svoje osobno, pa tim utjecajem i kolektivno – mijenjajući obrasce.COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram