Vatreno uskrsnuće: Feniks na kvadrat

Sljedeća točka inicijacije, uskršnja, je 21.4.: egzaktan kvadrat Urana i Plutona, pa k tome još opozicija Jupitera i Plutona.

Znači, kozmičke karte s kojima igramo – i koje igraju s nama – su Posljednji Sud, Luda, Kolo Sreće i Smrt. Zanimljiv koktel, promjena garantirana.


Idemo redom... Posljednji Sud je zapravo naš Preporod, renesansa. Energija uslijed koje se osjećamo kao probuđeni: sila koja nas svrdla da se, makar i brutalno suočimo s onim što jeste te zauzmemo stav i ako treba donesemo teške odluke, ali za svoje najviše dobro. Upravo takvo oslobađanje starog nas budi novim mogućnostima, uslijed čega je ovo dobra energija za transformaciju: za skidanja se sebe svega onoga što nam više ne služi. Vibracija koja čini da se, usprkos i suludim okolnostima oko sebe, osjećamo kako ponovo otkrivamo radost, kako imamo mogućnost stvaranja novog početka te jednostavno vidimo sve u novom svjetlu. Vidimo iza iluzije: ova nas sila gura u sebe tako jako da, htjeli ili ne, prepoznajemo svoj pravi poziv i osjećamo jasan impuls da djelujemo, da napravimo razliku i promjenimo stvari, krenemo u novom smjeru. Lakoću nam zapravo daje osjećaj očišćenosti i obnovljenosti koji dolazi kao rezultat otpuštanja osjećaja krivnji i žaljenja. Moćno vrijeme oslobođenja starih karmi.

Ova sila je, rekosmo, u „klinču“ s drugom energijom, a to je ona Lude tj. novog rađanja: tako da je zapravo njihov „sukob“- podrška. Luda je energija novog početka – ona koja nas pokreće u novo, na skok u avanturu s vjerom da će nam po putu narasti krila. Ta sila čini da potpuno živimo u sadašnjem trenutku, bez plana i logike za budućnost, jednostavno spontano i bez očekivanja. Da, nepredvidivi smo pod njezinim utjecajem: čudimo se sami sebi kako se ponašamo neočekivano, impulzivno, ali s osjećajem prepuštenosti toku.Ovo je zapravo sila potpunog prihvaćanja: kada nam „sviće“ radost oko svih naših izbora, pa i onih kada smo birala „lud“ put, i idemo dalje ojačani vjerom svog srca.


Uz ove dvije, zvjezdani koktel čine i energije Kola Sreće i Smrti. Također znači ultimativne transformacije. Smrt je, kako joj ime kaže, energija potpune preobrazbe: vrijeme kada zatvaramo jedna vrata da bismo otvorili druga moćno je za staviti prošlost iza sebe i krenuti u nepoznato i novo. Ta sila nam daje snagu da maknemo nepotrebno, protresemo stare načine i stavove i dođemo do suštine, koncentirajući se na esenciju. To je snaga promjene koja briše sve dosadašnje... A vrlo slično je i Kolo Sreće: ona energija koja činida se tresemo od nepoznatog osjećaja sudbonosnosti na djelu. Uslijed te sile vrvimo jakim uvidima o tome kako seniti života nepredviđeno pletu zajedno; to je stanje uma u kojem znamo da smo na točki preokreta ali s neviđenim razumijevanjem sve shvaćamo, I znamo da svjedočimo čudima. U tom se stanju naš um, pa I život, neočekivano okreću u drugom smjeru i imamo osjećaj da cjelokupni tempo života luđački ubrzao. Pod utjecajem ove energije otkrivamo svoju svrhu i ulogu u svijetu, skrivene obrasce i cikluse i cijeli svijet vidimo iz šire perspektive.

Sve u svemu, početak proljeća je žestok, ali dobar: otkrivamo svoju svrhu i ulogu u svijetu te načine ostvarenja iste i idemo k tome, bez kompromisa. Istina, to mogu i često jesu biti protresajući procesi, ali nužni za ono što zovemo uzlaz duha u tijelu – razvoj božanskog sebstva da što je više moguće ostvarimo „kako na nebu, tako i na zemlji“.

Uzlaz/Uskrsnuće u punoj snazi

Povezanost je prirodna:cijeli se kozmos se preslaguje – izvan nas, ali i u nama jer, u suštini, razlike nema: Izvor nam je Jedan. Zbog toga, ovih dana, tako intenzivno osjećamo Preslagivanje Polja. Definirajmo pojmove: polje, ili akasha, je pojam kojeg koristimo kada govorimo o beskonačnom polju svega što jest. Sve što se ikada dogodilo, što je itko ikad pomislio, osjetio, maštao... vidio u vizijama.. sve je zabilježeno. Zašto? Zato što sve što jest – od kamena do naših misli – vibrira svojom određenom frekvencijom. Fizički događaji „gušće“, želje i misli prozračnije, ali sve ostavlja svoj utisak u polju. Dio polja, fizički, možete vidjeti kroz prozor: fokusirajte se na nebo i uskoro ćete primjetiti gomilu malih zlatnih čestica koje lete. To je bio polje, dio polja odakle se na zemlju spušta tzv. bioenergija (ki, chi, prana, orgon....). No, Polje je složeno kao, najjednostavnije rečeno, križaljka. Ali križaljka s puno poprečnih (dijagonalnih) mreža, slojeva... jedno fantastično tkanje. Fantastično stoga što je nezamislivo slojevito i promreženo najčudesnijim načinima, ali ponajviše stoga jer je – živo. Svaka nova misao, ideja, događaj – ga mijenja, ugrađujući se u njega.

Nekad davno, filozofi, vidovnjaci i taj naš cijeli duhovno-energetsko-svjesnosni tim na Zemlji, opisivao ga je kao goooooooolemu knjižnicu. Tako nekako zaista i djeluje samo što se trenutno, kao i cijeli svemir, knjižnica preslaguje. Ako, primjerice, trenirate svoju vidovitost i rado „kopate“ po Akashi, može vam se dogoditi da ostanete blejati bez jasnih ideja – a do jučer ste ih imali – jednostavno zato što ste uletjeli u „knjižnicu“ dok su radovi: police se preslaguju, fileovi... Sve. Kako su, u auru Sunca, „usidrene“ naše aure, a u našim aurama – naša Svijest – već nekoliko godina intenzivno osjećamo kako se preslaguje naš cijeli Um.


Osim planetarnih aspekata koji maksimalno intenziviraju ovaj proces, sve postaje pojačanije i zato što se Priroda rađa proljećem te dolazi Uskrs. Priča o USKRSnuću stara je koliko i planeta. U svim tradicijama. Najpoznatiji nositelj priče o ovom procesu jest Isus, a prije njega egipatski Oziris te mnogi drugi. USKRSnuće je, u stvari, pojam koji govori o pobjedi vječnog života, odnosno Duši koja se, uspinjući po ravnima Svijesti, vraća Izvoru, vraća u jedno. I smatralo se da je u Jedno, na Izvor, moguće doći po napuštanju fizičkog tijela. No, cijela priča o USKRSnuću u ovoj fazi Zemljine evolucije prima drugi značaj: ako ste čitali razne materijale koji govore o Ascension, ili pratite nas (koji smo zamijenili pojam USKRSNuće s pričom o Uzlazu Duše) , znate da smo sada u mogućnosti, za života u tijelu, postići uzlet duše i prateća prosvjetljenja te spoznaje, na onoj ravni na kojoj je, do nedavno, bilo moguće samo po izlasku iz fizičkog tijela (tzv. Smrt). Znači, UZLAZIMO. Milom, ili silom. Sav ovaj kaos oko nas – hapšenja, zemlje svijeta gladne na granici socijalnih nemira, nervoze, bijesovi, depresije ... – dio su krize koja je kozmički kreirana da bude PRILIKA za uzlaz. Uzlet duše. Poziva vas na revoluciju Svijesti. Ne, ne moramo izići na ulice i ispoljavati agresiju – tako se ponaša tama. Nećemo tako. Ali ćemo djelovati Svijetlo, Odlučno i Mudro. Ljubav nije samo nja nja, maženje i paženje – ljubav je i budnički šamar. Pa, društvo, opalimo ga ako treba. Pozvani smo svi da širimo Svjetlost i stvaramo Mir: nije uvijek lako, posebno kad te peru solarne oluje i ne da ti se, ali se treba natjerati. Zadatak je jednostavan: treniramo da 24 sata dnevno 7 sati tjedno dišemo svjetlost. Dakle, obratimo pažnju na Sunce, udahnemo svjetlost (fizički kroz nos, sviješću kroz cijelo svoje tijelo) i izdišemo oko sebe – u sve: šefove, kolege, ljude na cesti. Sve. Dišemo Svjetlost. Postajemo Svjetlost. Jesmo Svjetlost. To je USKRSnuće duha, uzlet duše: ovako ćemo, korijenski, razviti sve svoje darove. Intuiciju, jasnovidnost, Mudrost. Nećemo trebati novine da nam kažu koji su artikli u dućanu otrovni: osjetit ćemo ih sami. I tako ćemo podržati Zemlju kao poligon Svjetlosne Rase, Svjetlosne Obitelji.


Vježbe uskrsnuća: osobno i globalno


Dakle, imamo pred sobom uzlazna protokola: osobni i društveni

DRUŠTVENI: Nacrtajte na komad papira majku Zemlju, planet na kojem trenutno živimo: 5 min dnevno dišite svjetlo kontemplirajući što hoćemo za svijet, a HOĆEMO: 1. Svjetlosnu Zemlju, čije zdrave plodove po želji uzgajamo i jedemo, bez poreza na ropstvo. 2. Društvo i odnose utemeljene na Duhovnoj Svijesti. 3. Zdrave i Radosne Sebe, koji zadovoljno žive svoj osobni, emotivni, mentalni, poslovni i financijski život. Tko misli da je ovo nemoguće, sva disanja treba raditi desetorostruko, da pročisti ograničavajuće programe jer njima ne sabotira samo sebe nego Sve (rekosmo, Polje se jako preslaguje). Naš ZAJEDNIČKI ZADATAK SVJETLA JE AKCIJA: PROVOĐENJE SVJETLA NA ZEMLJI, KROZ SVOJ SUSTAV ZA SVE NAS.

Osobni protokol je: Uzletjeti kao Feniks


Zanimljivo je su životne karte dodijeljene nam sada (Posljednji sud, Luda, Smrt i Kolo Sreće) sve ovo vatrene energije: spoj nebeske i zemaljske vatre u nama. Znamo, taj spoj se događa u našem srcu (sasvim fizički proces) uslijed čega kažemo da je ono sjedište svijesti, pa time i našeg uzlaza.

Tako sada imamo priliku kompletno integrirati Sebe Feniksa. Feniks je, znamo, mitska ptica iz Etiopije, neusporedive ljepote, obdarena izvanredno dugim životom. Kad se feniksu približi trenutak smrti, on savije gnijezdo od mirisnih grančica i u njemu izgori od vlastite topline, da bi potom uskrsnuo iz svog pepela. Dakle, simbolizam jasno pokazuje: uskrsnuće i besmrtnost, cikličko rađanje i umiranje. Stoga je u srednjem vijeku feniks postao simobolom Kristova uskrsnuća, a i simbolom Božje biti, dok je simbol ljudske bio pelikan. Njegove suze su čarobne: prema legendi, mogu izliječiti svaki otrov, bol i povredu. U starom Egiptu feniks se zvao benu (čaplja) i povezivao s dnevnim sunčevim ciklusom i s godišnjim ciklusom poplava Nila. Kao simbol Sunca, povezivao se i sa središtem kulta sunca, egipatskim Heliopolisom. Egipatska grimizna čaplja podsjeća i na alkemijsku crvenu mijenu, također simbol regeneracije. Taoisti zovu feniksa cinoberovom pticom (dan niao), a cinober je crveni živin sulfid. Feniks je amblem juga, ljeta, ognja, crvene boje; simbol Sunca, života i besmrtnosti. Feniks je ptica koja prenosi besmrtnike. On je amblem Niu Goua koji je načinio sheng, glazbeni instrument u obliku feniksa čiji zvuk oponaša natprirodan feniksov pjev. Kineski je feniks androgin, muško i žensko (fenghuang). Muški je feniks simbol blaženstva; ženski je kraljičin amblem, a zmaj kraljev amblem. Muški i ženski feniks zajedno simboli su sjedinjenja, sretnog braka: oni odvode supružnike u raj besmrtnika. Ta prekrasna i bajoslovna ptica uzdizala se u zoru nad vode Nila, poput Sunca. Legenda je prikazuje kako izgara i gase se poput sunca, u tminama noći, te se iznova rađa iz svog pepela. Feniks evocira stvaralački i razorni oganja, iz kojeg je svijet nastao i u kojem će nestati. On je simbol uskrsnuća koje očekuje pokojnika nakon vaganja duša. Pokojnik sam postaje feniks. Feniks često nosi zvijezdu koja je znak njegove nebeske prirode i života u drugome svijetu. Feniks je grčko ime ptice benu; često se nalazi na pramcu svetih barki što se pomaljaju u neizmjernom žaru svjetlosti... simbolu sveobuhvate Ozirisove duše koja će se beskonačno rađati iz same sebe, dok je vremena i vječnosti. Feniks je ušao u grčke i rimske mitove iz Egipta, gdje je zbog svojih osobina uživao velik ugled. Kršćani su ga, od Origena, držali svetom pticom i simbolom neslomljive volje za preživljenjem, uskrsnuća, pobjede života nad smrću.

Stoga je mudro zapaliti vatru (ili svijeću) mirno sjesti ispred nje i promatrati plamen... neko vrijeme… Potom ga udahnite, kroz svaku čakru po redu i pustiti da ispuni čitavo tijelo.. onoliko puta koliko je potrebno da osjetimo kako smo puni plamena, puni vatre toliko da smo i sami vatra… I potom uz lagano mislima plovimo kroz sebe – svoje misli, osjećaje – i svoj život (stanja, situacije...) te sa svakim izdahom, a možemo i glasnim hhaaa „rigamo“ vatru u sve ono što želimo transformirati… one negativne, neugodne stvari koje želimo predati vatri, jednostavno predamo i gledamo kako se rastaču u svjetlosti, a mi se preoporađamo obnovljeni i svjetlosni.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram