Vizija Istine

Zatim, 22.4., novi val: Mjesec na zvijezdi Altair, bijeloj zvijezdi u zvijeđžu Orla, te kvadrat Marsa i Jupitera.

Među astrolozima su podijeljena mišljenja o moćnoj zvijezdi Altair: Ptolomej joj pripisuje prirodu Marsa i Jupitera, Wilson Saturna i Merkura, Simmonite Urana, a Alvidas Urana i Merkura u sekstilu sa Suncem. No svi se slažu u tome da je to zvijezda neumjerene ambicije, silnog samopouzdanja i snage. Povezuju je, također, s opasnoću od reptila. Tako da je mudro čuvati svoju svijest vrlo (i inače, a posebno ovako „portalnih“ dana i noći) zbog astralnih ratova i implementacije psihoenergetskih i informacijskih paketa u podsvijest (odličan intervju o tomeovdje)

Kada je Altair povezana s nebeskim „pozitivcima“, daje silnu hrabrost. Kad je Mjesec na njoj, čini ljude suludo hrabrima i zanesenima, do razine blesavosti. Stoga je mudro ne zalijetati se, ni u čemu. Mjera, više nego ikad. Ovaj utjecaj je lijep jer jača naš interes za drevna otkrića, neobičnosti. Samo zviježđe Orla u kojem se nalazi zvijezda Altair, predstavlja Jupitera i Marsa: tako jača strasti, volju, dominaciju, penetrirajući um... A ako uzmemo u obzir da istog dana Mars radi kvadrat s Jupiterom.... vidimo da je utjecaj umnogostručen.

Astrološki, među ostalim, Jupiter je simbol obilja, zakona, bankarstva, crkve, sudova.... Onaj koji uspostavlja red... A Mars je simbol vojske i razornih snaga. Na razini osobne svijesti, Jupiter ili rekosmo Kolo Sreće je naša sila ulaska u novo, snage, ekspanzije, a Mars instinkt. Dakle, nema zadržavanja: ono iznutra eruptira, jer je Mars Kula Tarota. Kula, među ostalim,predstavlja sve ono što smo gradili, gradili, pa se tako zatočili u zatvor u najboljoj namjeri, potpuno nesvjesni, čak uvjereni da radimo pravu stvar – samo nas udar groma ili munje oslobađa. A grom je upravo oružje i simbol Jupitera.Tako da- da, ovo je promjena nakon koje nema natrag. Postavljaju se temelji novog svijeta: našeg osobnog i globalnog. Možemo to dočekati s mirom tako što okrenemo energiju straha u radost – neka bude što treba biti, znajući da smo za sebe kao duše najbolje stvorili i da se sa svojom kreacijom možemo nositi.

Ovo je velika prilika za, korištenjem ovih energija, probuditi energiju Orla u sebi: kako smo svi sve, u informacije svega su utkane u naš DNK, jednostavnom sviješću, meditacijom i energetskom vježbom možemo aktivirati ovu stranu naše prirode: vizionara koji vidi svoj cilj.


Simbolika Orla


Orao, koji se može izdići iznad oblaka i uprijeti pogled u Sunce, smatra se istodobno nebeskim i solarnim simbolom. Kralj ptica je, te kruni simbolizam svih ptica, a to je onaj anđela i viših duhovnih bića. U antici je on Zeusova ptica, pa se čak i s njim poistovjećuje: njegovu ulogu kralja neba nalazimo i u sibirskih šamana. Poistovjećenje orla sa suncem, izvorom i zračenjem svjetlosti, bitno je u sjevernoameričkih Indijanaca koji se, noseći perje, pistovjećuju s njim. Isto postoji i kod Azteka te u Japanu: kami, čiji je orao glasnik, naziva se Orlom nebeskog sunca. U Grčkoj se vjerovalo da su orlovi, koji su krenuli s kraja svijeta, stali na vrhu omfalosa u Delfima te od svitanja do zalaska prate sunčevu putanju.

Orao koji upire pogled u sunce simbol je neposredne percepcije razumske svjetlosti. Stoga je simbol kontemplacije, a s tim u vezi je i atribucija orla svetom Ivanu i njegovu Evanđelju. Simbolizam orla može primiti i zlokoban aspekt: u smislu okrutnog grabežljivca i otimača. Drugi solarni aspekt, lik mitkse ptice Garuda, izvorno je orao. Na njemu jaši Višnu, i sam solarne prirode, a Garuda je simbol snage, hrabrosti i prodornosti te oštrovidnosti. U Americi i Sibiru, te cijelom šamanskom svijetu, orao je simbol uranske snage: prema nekoj magičnoj srodnosti, šamanima služi za let kroz prostor.

Ujedno je i ptica zaštitinik: s vrha grana kozmičkog stabla, on čuva. Sjevernoameričkim Indijancima iz plemena Paviotso slui za magičan način liječenja: štap s orlovim perom na gornjem kraju, što ga je pribavio šaman, stavlja se na bolesnikovu glavu. U jednoj velškoj priči o nastanku svijeta, orao je jedan od predaka svijeta, što se podudara s irskom pričom prema kojoj je orao prvobitna životinja zaštitnik, kao i slavju, sova, jelan i losos.

Orao ima značajno mjesto i u proricanju: Auguri su tumačili let orlova da bi dokučili volju bogova. Psiholozi, pak,u njemu vide očinski simbol. Slično i sibirski šamani, smatraju ga ocem svih šamana. Orao se uspoređuje s ocem i suncem, te dovedi u vezu s jaguarom: u Azteka su bila dva ratnička bratskva, Vitezovi Orlovi i Vitezovi Jaguari. Orao je ptica svjetlosti i provjetljenja te posjeduje moć pomlađivanja: izlaže se suncu, a kad mu se perje zažari, zaroni u čistu vodu te stekne novu mladost. Tako i inicijacija i alkemija sadrže prolazak kroz vodu i vatru. Srednjovjekovni mistici često temom orla evociraju viđenje Boga, uspoređujući molitvu s krilima orla koji se vinuo prema svjetlosti. U biblijskoj predaji anđeli često imaju oblik orla. U kabalističkom Drvetu Života, Orao predstavlja svijet kreacije, odnosno razinu Briah: područje duhovnosti i višeg ja.

U majanskomkalendaru, Plavi Orao je ona sila naše duše koja nas pokreće na pitanje „kako mogu poboljšati svoj potencijal?“ Predstavlja stvaranje i širenje vizije, vidovitost, hrabrost, superiorni kolektivni um, uvid u suštinu stvari... on je samouvjeren, nezavisan, suosjećajan, sanjarski. Njegova akcija je stvaranje, moć vizija, a karakteristika um. Plavi Orao simbolizira kolektivni um: ako vjerujemo u svoje vizije, i realiziramo ih, iscjeljujemo kolektivni um. Razbijajući obrasce kolektivnog uma, dajemo prostor novim mogućnostima i vjeru da je pozitivna promjena moguća. Energija Plavog Orla nas podsjeća da ono što unapređuje našu osobnu evoluciju, unapređuje i evoluciju kolektivnog uma. Mi smo oni koji transformiramo, mi smo oni koji trebamo biti vizinoari i vjerovati u svoj cilj, mi smo oni koji donosimo promjene.

On nas, također, uči suosjećanju: onome za sebe, planetu, svemir sve oko sebe... Pokreće nas da u svoje planove i vizije uključimo aktivnosti koje će poboljšati naše odnose s drugima te donijeti dobro Zemlji i svim živim bićima. Uči nas, također, da vidimo daleko, da proširimo svoj duh. Poziva nas da poletimo, da se izdignemo iznad svakodnevice te probudimo i ispunimo Božanskom Ljubavi i Svjetlosti.

Svi smo pozvani, svi smo dio Jednog. Kako se povezujemo sa planetom i svim bićima, naša svijest se širi, i živimo odgovorniji život. Kako se mi budimo, kako se mi iscjeljujemo, iscjeljuje se Ii planeta Zemlja. Plavi Orao je energija koja nam pomaže da se pridružimo procesu podizanja i iscjeljenja energije kolektivnog uma. Promjene se neće dogoditi izvan nas – mi smo ti koji smo odgovorni za transformaciju, mi smo ti koji trebamo uložiti energiju u promjenu vlastite svijesti. Preko osobne evolucije će se dogoditi promjena kolektivne svijesti. Svatko od nas treba razvijati pozitivne vizije i ispunjavati svoj um pozivitnim afirmacijama – promjena će se dogoditi kroz promjenu u pojedincu koji svojom promjenom utječe na cjelinu čiji je dio.

Svojim mislima, uvjerenjima, načinom života imamo golem utjecaj na Život – ne samo naš osobni, već i u globalnom smislu. Najveći poklon koji možemo pokloniti planeti jest da budemo LJUBAV. Vjerujmo u svoje snove i vizije. Sve ono što jesmo povezuje se s većom cjelinom. Svi mi smo posijano zvjezdano sjeme. Zato smo sigurni povezati se s energijom Plavog Orla i realizirati svoje vizije, vjerujući u svoje sposobnosti i Sebe.

Jednostavna vježba za aktivaciju orla u sebi jest ta da se sviješću spustimo u točku srca na leđima: tamo su naša astralna krila. Udahnemo blistavo blijelu svjetlost i spustimo je u tu točku , gurnemo tu energiju u lopatice i ispružimo ruke unatrag te polako letimo (pomičemo ruke). Sviješću i fizički rukama polako uzlijećemo prema Suncu (Izvoru) i kada sletimo zapisujemo dojmove.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram