Nebeska kocka

Zbogom svijetu kakvog poznajemo i amen za korjenske promjene života koje će se dugo odigravati u fizičkoj stvarnosti ono je što nam nosi rijedak nebeski događaj – nebeski križ kojeg formiraju četiri planete što se upravo „ukrštavaju“ na nebu: Pluton nasuprot Jupitera te Mars preko puta Urana.

Ne bez razloga, astrološki svijet se uvijek istovremeno divi ovako moćnim formacijama jer intenzivno dotiču cijelu planetu i život na njoj, ali i strepi pred njima. Posebno kada je, kao u ovoj sutrašnjoj, ukršteno nekoliko tako jakih planeta dalekosežnog utjecaja. To znači da energiju njihova ukrštanja osjećamo protekla tri mjeseca, i još tri – sutra je „samo“ špica, tj. moment kada se sreću direktno, no sam utjecaj će raditi svoje godinama...


Temelji novog svijeta


Ovaj križ, konkretno, najavljuje temeljnu promjenu same baze života – osobnog i globalnog, jer se planete ukrižavaju u onim područjima neba (tzv. kućama) koje predstavljaju našu bazu – kućaOvna (u kojojje Uran) predstavlja nas same, kuća Vage (u kojoj je Mars) prestavlja naše partnerstvo, kuća Raka (u kojoj je Jupiter) predstavlja naš dom, a kuća Jarca (u kojoj je Pluton) našu karijeru i posao. Riječ je o tzv. pokretačkim kućama (kardinalnima) što znači da se križem u njima pokreću sasvim fizičke promjene na zemlji jer križ kao simbol, među ostalim, predstavlja i materijalizaciju. Te promjene će se zbivati polako, dosta narednih godina, a opet vrlo intenzivno, dinamično... I fizički ćemo iskusiti promjene koje smo, samo u ovoj inkarnaciji, toliko dugo najavljivali, tražili.... a za koje smo se kao duše pripremali nizom života: da sada odigramo pionirsku ulogu, uzemljujući nove energije, višu svijest, na planeti. Raskrstit ćemo sa starim da otvorimo novu eru - najkraće rečeno, u kojoj se rađamo mi novi i postavljamo temelje novog svijeta.

To radimo živeći sebe potpuno svjesno, slobodno i revolucionarno – bivajući pionirima koji svojim ponašanjem i djelovanjem provode ideje, promjene, privlače jednake takve odnose (intimne i društvene) živeći ih iskreno i pošteno, formirajući domove i obitelji prema zakonima svijesti srca i kroz daljinu, svjesni svog kozmičkog podrijetla, te se posvećujući svojoj dharmi/svrsi – onome zašto smo sada ovdje. Dakle, maestralna kozmička aktivacija kada milom ili silom bivamo pokrenuti u svoj maksimum. A tako i planeta te društvo na njoj: ovo aktivira društvo temeljeno na poštovanju i razumijevanju, zlatno društvo koje će zemlja ponovo jednom ugledati.

Ne, ne sutra, niti za godinu dana. Prema astrološkim izračunima, za cca 300 godina. Ali netko mora početi, netko mora zasijati sjeme – i to je to što radimo sada. Zapravo, zlatno doba jeste počelo: buđenje svijesti, širenje znanja i povezivanje... No tek smo na početku, a znamo kada dan počinje – u najcrnjoj noći. Zato je moguće da se na planeti, iako se priča o svjetlu, ljubavi i plemenitosti, događaju manipulacije, chemtrailovi, građanski ratovi i sve čemu svjedočimo. Treba neko vrijeme da od ponoći dođe podne, recimo to tako, pa istim sistemom se zbivaju promjene na zemlji. I u nama samima, znamo kako neke stvari ne idu odmah, iako ih osvijestimo momentalno. Jednostavno je, u fizičkoj stvarnosti, potreban određen tijek za manifestaciju.


Igrati kroz dualnost


Taj tijek je nekad lak, nekad ne. Kao kod poroda: neke trudnice rađaju lako, neke ne. Tako i mi sad s ovim zemaljskim procesima. Osobno u sebi lomimo stare strukture, lomit će se i društveno. Zato većina svjetskih astrologa prognozira kako ovaj križ nosi definitivan udar starom političkom i financijskom sistemu, revoluciju novih ideja, ne bez borbe. Ali, imajući konačni cilj na umu, imamo i snage, a osim toga na raspolaganju dovoljno energije.Jedini zadatak je ostati povezan s Izvorom. Ne zauzimati strane, ne uvlačiti se astralne ili fizičke ratove, biti iznad i tu svijest jednostavno ŽIVJETI. Oformiti svoj sveti krug, uzgojiti malo svoje hrane, biti što samoslobodniji u odnosu na sustav i što povezaniji s istovibracijskom braćom i sestrama na zemlji. Znajući da je svatko kao duša dobio „križ koji može nositi“, odnosno izazove satkane upravo po svojoj pravoj mjeri za maksimalan razvoj. Da, ponekad ćemo se osjećati na tom križu razapeti, a ponekad oslobođeni i uskrsli. Ponavljamo, važno je ne zauzimati strane, ni na koji se način ne uvući u ludu dimaniku igre dualnosti koja će se odvijati nego ostati povezan s Izvorom i čvrsto uzemljen. Tako opremljenima preostaje nam – igrati.

Gledano kroz prizmu Tarota, karte – energije - koje nam život daje za igru ovim križem – su među najmoćnijim kartama: ljudi ih se uglavnom boje vidjeti, mudri ih poštuju i znaju s njima igrati. A sile u igri su – Luda (Uran), Kula (Mars), Posljednji Sud ili Eon (Pluton) i Kolo Sreće (Jupiter). I, jasno Smrt (s energijom Plutona i Marsa) jer se događaj zbiva pod njezinim blagoslovom – odnosno planete se križaju na tzv. kritičnom 13 stupnju. Sve ovo su karte posvemašnje transformacije. Njihovom energijom stavljamo križ na staro, doslovno pokapajući štošta, i ujedno blagoslivljamo novo (jer križem se i blagoslivlja). Formacija križa, inače, otvara auru, zbog čega se često radi na misama (da, da, manipulacije s propovijedaonica također mogu na razini društva biti raskrinkane ovom energijom, kao i sva telepatska tehnologija/oružje, no o detaljima kasnije) tako da s ovim nebeskim križem imamo priliku otvoriti se jače transformirajućim energijama univerzuma. Znači, imamo moćne karte u rukama: Kula je sila koja ruši čvrste stare forme, Luda je energija koja skače u promjenu, Eon je energija koja otpušta stare karme i pokajanja budeći svijest o svom iskonskom pozivu, a Kolo Sreće je okret sudbine zemaljskih i vanzemaljskih razmjera. Smrt je, također, energija novog rođenja. E, sad, kako igramo s njima...


Kozmičke kombinacije: Planetarni parovi


Parovi planeta (glavni tj. planete u opoziciji) te prateći (planete u kvadratu) su spoj energija koje se događaju u ovom križu. Znači, svaka karta sa svakom formira par koji nosi određenu vibraciju, a sa sviješću o prirodi te vibracije možemo istu „okrenuti“ odnosno (pre)usmjeriti konstruktivno. Zanimljivo je da su sve karte s kojima igramo karte povezane s energijom i organima srca: tako da – da, osjećamo li bol u krilima (lopaticama), skokove srca i slične simptome sasvim fizički: sve je u redu, rekli smo, gradimo društvo koje se temelji na svijesti Srca.

Kula i Luda: su karte eksplozivnosti. Povezuje ih impulzivno djelovanje, pa time i sklonost riziku. Dakle imamo se, na osobnoj ravni koliko možemo, čuvati luđačkih skokova – prepoznati koji je naš unutarnji impuls zaista glas suštine, instinkta, a koji je čista naglost i stvar nemirnih živaca. Svijetložuta svjetlost u srce i spolne organe uravnotežuje ovu energiju i pomaže nam da razaznamo pravi od lažnog impulsa. Na razini Zemlje ovo je preporod iz instinkta: ono kad jednostavno više staro ne ide, i nešto „grune“, promijeni nas preko noći.

Eon i Kolo Sreće:Kolo je često karta jakog društvenog utjecaja, blisko povezana s liječnicima, pravnim sistemom i zakonom u cijelosti... Dok Eon skida s nas sve maske. Tako da je energiju ovog para korisno upotrijebiti da raskrinkamo glasove lažnih gurua u sebi, strgnemo iz sebe lažne vrijednosti, okanimo se svakog vjerskog fanatizma i jasnije nego ikada čujemo svoj unutarnji glas te ga SLIJEDIMO, POŠTUJEMO tj. živimo prema njemu. Ovo je energija koja otkriva skrivene istine, pa time i davna znanja u nama: najmanje što možemo učiniti jest da ih primjenimo u fizičkoj stvarnosti. Rukopolaganje i ljubičasta svjetlost u srce i pluća stabiliziraju ovu energiju, posebno pogodnu za oslobođenje od svake ovisnosti.

Kula i Eon:snaga feniksa na kvadrat. Sjenovit dio može izgledati tako da ponekad iznutra osjetimo osjećaj ugroženosti, ili zahvalnosti, kao da smo zadnji preživjeli atomski napad. Tada je mudro iz te energije izvući snagu izdržljivost, ova sila budi naš osjećaj života izutra, u milimetar točan. Kako je ovo ujedno i jaka seksualna energija, mudro ju je usmjeriti u ostvarenje životne svrhe.

Kula i Kolo Sreće:ovo je energija kada se u silnoj brzini i energiji događaju nagli prevrati. Onaj osjećaj da te život baca u svim smjerovima i stalno te uči „ne planirati“ jer se svaki plan mijenja u sekundi. Na razini društva ova energija ima moć srušiti ustaljene strukture, i to vjerojatno podrškom „izvana“ odnosno vanzemaljskim koalicijama kojima su zemaljske u dogovornim odnosima. Entuzijazam i snaga za usuditi se ići u avanturu su dobri pristupi zbivanjima pod utjecajem ove energije.

Kolo Sreće i Luda:je lijepa kombinacija. Znate kako smo, kao mala djeca, spremni otputovati na kraj svijeta, u potpunoj slobodi? E, to je ta energija. Nosi mnogo znanja i radost pobjede: znači, kada se u novim vremenima nađete „stisnuti“ i kao da upadate u krizu prosvjetljenja, samo se sjetite da očito ne živite sebe nove, niti svoje ideale. I čim osvijestite to zaglavljenje, dolazi sloboda – sigurni smo skočiti u nepoznato i živjeti „na foru“. Ne znajući, to je poruka ovih aspekata. Um voli kontrolu, želio bi znati isplanirati – a tako je i istreniran jer je društvom robova lakše vladati i manipulirati nego društvom slobodnih ljudi. Duša bi željela plesati i letjeti slobodno. Zato, ako puno pričamo o duši, imamo sad priliku to i živjeti – i bit će, milom ili silom. S dva pravila: prvo je travel lightly, dakle nastavljamo put bez puno prtljage, psihičke i fizičke (ili ostajemo umrijeti satrti istom), a drugo – putujemo slobodno, naglo u smjerovima koji se pokažu neočekivano i odjednom. Jasno, radosni i otvorena srca kao djeca, a ideala širokih kao galaksija (ne kao budale, jasno, svjesni zakona fizičke stvarnosti, ali uvijek i uvijek imajući fokus na širini cilja).

Eon i Luda:dakle stvarno je gotovo. Opet, ne brzo kako bismo mislili, ali brže nego ikad. Gotovo je sa starim sistemima, u nama, i oko nas. Tirani i diktatori u nama se ruše, revolucija uzima mjesta i radikalne promjene kreću primati korijen.

Tajni Aduti: Vladari kuća


Znamo, križ se formira u dijelovima Polja koje astrologija zove „kućama“. Stoga su naši tajni aduti u igri – Sile koje će nam pomoći jasnije vidjeti i lakše proći jedno zahtjevno razdoblje pred nama – Vladari tih kuća. A to su Velikani Tarota: Mag, Car, Kočije i samo Kolo Sreće. Mag će nam biti na pomoći u redefiniciji sebe: on je sila koja čini da osvijestimo darove i znanja koja imamo i upotrijebimo ih za stvaranje svoje željene stvarnosti. Car je u ovom slučaju sila koja će nas voditi u redefiniciji obitelji: oslobodit ćemo mušku stegu u sebi – sve one inkarnacije kada smo kao ratnici, vojnici, očevi vladari djelovali na obitelj. Kočije su sila koja će pomoći u redefiniciji partnerstva: pomoći će da nam se odnosi kreću prema zajedničkim ciljevima i da baš prema tom kriteriju (gledanja u zajedničke ciljeve) formiramo ispravne odnose duše. I konačno, samo Kolo Sreće lansirat će nas u naše ostvarenje. Zato, ako u ovoj fazi dolaze neobične, „lude“ ponude i situacije – prihvaćamo ih, koliko god se razum možda bunio. Sigurno su ispravne i naše.


Pravi stav: Poker Kraljeva


Zanimljivo je kako su u igri uglavnom „muške“ karte/planete, odnosno energije snage i pokretanja, više aktivne. Planete koje čine križ se nalaze u znakovima koje astrologija zove kardinalnima, a predstavljaju novi nalet energije, počete, pokretanje... Ono što u Tarot predstavljaju Kraljevi Elemenata: Kralj vode/srca ili herca, Kralj vatre/štapova ili trefa, Kralj zraka/pika ili mačeva te Kralj zemlje/karo ili pentakla. U svjetlu razvoja svijesti o svojoj duši, Kraljevi Tarota su Vrh osvještenja: kada su naš fizički, mentalni, emotivni i duhovni centar u samom vrhuncu, ozdravljeni, ocjeljovljeni, osvješteni i funkcionalni.

U tom je smislu pravi stav kroz vrijeme pred nama (četiri godine) onaj zrelosti: u trenucima krize mudro je ući u sebe i pitati se što bi najjača, najhrabrija i najsnažnija snaga mene učinila (usprkos svim strahovima) i tako djelovati. Kraljevi su face – oni nose novo, organizirani su, probojni, hrabri. Biti Kralj je naš zadatak.

Da, čudno je to – sad odjednom biti Kralj, a cijelo vrijeme pričamo da se ženski princip Boginje vraća. No, dama se ne može vratiti na prijesto bez da se pokloni udvarač, bez naklona svog kralja. Tako da – jeste – pred nama je žestoko vrijeme kada se starim kraljevima, ako treba, svrgava glava. Upravo je muška sila potrebna za svrgnuti dotrajali, sad već vrlo izokrenut i zaprljan muški sistem/princip da bi se na prijesto vratila Kraljica i tako uspostavio novi Sveti Brak yin i yang principa na Zemlji.


Zvijezde u igri


I, jasno, ništa bez zvjezdane prašine, odnosno vibracija fiksnih zvijezda u kojima se ovaj križ formira. Najmoćnija od njih je Sirius: Jupiter na njemu govori da ćemo u novom dobu raditi s obiteljima i biti uspješni u tome. Također, najavljuje uspješno iscjeljenje obiteljskih odnosa i povratak vječne mladost i radosti kao energije u obitelji. Zatim Uran na zvijezdi Alpheratz budi muškog (opet!!!) čarobnjaka u nama, jača interes za okultizam i praktičnu primjenu novih ieja. Budi i aktiviste, one koji razbijaju zatvorske rešetke...Na sretnoj zvijezdi Nunki je i Pluton što naš intelekt čini penetrirajuće jasnim i preciznim: Pluton ovdje vraća optimizam, bui istinitost, čini nas pomalo autoritativnima, ali ne agresivnima. I, onaj u križu koji astrolozima daje najviše panike (jer je da bi ušao u križ krenuo retrogradno) – Mars, na zvijezdi Algorab: ta zvijezda se povezuje s terorizmom, daje energiju destruktivnosti, laži... Ali, srećom, Mars je na njoj retrogradan, što znači da mu je nekako umanjena snaga.... Osim svega, Algorab ima moć zbog koje se u magiji koristila za tjeranje zlih duhova. Dakle, ovo samo znači da je i Mars u nama nekako ozrelio, pa svoju silnu energiju primirio dovoljno da je može upotrijebiti za svjesno usmjerenje sile.


Sretni broj 13


I konačno, sve se odvija na 13 stupnju, u karti Smrti. Smrt znači rođenje i to je enegija koju volimo vidjeti kada se pozdravljamo s bilo čim starim ili o čemu smo ovisni. Jednostavno nas oslobodi. S druge strane, 13 je broj genijalaca, broj individualnog uma koji se ne da pokoriti programima mase i sistema. To je čovjek koji da otkaz da bi posadio svoj vrt. To je čovjek koji nema televiziju, ne vjeruje vijestima, nego SVOM OPAŽAJU. To je čovjek koji zna da tragovi na nebu nisu avioni nego trovanje. I to je čovjek koji reagira jer 13 uvijek djeluje.

Tako da, koliko god žestoke i moćne djelovale, ove su energije dobre. Ovaj križ je blagoslov. Da, neće uvijek biti lako, ali nije bilo ni dosada. Ključ je da smo povezani sa srcem zemlje, dušom neba i tako možemo fleksibilno plutati u promjenama. Zapravo, nećemo baš imati vremena plutati. Stvari će se odvijati brzinom, a zavarat će dojam težine i ne micanja. Ostati svoj je jedini zadatak, i živjeti to svaki trenutak.


COPYRIGHTS: www.elementi.info DESIGN: Dea Devidas 2010. - 2020.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram